ΠΑΟΚ: Η κατάσταση των αντιπάλων και η πίστη για νέα πρόκριση (photos)

ΠΑΟΚ: Η κατάσταση των αντιπάλων και η πίστη για νέα πρόκριση (photos)

Η πίεση έφυγε από τον ΠΑΟΚ και αυτός είναι ο κύριος λόγος που στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι θα κάνουν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. Παραπαίει η Γάνδη του Μπόλονι, τι ισχύει έως τώρα για Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου.

Στον οργανισμό του ΠΑΟΚ επικρατούσε ευφορία το βράδυ της Τρίτης. Η ομάδα με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας ανάσανε οικονομικά. Εξασφάλισε μίνιμουμ τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον κοιτάει διαφορετικά τη συνέχεια.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γνωρίζει τον αντίπαλο στην επόμενη προκριματική φάση. Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι. Ένα εμπόδιο απ’ αυτά θα συναντήσει ο «Δικέφαλος» στον δρόμο για τα play offs. Εκεί, όπου αν βρεθεί ο ΠΑΟΚ, εκτός του ότι θα φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο, θα βάλει κι άλλα εκατομμύρια στο ταμείο. Μίνιμουμ ακόμα τρία.

Η πίεση λόγω οικονομικών συνθηκών με το FFP και η ψυχολογική πίεση από τη περσινή ευρωπαϊκή αποτυχία (και γενικά των τελευταίων ετών) κι όσα συνέβησαν τη σεζόν που πέρασε, έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Πιο ελεύθεροι πλέον ο Άμπελ Φερέιρα και οι παίκτες, θα κυνηγήσουν τον επόμενο στόχο, σε μονό παιχνίδι. Όλα γίνονται. Ακόμα και με τη Μπενφίκα. Πρόκειται, άλλωστε, για μία εποχή που καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Ρόλο φυσικά θα παίξει και η έδρα. Δεν θα υπάρχει κόσμος, αλλά ψυχολογικά έχει τη σημασία του, να παίζεις για παράδειγμα εντός με οποιονδήποτε ή εκτός. Ας δούμε, όμως, σε ποια κατάσταση είναι οι αντίπαλοι.

Γάνδη: Ασφαλώς και είναι ο πλέον επιθυμητός αντίπαλος. Με προπονητή έναν πρώην του ΠΑΟΚ, τον Λάζλο Μπόλονι! Θα είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ, αφού έχει δώσει τρία ματς πρωταθλήματος, αλλά παραπαίει. Έχει τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές και είναι τελευταία σε πρωτάθλημα 18 ομάδων! Έχασε εκτός 2-1 από τη Σιντ Τρούιντεν στη πρεμιέρα, εντός 1-2 από τη Κορτράικ και πρόσφατα 1-0 εκτός από την Αντβέρπ. Πέντε γκολ παθητικό, δύο υπέρ.

Μπενφίκα: Έχασε το πρωτάθλημα, αφού με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη πανδημία παρουσίασε αστάθεια και έχασε και στον τελικό του κυπέλλου από τη Πόρτο με 2-1. Πήρε, όμως, στον πάγκο τον Ζόρζε Ζεσούς. Έχει τεράστιο όνομα, φανέλα, ποιότητα και έναν προπονητή, που ήρθε να τη βάλει στον σωστό δρόμο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά σε επίπεδο ετοιμότητας θα είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ.

Ντιναμό Κιέβου: Μία ακόμα ιστορική ομάδα. Με προπονητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου! Τον πατέρα του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει φιλοξενηθεί στη Τούμπα αρκετές φορές, όσο ήταν στον πάγκο ο γιος του. Μία ομάδα που δεδομένα είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ. Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας 4-1 την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, ενώ για το Σούπερ Καπ, νίκησε χθες, όπως κι ο ΠΑΟΚ 3-1 τη Σαχτάρ! Δείχνει, λοιπόν, επιθετικές αρετές. Αλλά δεν έχει το στυλ της μεγάλης αντιπάλου. Δεν διαθέτει Βραζιλιάνους Πέντε ξένοι όλοι κι όλοι στο ρόστερ. Στο σούπερ καπ ξεκίνησαν οκτώ Ουκρανοί. Δεν έχει τον σταρ, αλλά είναι ομάδα…

Να θυμίσουμε ότι το ματς θα διεξαχθεί στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου. Αν ο ΠΑΟΚ πέσει με Μπενφίκα και Σαχτάρ και περάσει, στα play offs θα γίνει ισχυρός. Αν πέσει με Γάνδη και περάσει, τότε θα παίξει με τον νικητή της μονομαχίας Μπενφίκα-Σαχτάρ. Φυσικά έως τότε, τα ρόστερ θα έχουν διαφοροποιηθεί σε ένα βαθμό. Όχι μόνο των αντιπάλων, αλλά σίγουρα και του ΠΑΟΚ. Θα υπάρξουν προσθέσεις, αλλά και πωλήσεις και ενδέχεται να δούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που πιστεύουμε…



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved