Μπόντο Γκλιμτ: Η ιστορία πίσω από την εξάρα στη Ρόμα του Μουρίνιο (photos+video)

Μπόντο Γκλιμτ: Η ιστορία πίσω από την εξάρα στη Ρόμα του Μουρίνιο (photos+video)

Η Μπόντο Γκλιμτ μετά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την εξάρα που έριξε στη Ρόμα του Μουρίνιο

Mέχρι και την Πέμπτη (21/10) οι περισσότεροι δεν την ήξεραν καν και όσοι την γνώριζαν δεν την υπολόγιζαν, όπως αποδείχθηκε, όσο θα έπρεπε.

Πλέον δεν υπάρχει κανείς που να μην την ξέρει και σίγουρα δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Η Μπόντο Γκλιμτ έγινε το απόλυτο trend σε μια βραδιά που η Ρόμα και ο Μουρίνιο θα ήθελαν να «σβήσουν» από το μυαλό τους.

Η εξάρα κόντρα στην ομάδα του Special One, στο πλαίσιο των ομίλων του Conference League, ήταν τόσο εκκωφαντική που έσκασε σαν «βόμβα» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ποια είναι όμως η ιστορία της Μπόντο Γκλιμτ;

0_Jose-Mourinho.jpg

Ιστορικό πρωτάθλημα το 2020 

Μέχρι και το 2017 η Μπόντο Γκλιμτ ήταν κάτι σαν ομάδα-ασανσέρ. Ανεβοκατέβαινε τις κατηγορίες και δεν είχε καμία απολύτως σταθερότητα. 

Αυτό, όμως, άλλαξε τα τελευταια χρόνια με αποκορύφωμα το πρώτο της πρωτάθλημα που κατέκτησε το 2020 μετά από 104 χρόνια ιστορίας της ομάδας του Νορβηγικού Βορρά.

Η άνοδος της Μπόντο Γκλιμτ μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ακόμα και την τρέχουσα σεζόν έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, όπως η Ρόζενμποργκ και η Μόλντε.

Για την ακρίβεια προπορεύεται και φέτος με 47 βαθμούς έναντι 44 της Μόλντε και θεωρείται ξανά φαβορί για τον τίτλο. Το ρόστερ της έχει μόλις επτά ξένους και η βάση της αποτελείται από Νορβηγούς παίκτες.

Η έδρα της είναι το Ασπμίρα Στάντιον χωρητικότητας 5.600 θεατών και βρίσκεται σε μια πόλη με μόλις 50.000 κατοίκους. 

Η διαχείριση στην πανδημία και ο πιλότος μαχητικών που «απογείωσε» τους παίκτες

Τον Μάρτιο του 2020 η διοίκηση της Μπόντο Γκλιμτ πήρε μια απόφαση που την εκτόξευσε.  Εκείνη την περίοδο, ο κορονοϊός έβαλε «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο και στην Νορβηγία.

Ενώ οι περισσότεροι σύλλογοι υπό το φόβο οικονομικής κατάρρευσης έβγαζαν σε υποχρεωτική άδεια τους παίκτες, η Μπόντο Γκλιμτ έκανε το ακριβώς αντίθετο. 

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται κανείς να φύγει και όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή στα γήπεδα, οι ποδοσφαιριστές που δεν σταμάτησαν να προπονούνται υπερείχαν έναντι των αντιπάλων σε φυσική κατάσταση με αποτέλεσμα η Μπόντο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

bjorn.jpg

Ακόμη μια καθοριστική κίνηση ήταν και η πρόσληψη ενός πρώην πιλότου μαχητικών αεροσκαφών. Πρόκειται για τον Μπιόρν Μάνσβερκ που ανέλαβε έναν ειδικό ρόλο στην ομάδα. Κάτι σαν πνευματικός προπονητής. Το γεγονός αυτό «έφτιαξε» τους παίκτες στον τομέα της ψυχολογίας, καθώς πραγματοποιούνται πριν τις προπονήσεις και τους αγώνες, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, η Μπόντο έκανε και το πρώτο δυνατό deal της όταν και έδωσε και τον ταλαντούχο, Γενς Πέτερ Χάουγκε στη Μίλαν έναντι 5 εκατ. ευρώ.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved