Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0: Η «Ανάσταση» του Λάζαρ (video+photos)

Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0: Η «Ανάσταση» του Λάζαρ (video+photos)

Ολυμπιακός - Ομόνοια: Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League πήραν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 2-0 επί των Κυπρίων, χάρις και πάλι στις «χρυσές» αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς - Καθοριστικός ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, γκολάρα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Νέους άσους από το… μανίκι έβγαλε ο Πέδρο Μαρτίνς και εν προκειμένω από τον πάγκο. Στην πρεμιέρα στην Super League με τον Αστέρα Τρίπολης στο φαληρικό γήπεδο, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος και να αλλάζουν την ροή του αγώνα, σημειώνοντας και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Μερικές μέρες αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, αυτή την φορά κόντρα στην Ομόνοια για τα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πρωταγωνιστές ήταν και πάλι δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και ο Γιουσέβ Ελ Αραμπί. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Έκρηξη και ένταση από τα πλάγια, χαλώντας την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που είχε μέχρι εκείνο το σημείο το «συγκρότημα» της Λευκωσίας. Από την άλλη, ο Μαροκινός φορ πρόσφερε… όγκο στην αντίπαλη περιοχή, μια και ο Αχμέντ Χασάν δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει αυτόν τον ρόλο. Αποτέλεσμα των δύο εισόδων ήταν να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των Νταμπλούχων Ελλάδας.

Από εξαιρετική ενέργεια του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο 68ο λεπτό, ο Λέτσακς υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδειξε την κλάση του «σφραγίζοντας» - σε μεγάλο βαθμό - την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, σημειώνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα από το ύψος της περιοχής… πυροβολώντας τον απίστευτο Φαμπιάνο που «κρατούσε» τη Ομόνοια στο… παιχνίδι της πρόκρισης.

Εκπλήξεις από Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσίασε την ομάδα του με μία σημαντική έκπληξη, αλλά όχι σε θέση που μπορεί να περίμεναν πολλοί. Συγκεκριμένα, ο Ίβηρας κόουτς εμπιστεύτηκε τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια, περίπου δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο χέρι, έδωσε φανέλα βασικού σε Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα που τον είχαν βγάλει… ασπροπρόσωπο πριν από μερικές μέρες, αλλά αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Αχμέντ Χασάν να παίρνει την θέση του.

OlympiacosEndekadaOmonoia

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Σα ήταν στον «άσο», με τον Ραφίνια στα δεξιά, τον Χολέμπας στα αριστερά και τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Στο 4-2-3-1 που προτίμησε ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τους Καμαρά και Μπουχαλάκη στον άξονα, με τον Φορτούνη σε επιτελικό ρόλο, τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Μπεργκ προσπάθησε να μην αφήσει χώρους στους γηπεδούχους, παρουσιάζοντας την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Ο Φαμπιάνο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Χουμπότσαν στα δεξιά, ο Λέτσακς στο αριστερό άκρο και οι Λανγκ και Λούφτνερ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Γκόμεζ και Γκόμες, με τον Τιάγκο Σάντος να κινείται από τα αριστερά, τον Μποτεάκ από τα δεξιά και στην επίθεση ήταν οι Σενέ και Παπουλής.

Χωρίς συγκινήσεις

Πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να… συγκρατήσει στην μνήμη του το πρώτο ημίχρονο από την «μάχη» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, αναζητούσε τους διαδρόμους προς την εστία του Φαμπιάνο, αλλά δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να… πέφτει πάνω στη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων. Από την άλλη, οι Κύπριοι αναζήτησαν κυρίως τις αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές, αλλά δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον Ζοσέ Σα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Πειραιώτες. Στο 7’ το σουτ του Βαλμπουενά βρήκε σε αμυντικούς και στην συνέχεια ο Μπουχαλάκης δεν βρήκε… στόχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας μέσος δοκίμασε τα… αντανακλαστικά του Φαμπιάνο που ήταν σε ετοιμότητα. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν έντονος και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 24’ για να δούμε μία ακόμα απειλή και πάλι από τον Ολυμπιακό, όταν ο Καμαρά έκανε το μακρινό σουτ αλλά ο πορτιέρο της Ομόνοιας απέκρουσε με δυσκολία.

Όσο περνούσε η ώρα και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Κυπρίων, τόσο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν από την περιοχή τους. Ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν μερικές ευκαιρίες. Στο 36’ η κεφαλιά του Χασάν πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φορτούνη στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Καμπανάκι από Ομόνοια και… παρέμβαση

Στο δεύτερο ημίχρονο, το «συγκρότημα» της Λευκωσίας θέλησε να βγει περισσότερο και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 52’ ο Λέτσακς με όμορφη πάσα μέσα στην περιοχή βρήκε τον Ντουρίς, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Μάλλον η ευκαιρία της Ομόνοιας, αλλά και η εικόνα που έβγαζε στο χορτάρι προκάλεσαν την… παρέμβαση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έβγαλε από το ματς του Φορτούνη και Μασούρα και πέρασε τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς, αντίστοιχα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον Σέρβο να πηγαίνει στα δεξιά και τον Μαροκινό στην κορυφή. Η είσοδος του νεαρού εξτρέμ ήταν και αυτή που άλλαξε την εικόνα που είχε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό μέχρι εκείνο το σημείο.

Με… όπλο του την ταχύτητα προκάλεσε ρήγματα στην περιοχή της Ομόνοιας και από δική του προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ήταν το 68ο λεπτό όταν ο Βαλμπουενά έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στην κόντρα με τον Λέτσακς, αυτός έπεσε στο έδαφος και βρήκε την μπάλα με το χέρι, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ματιέ Βαλμπουενά από την άσπρη βούλα.

Το τέρμα που σημείωσε ο Γάλλος μέσος έφερε την Ομόνοια πιο πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κύπριοι αναζήτησαν το τέρμα που θα τους έβαζε «δυνατά» στην πρόκριση, η απειλή του Παπουλή στο 74’ δεν βρήκε στόχο, αλλά το σημαντικό για τους γηπεδούχους ήταν πως πλέον οι χώροι προς την αντίπαλη εστία είχαν ανοίξει περισσότερο.

Κάπως έτσι άρχισε και η μεγαλύτερη πίεση προς την εστία του Φαμπιάνο για ένα δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο 77’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε ακόμα μία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα αλλά το σουτ στην κίνηση του Ελ Αραμπί πέρασε ελάχιστα άουτ, πάνω από το δοκάρι των Κυπρίων, ενώ στο 80’ ο πορτιέρο της Ομόνοιας έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Μαροκινού, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει στο έδαφος.

Με την συμπλήρωση του 90λεπτου ο Ματιέ Βαλμπουενά έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα του, αλλά είδε τον Φαμπιάνο να «γράφει» ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση στο… ενεργητικό του, καθώς απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Γάλλου. Ωστόσο, ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν είχε την… απάντηση στον… κεραυνό του Ελ Αραμπί στο 92’. Ο φορ του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε και με βολίδα έγραψε το 2-0 που δίνει σαφές προβάδισμα στο «συγκρότημα» του Πειραιά.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να ολοκληρώσει την… δουλειά στον επαναληπτικό, σε περίπου μία εβδομάδα στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης (29/9) οι δύο ομάδες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να «σφραγίσουν» και τυπικά την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (59' Ελ Αραμπί), Μασούρας (59' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76' Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χουμπότσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσακς, Μποτεάκ, Γκόμεθ, Γκόμες, Παπουλής (81' Ασαντέ), Τιάγκο, Σένε (46' Ντούρις).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρτίνς: «Η ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Θετική η νίκη, αλλά δεν κρίθηκε η πρόκριση» (video)

Μαρτίνς: «Η ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Θετική η νίκη, αλλά δεν κρίθηκε η πρόκριση» (video)

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0: Τα highlights του αγώνα (video+photos)

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0: Τα highlights του αγώνα (video+photos)

Σα: «Χαρούμενος που επέστρεψα και βοήθησα»

Σα: «Χαρούμενος που επέστρεψα και βοήθησα»

Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved