Euro 2020: Ιταλία-Αυστρία 2-1

Euro 2020: Ιταλία-Αυστρία 2-1

Άργησε, αλλά πήγε στο ραντεβού για τους «8» η Ιταλία , τις εντυπώσεις η Αυστρία

Euro 2020: Η Αυστρία ζόρισε την Ιταλία αλλά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε 2-1 στην παράταση και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης

Η Αυστρία έβαλε δύσκολα στην Ιταλία αλλά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρήκε τις λύσεις και πέρασε στα προημιτελικά του Euro 2020 επικρατώντας 2-1 στην παράταση. Πλέον η «σκουάντρα ατζούρα» περιμένει το νικητή του ζευγαριού Βέλγιο-Πορτογαλία.

Παράλληλα η Ιταλία μαζί με το «εισιτήριο» για την οκτάδα, σημείωσε και νέο ρεκόρ, καθώς διεύρυνε στους 31 αγώνες το αήττητο σερί της. Ωστόσο, είδε την εστία της να παραβιάζεται και να δέχονται γκολ, μετά από 11 διαδοχικές αναμετρήσεις.

Η τελευταία ήττα της Ιταλίας σημειώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, στη φάση των ομίλων του UEFA Nations League, απέναντι στην Πορτογαλία. Οι τέσσερις φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές «έσπασαν» το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ, το οποίο είχε επιτευχθεί τη δεκαετία του 1930 (1935-1939), όταν είχαν μείνει αήττητοι για 30 αγώνες.

 
 

Η Αυστρία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», ιδιαίτερα στο β΄ μέρος όταν ήταν ανώτερη από την Ιταλία, αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί. Κι όταν το έκανε στο 65΄ με την κοντινή κεφαλιά του Αρανούτοβιτς, το γκολ δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR (ο σκόρερ ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ).

Στο 32΄ ο Ιμόμπιλε είχε σουτ στο δοκάρι στην κορυφαία ευκαιρία των Ιταλών στο ματς, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 18΄ ο Αρναούτοβιτς βρήκε το σουτ αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Τα πάντα κρίθηκαν στην παράταση, με τις «χρυσές» αλλαγές του Μαντσίνι στο 67ο και 84ο λεπτό να κρίνουν τον αγώνα. Ο Κιέζα στο 95΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πεσίνα να «γράψει» το 2-0 με αριστερό δυναστό σουτ.

Οι Αυστριακοί δεν το έβαλαν κάτω και με την πάρα πολύ δύσκολη κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 114΄ μείωσαν σε 2-1, χωρίς, όμως, να καταφέρουν τίποτα περισσότερο στα λεπτά που απέμεναν.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (67΄ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (67΄ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84΄ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84΄ Μπελότι), Ινσίνιε (108΄ Κριστάντε)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ (114΄ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Γκρίλιτς (106΄ Σάουμπ), Σλάγκερ (106΄ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (114΄ Ιλσάνκερ), Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (90΄ Σεπφ), Αρναούτοβις (97΄ Κάλαϊτζιτς). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved