Ανασκόπηση 2020: Ο κορονοϊός έστειλε το Euro 2020 για το 2021 (videos+photos)

Ανασκόπηση 2020: Ο κορονοϊός έστειλε το Euro 2020 για το 2021 (videos+photos)

Μια διοργάνωση που επλήγη από τον κορονοϊό ήταν το Euro 2020 που αναβλήθηκε και ορίστηκε για την επόμενη χρονιά

Ο κορονοϊός αν μη τι άλλο έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη και δεν θα μπορούσε ο αθλητισμός να αποτελέσει εξαίρεση. Μια διοργάνωση που επλήγη από τον ιό ήταν το Euro 2020, το οποίο αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί το 2021.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, μετά από διαδοχικές τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στην ηγεσία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, με εκπροσώπους των συλλόγων (ECA), των ευρωπαϊκών λιγκών (European League), των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) και των εθνικών ομοσπονδιών, ενώ επικυρώθηκε στη συνέχεια από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Μάλιστα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν με ανακοίνωση του ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην ηγεσία ενός αθλήματος για το οποίο ζει και αναπνέει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων και το οποίο έχει καθηλωθεί από έναν αόρατο και ταχέως κινούμενο αντίπαλο. Σε τέτοιες στιγμές, η ποδοσφαιρική κοινότητα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα, ενότητα, αλληλλεγγύη και αλτρουισμό.

Η υγεία φιλάθλων, staff και παικτών πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και, στο πνεύμα αυτό, η UEFA εξέτασε μια σειρά επιλογών, ώστε οι διοργανώσεις αυτής της σεζόν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου σε όλο το φάσμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Υπήρξε πνεύμα αληθινής συνεργασίας, με την αναγνώριση ότι όλοι πρέπει να θυσιάσουν κάτι, ούτως ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ήταν σημαντικό η UEFA, ως ανώτερη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να μπει μπροστά σε αυτή τη διαδικασία και να κάνει τη μεγαλύτερη θυσία. Η μετάθεση του EURO 2020 συνοδεύεται από μεγάλο κόστος για την UEFA, όμως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε ότι η καίρια χρηματοδότηση της ανάπτυξης, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της εξάπλωσης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μέλη μας δεν θα επηρεαστεί. Ο σκοπός πάνω από τα κέρδη, αυτή ήταν η αρχή που μας καθοδήγησε σε αυτή την απόφαση, για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του.

Το ποδόσφαιρο είναι μία δύναμη στην κοινωνία. Η ιδέα του εορτασμού ενός πανευρωπαϊκού φεστιβάλ ποδοσφαίρου σε άδεια γήπεδα, με έρημες τις ζώνες φιλάθλων, ενώ όλη η ήπειρος μένει σε απομόνωση, είναι άχαρη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, στα 60α γενέθλια της διοργάνωσης.

Θέλω να ευχαριστήσω την ECA, τη European Leagues και τη FIFPro Europe για τη σπουδαία δουλειά και συνεργασία τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους προέδρους και γενικούς γραμματείς των 55 εθνικών ομοσπονδιών και τους συναδέλφους μου στην εκτελεστική επιτροπή, για την υποστήριξή τους και τις σοφές αποφάσεις τους. Οι λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά οι βασικές αρχές συμφωνήθηκαν και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Αποδείξαμε όλοι ότι είμαστε υπεύθυνοι ηγέτες, επιδείξαμε ενότητα και αλληλλεγγύη. Ο σκοπός πάνω από τα κέρδη, αυτό καταφέραμε σήμερα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες και την CONMEBOL, που συμφώνησαν να μεταθέσουν το Κόπα Αμέρικα, ακολουθώντας τις οδηγίες από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας. Αυτό σημαίνει τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των παικτών.

Θέλω να ευχαριστήσω τη FIFA και τον πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο, που άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ώστε να γίνει λειτουργικό το νέο καλαντάρι. Μέσα στην κρίση, το ποδόσφαιρο έδειξε το καλύτερο πρόσωπό του, ανοιχτό, αλληλλέγγυο, ανεκτικό».

Κόστος έως 200 εκατ. ευρώ από την αναβολή του

Η UEFA μάλιστα εκτιμά ότι η αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έως το 2021 θα αυξήσει το κόστος διοργάνωσης κατά 100 έως 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE. Παρά το κόστος, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρατήρησε μια «θετική τάση» στα έσοδα χάρη και στο Nations League, όπως εξήγησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA Γκάι-Λορέν Επστάιν.

«Η επιλογή του Nations League να αντικαταστήσει τους περισσότερους από τους φιλικούς αγώνες έχει δημιουργήσει πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια που, φυσικά, προσφέρουν μεγαλύτερη αξία», δήλωσε ο Επστάιν. «Περιμέναμε αυτήν την απόδοση και είμαστε σίγουροι ότι η τάση θα συνεχιστεί», πρόσθεσε. Το Euro 2020 επαναπρογραμματίστηκε για το 2021, θα έχει μια νέα μορφή και θα παιχτεί σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις, από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, με τον τελικό να διεξάγεται στο μυθικό γήπεδο Wembley, στην Αγγλία.

Το Nations League θα έχει νέο πρωταθλητή, μετά από αγώνες που θα γίνουν, από τις 6 έως τις 11 Οκτωβρίου, επίσης το 2021, στο Τορίνο και το Μιλάνο (Ιταλία), με την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία στους «τελικούς τέσσερις».

Από την πρώτη διοργάνωση του Nations League στη σεζόν 2018/19, την οποία κέρδισε η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, η UEFA έχει ήδη λάβει 580 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία περιλαμβάνουν όχι μόνο τους αγώνες στο Nations League, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτό το ποσό είναι υψηλότερο από αυτό που έλαβε το Europa League, με 309 εκατομμύρια ευρώ.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved