ΠΑΟΚ από το... μέλλον και περίπατος (4-1) με τη Μπνέι Γιεχούντα

ΠΑΟΚ από το... μέλλον και περίπατος (4-1) με τη Μπνέι Γιεχούντα

Ένας ΠΑΟΚ να... τον πιεις στο ποτήρι στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με την Μπνέι Γιεχούντα και με πρωταγωνιστές Αθανασιάδη, Πέλκα, Γεωργιάδη, Ρομπέρ επικράτησε 4-1 και πήρε το εισιτήριο για τα play off του Europa League.

Στο ματς της Πέμπτης (09/08) με του Ισραηλινούς ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε μόνο την πρόκριση. Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση μπορστά στο κοινό του ήθελε να προσφέρει θέαμα και, φυσικά, να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη όχι μόνο θα είναι ισχυρός στην Τούμπα, αλλά θα είναι και πιο παραγωγικός. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το 4-1 απέναντι στη Μπνέι Γιεχούντα;

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» για ένα ημίχρονο έβγαλε... μάτια και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την κλήρωση της Παρασκευής (10/08) στη Νιόν, εκεί όπου θα βρίσκεται στους ισχυρούς των play off του Europa League. Έπειτα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» άλλαξαν πρόσωπο στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη που σημείωσε δύο γκολ πήραν πανηγυρική πρόκριση. Σε απόδοση, βέβαια, τον ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Μπερτράν Ρομπέρ και ο νεαρός Πέλκας, που σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει την εμφάνιση του Κάτσε στο κέντρο και τις επελάσεις του Έτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Πολλές κινήσεις ενίσχυσης δεν έχουν γίνει, όμως αν μη τι άλλο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι διαθέτει μέλλον και, μάλιστα, λαμπρό...

Το 2-0 του πρώτου αγώνα έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, το ξεκίνημα ήταν... εφιαλτικό, όχι τόσο λόγω χαλαρότητας των Θεσσαλονικέων που μπήκαν δυνατά, όσο λόγω των τραγικών λαθών στην άμυνα και στην αριστερή πτέρυγα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», λοιπόν, απείλησε στο ξεκίνημα κυρίως με τον Ρομπέρ, αλλά δέχτηκε το γκολ στο 7'. Ο Μαρίνκοβιτς δέχτηκε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και αφύλαχτος από δεξιά «κεραυνοβόλησε» τον Γλύκο και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες της Μπνέι Γιεχούντα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του, δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στο 37' έχασε τραυματία τον Κατσικά, με τον Ιντζίδη να παίρνει τη θέση του.

Ο Γιώργος Δώνης στο ημίχρονο πέρασε στη θέση του ανέτοιμου Φωτάκη τον Κάτσε και μέσα σε επτά λεπτά η εικόνα άλλαξε άρδην. Στο 47' ο Ρομπέρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Λίνο με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Αθανασιάδης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ έγιναν ακόμα πιο απλά στο 50' όταν ο Μενάς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γεωργιάδη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Έτσι, στο 52' ήρθε το 2-1 με ένα απίστευτο γκολ από τον Κλάους. Ο Γεωργιάδης έβγαλε την κάθετη πάσα στον Έτο, ο Βραζιλιάνος έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο Αθανασιάδης με τακουνάκι έδωσε προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και έκλεισε εισιτήριο για τα play off του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι καταιγιστικός, έχασε πολλές ευκαιρίες και οι φίλαθλοί του αποθέωσαν στο 72' τον νεαρό Πέλκα που αντικατέστησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 79' από έναν ποδοσφαιριστή που το άξιζε... Ο λόγος για τον Μπερτράν Ρομπέρ, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη πάσα από τον Αθανασιάδη και με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη στο 3-1.

Ο Πέλκας σε κάθε προσπάθειά του αποθεωνόταν και τελικά στο 90' κατάφερε να σημειώσει το παρθενικό του γκολ! Ο Κάτσε έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γεωργιάδη, αυτός τροφοδότησε τον Αθανασιάδη, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Εγενούγκμπα και στην επαναφορά ο νεαρός σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τα ασπρόμαυρα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Μπνέι Γιεχούντα.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved