Euro 2020: Πορτογαλία - Γαλλία 2-2

Euro 2020: Πορτογαλία - Γαλλία 2-2

Πρόκριση με ρεκόρ Ρονάλντο, πρώτη η Γαλλία με Μπενζεμά

Euro 2020: Με δύο πέναλτι ο Ρονάλντο έδωσε βαθμό πρόκρισης στην Πορτογαλία, που θα παίξει στους «16» με το Βέλγιο, πρωτιά με δύο γκολ του Μπενζεμά για τη Γαλλία, που βλέπει πλέον την Ελβετία.

Η φάση των ομίλων του Euro 2020 ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο!

Στη Βουδαπέστη Πορτογαλία και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες 2-2, μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με τρία πέναλτι και πήραν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, μαζί με τη Γερμανία μετά το θρίλερ (2-2) με την Ουγγαρία.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ρονάλντο και Μπενζεμά, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ και σημάδεψαν το παιχνίδι, με τον Κριστιάνο να φτάνει τα 109 τέρματα με την Εθνική του και να πιάνει στην πρώτη θέση όλων των εποχών τον Αλί Νταεΐ που είχε το σχετικό ρεκόρ με το Ιράν.

Πλέον, στους «16» της διοργάνωσης η Γαλλία, ως πρώτη θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, ενώ η Πορτογαλία ως τρίτα θα βρεθεί απέναντι στο δυνατό Βέλγιο.


H εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα η αναμέτρηση ήταν... αναγνωριστική με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στις άμυνές τους. Οι Γάλλοι προσπαθούσαν σταδιακά να πάρουν τον έλεγχο, αλλά μια κακή έξοδος του Γιορίς σε εκτέλεση φάουλ κατέληξε σε μια δυνατή γροθιά στο... κεφάλι του Ντανίλο (28΄). Ο Λαόθ έδωσε το πέναλτι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό.

Το προβάδισμα έδωσε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση στους Ίβηρες, που διατηρούσαν εύκολα τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο ένα αυστηρό πέναλτι έφερε την ισοφάριση. Στο 45΄ συγκεκριμένα ο Πογκμπά «έσκαψε» την μπάλα για τον Εμπαπέ που είχε κινηθεί διαγώνια στην περιοχή, ο Πορτογάλος αμυντικός πήγε άγαρμπα στο μαρκάρισμα και ο Ισπανός ρέφερι έδειξε ξανά την άσπρη βούλα, με τον Καρίμ Μπενζεμά να ξαναβρίσκει δίχτυα (45΄+1) μετά την επιστροφή του για την Εθνική Γαλλίας μετά από χρόνια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δέχθηκε και νέο σοκ με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος, όταν και πάσα από έξοχη πάσα του Πογκμπά ο Μπενζεμά κινήθηκε στο όριο και πλάσαρε έξοχα για το 2-1, που κατακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR, καθώς αρχικά ο βοηθός είχε δείξει οφσάιντ.

Με αυτό το 2-1 η Πορτογαλία έμενε εκτός συνέχειας εκείνη τη στιγμή (νικούσε η Ουγγαρία τη Γερμανία), αλλά ο Κουντέ στο 58΄ πήγε με τα χέρια σε γύρισμα του Ρονάλντο και το τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι μετέτρεψε εύκολα σε γκολ ο επιθετικός της Γιουβέντους, ισοφαρίζοντας (2-2).

Στο 67΄ ένα τρομερό σουτ του Πογκμπά έδιωξε με υπερένταση ο Ρουί Πατρίσιο και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο κίπερ των Πορτογάλων απέκρουσε και το σουτ του Γκριεζμάν, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο (79΄ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο (46΄ Παλίνια), Μουτίνιο (73΄ Νέβες), Σάντσες, Μπερνάρντο Σίλβα (73΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46΄ Ντίνιε, 52΄ Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (66΄ Κομάν), Γκριεζμάν (87΄ Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά.



Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved