Bαζέχα στο Onsports : «Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στη θέση που της αρμόζει»

Bαζέχα στο Onsports : «Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στη θέση που της αρμόζει»

Κριστόφ Βαζέχα. Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες  του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βαζέχα αγαπήθηκε όσοι λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές, που αγωνίσθηκαν στα ελληνικά γήπεδα.

Ο ίδιος τίμησε τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίμησε όμως και την χώρα μας. Τίμησε την Ελλάδα. Στην πρώτη ευκαιρία, πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Την ελληνική υπηκοότητα δεν την απέκτησε για να «αδειάσει» θέση ξένου, στον Παναθηναϊκό, την απέκτησε γιατί αγάπησε την Ελλάδα και αισθάνεται Έλληνας περισσότερο, από άλλους Έλληνες.

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, δεν έφυγε από την Ελλάδα για να επιστρέψει στην χώρα που γεννήθηκε. Έμεινε εδώ, γιατί αγάπησε τη χώρα μας.

Τα γήπεδα δεν τα άφησε πότε, γιατί ασχολήθηκε με την προπονητική.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως προπονητής ποδοσφαίρου. Τώρα προπονεί τον θρυλικό Φωστήρα που αγωνίζεται στην  Football  League, ενώ ήταν στον πλευρό του  Νίκου Νόπλια, σαν βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού .

Η μεγάλη απόφαση

Ο Κριστόφ Βαζέχα, πήρε μια μεγάλη απόφαση, να εκτεθεί, στον πολιτικό στίβο. Είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Α Αθήνας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Βαζέχα μίλησε στον Onsports, για την απόφαση του, για την υποψηφιότητα με το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

DSC 7823

Γιατί να ψηφίσουν οι Έλληνες, Ανεξάρτητους Έλληνες ; Και γιατί να ψηφίσουν Κριστόφ Βαζέχα;

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία υπάρχει αναγκαιότητα για την σύγκλιση και σύνθεση των απόψεων και των θέσεων. Με άλλα λόγια είναι κοινός τόπος ότι για να βγούμε από την κρίση σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι απαραίτητες οι κυβερνητικές συμμαχίες και συνεργασίες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος με τις καθαρές θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα, που τις υποστηρίζουν αταλάντευτα, είναι μια φερέγγυα πολιτική δύναμη που επιθυμεί την εθνική ενότητα και συνεργασία σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι για το πρώτο κόμμα, που δημοσκοπικά φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντίβαρο στην πολιτική του για την ισορροπία μιας κυβέρνησης είναι οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας με σκοπό το καλό της πατρίδας. Αποφασίζοντας να κατέβω στην πολιτική μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κυρίου Πάνου Καμμένου, προσφέρω από την κεντρική πολιτική σκηνή το ήθος μου, τη δουλειά μου, τη βούληση για περισσότερη δουλειά στον τομέα μου και την αποτελεσματικότητά μου, την οποία έχω ήδη αποδείξει κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν σκοπεύω να γίνω. Θα προσφέρω, εφόσον εκλεγώ, όλες μου τις δυνάμεις στον τομέα μου, στην ειδικότητά μου και θα ήθελα να θυμίσω ότι εγώ και η οικογένειά μου επιλέξαμε να γίνουμε Έλληνες».

Πως έγινε η προσέγγιση με τον Πάνο Καμμένο;

«Ο κύριος Πάνος Καμμένος, ως Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μέσω κοινού φίλου και συνεργάτη του, πιστεύοντας σε εμένα και έχοντας εμπιστοσύνη από την μέχρι σήμερα πορεία μου στο πρόσωπό μου, κατέθεσε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στην περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, δηλαδή στην πόλη που ζω και ανδρώθηκα και που αγαπώ, την Αθήνα, πρόταση που αποδέχθηκα χωρίς να έχω καμία αμφιβολία ότι θα πράξω ελεύθερα και θα εφαρμόσω ελεύθερα τις ιδέες μου».

DSC 7796

Που θα κριθεί η εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου;

«Οι συμπολίτες μου θα πρέπει να κρίνουν από το παρελθόν, από την μέχρι σήμερα πορεία, χωρίς να ξεχνάνε τι έχει πράξει ο κάθε υποψήφιος όταν είχε την εξουσία στα χέρια του και να ψηφίσουν με κριτήριο το καλό της πατρίδας. Η μάχη θα κριθεί στην επιβίωση πολιτικών σχηματισμών όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που θέλουν την εθνική ενότητα μέσω κυβερνητικών συνεργασιών και σε καμία περίπτωση αυτοδυναμιών. Γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχύσουν το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με σκοπό να εμφανιστεί ενισχυμένο την επόμενη ημέρα στη Βουλή».

Ποιες οι κόκκινες γραμμές σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ;

«Οι κόκκινες γραμμές για το Κίνημά μας σε μια πιθανή συνεργασία είναι αδιαπραγμάτευτη προστασία της πίστης, οι θέσεις του κινήματός μας σε σχέση με τα εθνικά θέματα (Ελληνοτουρκικό, Σκοπιανό, Κυπριακό) καθώς επίσης και θέματα που άπτονται της μετανάστευσης και τέλος κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η προστασία της ιδιοκτησίας.

Αρκετές δημοσκοπήσεις, δίνουν στους ΑΝΕΛ ένα ποσοστό που δεν σας δίνει την είσοδο στην Βουλή. Τι απαντάτε ;

«Οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής, οι παρούσες δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία φερεγγυότητα γιατί χρησιμοποιούνται για λογαριασμό συμφερόντων που τις εκδίδουν. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι στις εκλογές του 2012 το Κίνημά μας μονίμως και διαρκώς βρισκόταν δημοσκοπικά εκτός Βουλής και τελικά ο Ελληνικός Λαός ψήφισε το Κίνημά μας στην μοναδική αληθινή δημοσκόπηση που είναι η κάλπη σε ποσοστό που έφτασε κοντά στο 11%. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, την οποία βιώνω εγώ ως υποψήφιος τις τελευταίες ημέρες».

Στις επαφές σας με τους πολίτες, τι σας μεταφέρουν; Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα είναι η ανεργία, που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των λάθος πολιτικών των Μνημονίων Γι’ αυτό μέσω της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την καταπολέμησή της και κυρίως για την απασχόληση των νέων».

Η ελληνική κοινωνία, σε ένα σημαντικό ποσοστό, δυστυχεί. Γίνεται λόγος για την ανθρωπιστική κρίση. Τι έχετε να πείτε για αυτό το φαινόμενο;

«Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απόγειό  της με το ένα τρίτο των νοικοκυριών να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων και ο σκοπός μας είναι επανακτώντας το χαμένο έδαφος και επαναδιαπραγματευόμενοι την οικονομική θέση της πατρίδας μας στην Ευρώπη με τους Εταίρους μας να επανέλθουμε στη θέση που μας αρμόζει, εφαρμόζοντας ορθές πολιτικές».

Είσαι καταξιωμένος και αγαπητός σε  μεγάλο κομμάτι του κόσμου και μη Παναθηναϊκούς, παρόλα αυτά πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την πολιτική που έχει απομυθοποιηθεί από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.  Πως πήρες την απόφαση να είσαι υποψήφιος, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. 

«Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στην Ελλάδα δουλεύοντας ακατάπαυστα με ήθος και επιμονή, είχα τη γνωστή σε όλους αποτελεσματικότητα και αυτό γιατί θεωρώ ότι είμαι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Επειδή επέλεξα και  Έλληνας από αγάπη για αυτήν την πατρίδα, νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, στους συμπολίτες μου από την κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρώ επίσης ότι η πολιτική ζωή της πατρίδας μας χρειάζεται ανανέωση από ανθρώπους που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά αποδεδειγμένα καλοί επαγγελματίες, ο καθένας στον χώρο του.

Τι έχετε να πείτε στους Έλληνες πολίτες:

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα εκείνους της Α’ Αθηνών ότι στόχος μου είναι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις με σκοπό να προωθήσω τέσσερα  θέματα αρμοδιότητάς μου, τα οποία κατέχω και στα οποία ο κύριος Πάνος Καμμένος με την τιμητική του πρόταση μου προσέφερε ανοιχτό το πεδίο να ενεργήσω ελεύθερος και τα οποία είναι τα εξής:

1. Την οργάνωση του αθλητισμού στα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

 2. Προώθηση του δίκαιου αιτήματος για να αποκτήσει γήπεδο η ομάδα του Παναθηναϊκού, από κοινού με την Διοίκηση της ομάδας και τους φιλάθλους του, όπως επίσης και για την ομάδα της ΑΕΚ, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί το μέλλον των δύο ομάδων και η εκπροσώπηση της Ελλάδος στα ευρωπαϊκά γήπεδα,

 3. Αυστηρότερη νομοθεσία κατά της μάστιγας της εποχής που είναι το ντόπινγκ,

 4. Νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την επάνοδο της οικογένειας στους αθλητικούς χώρους με αυστηρή νομοθεσία κατά της βίας»

DSC 7811

Τι σας είπαν οι δικοί σας άνθρωποι όταν τους ανακοινώσατε ότι θα είσαστε υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

«Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και είναι όλοι στο πλευρό μου και με υποστηρίζουν. Επίσης ο χώρος στον οποίο ανήκω, δηλαδή του αθλητισμού, είναι ενθουσιασμένος με την απόφασή μου και το εισπράττω καθημερινά από αυτούς».

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Α Αθήνας; Ποια είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας;

«Στην ερώτηση αυτή απαντώ ως εξής: «Ανεργία, ανεργία, ανεργία. Και αγώνας διαρκείας προς την κατεύθυνση, εάν είναι δυνατόν, της εξαφάνισης αυτού του προβλήματος».

 Να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω… φανταζόσουν ότι το 2015, θα έμενες στην Ελλάδα με αυτήν την εξέλιξη; Μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής

«Είναι επιλογές μου όλα αυτά που με ρωτάτε, για τις οποίες είμαι υπερήφανος και αποφασισμένος να τις υποστηρίξω αυτές τις επιλογές με όλες μου τις δυνάμεις και κυρίως με ήθος, εντιμότητα και πολλή δουλειά. Και είμαι χαρούμενος που άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο, κύριο Πάνο Καμμένο, αλλά και άλλοι αξιολογότατοι άνθρωποι μου έδωσαν στο παρελθόν και μου δίνουν στο παρόν το δικαίωμα να αποδεικνύω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω».

 Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία σόκαρε όλο τον κόσμο και δημιούργησε ανησυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εσείς πώς σχολιάζετε αυτό που συνέβη;

«Για την υπόθεση του οδυνηρού γεγονότος στο Παρίσι έχω να σας δηλώσω ότι θα πρέπει να εκλείψει ο φανατισμός που έχει σαν αποτέλεσμα την τρομοκρατία και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ισραηλίτες και όλα τα θρησκευτικά δόγματα προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του φανατισμού και του φονταμενταλισμού μέσω της αμοιβαιότητας».

 Αισθάνθηκε ποτέ το ρατσισμό στην χώρα 

«Όχι. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα και με το παραπάνω την φιλοξενία στον μέγιστο βαθμό, αλλά το θέμα του ρατσισμού είναι ζήτημα εκπαίδευσης που πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες στα σχολεία»

Το προεκλογικό σύνθημα του Κριστόφ Βαζέχα;

«Ήθος, πολλή δουλειά, αποτελεσματικότητα».



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved