«Κάστρο» η Τρίπολη, ελπίζει ο Αστέρας 1-1 με τη Μαρίτιμο

«Κάστρο» η Τρίπολη, ελπίζει ο Αστέρας 1-1 με τη Μαρίτιμο

Μια αδράνεια της στιγμής στοίχισε ακριβά στον μαχητικό Αστέρα που τελικά παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στη Μαρίτιμο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τρίπολη στο πλαίσιο της γ' προκριματικής φάσης του Europa League. Προηγήθηκαν οι Αρκάδες με γκολ του Ράγιος, ισοφάρισαν οι Πορτογάλοι με τον Φιντέλις.

Το ματς πήγαινε εξαιρετικά για τον Αστέρα. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα να μην βρήκε τις ευκαιρίες και τους χώρους να απειλήσει τη Μαρίτιμο, εντούτοις με την έναρξη της επανάληψης ήρθε το πανέμορφο τέρμα του Ράγιος να δώσει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη. Κι εκεί που οι αντίπαλοι έδειχναν αποδιοργανωμένοι και ξαφνιασμένοι, ένα λάθος του Ουσέρο στο κέντρο του γηπέδου τούς έδωσε τη δυνατότητα να φύγουν με την ισοπαλία από την Τρίπολη, έχοντας καβάντζα και το εκτός έδρας τέρμα που βέβαια τούς καθιστά φαβορί για την πρόκριση.

Αναγνωριστικό ημίχρονο

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να επιβάλλει τον ρυθμό του και να αγχώσει τους παίκτες της Μαρίτιμο. Οι Πορτογάλοι ήταν πολύ άνετοι και πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, χωρίς πάντως κι αυτοί με τη σειρά τους να... βγάλουν μάτια με την απόδοσή τους. Απλώς είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Χέλντον στο 5' (πλασέ ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μπαντή) και κάποιες απειλητικές σέντρες που ευτυχώς εξουδετερώθηκαν από τον Μπαντή, τη στιγμή που οι Αρκάδες δεν προβλημάτισαν τον γκολκίπερ Σαλίν. Με εξαίρεση ένα σουτ του Ναβάρο στο 44' που πέρασε άουτ, ο Αστέρας περιορίστηκε απλά στο να στριφογυρνά χωρίς αποτέλεσμα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Για να λέμε βέβαια και τα πράγματα με το όνομά τους, η ομάδα που τερμάτισε 5η στο περσινό πορτογαλικό πρωτάθλημα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ίντερ Μπακού, καθώς διαθέτει σαφώς πιο ποιοτικό και οργανωμένο σύνολο.

Με το «καλησπέρα», αλλά...

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να προχωρήσει σε μια αλλαγή. Το σύστημα παρέμεινε 4-2-3-1, εντούτοις ο Φραγκουλάκης αντικαταστάθηκε από τον Σανκαρέ που αγωνίστηκε δίπλα στον Χουανίτο. Ο Κουρμπέλης πέρασε αμυντικός μέσος, ο Ουσέρο πήγε στον άξονα μπροστά από τους χαφ και ο Ράγιος μεταφέρθηκε αριστερά. Έμπνευση; Ποιος ξέρει; Η ουσία είναι ότι ο Ράγιος έκανε αισθητή με το καλησπέρα την παρουσία του πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ στο 47'. Ο Ναβάρο έβγαλε μια σέντρα από δεξιά και ο Σαλίν έδιωξε προσωρινά τη μπάλα που έφτασε στα πόδια του Ισπανού. Αυτός έκανε μια εκπληκτική ενέργεια και αφού χάζεψε τη μισή άμυνα των Πορτογάλων, έστειλε με πανέξυπνο πλασέ τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και τους οπαδούς του Αστέρα στα ουράνια.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Τσιώλη και παράλληλα αποδιοργάνωσε τους Πορτογάλους. Κάτι που ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν αναζητώντας το δεύτερο τέρμα στο νεκρό διάστημα της Μαρίτιμο. Κι εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ήρθε η ισοφάριση από τον Φιντέλις. Ο Ουσέρο έκανε τραγικό λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα ο Ντανίλο να βγάλει φάτσα με το τέρμα τον Φιντέλις και ο τελευταίος να νικήσει τον Μπαντή.

Στο εικοσάλεπτο που ακολούθησε, ο Αστέρας αναζήτησε το γκολ και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ναβάρο στο 77' (κεφαλιά και κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό, δίπλα από το δοκάρι η μπάλα). Παράλληλα, όμως, φρόντισε να μην μείνει εκτεθειμένος στα μετόπισθεν, καθώς αν οι Πορτογάλοι πετύχαιναν και δεύτερο τέρμα, οι ελπίδες πρόκρισης θα εξανεμίζονταν. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και πλέον ο Αστέρας καλείται να κάνει την υπέρβαση και να αποσπάσει Χ2 (σκοράροντας κιόλας) στην Πορτογαλία σε μια εβδομάδα, για να συμμετάσχει στη φάση των play offs του Europa League. Και μπορεί το έργο του να μην είναι εύκολο, εντούτοις το άγχος βαραίνει τους αντιπάλους και οι παίκτες του Τσιώλη θα ταξιδέψουν στη χώρα της Ιβηρικής γνωρίζοντας ότι δεν έχουν να χάσουν το παραμικρό. Ποιος ξέρει, μπορεί το αστέρι να λάμψει και σε ξένο έδαφος...

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση μέσα από το γήπεδο του Onsports.



Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved