Αμπέλ Φερέιρα: «Το στάτους του ΠΑΟΚ σε καλό δρόμο»!

Αμπέλ Φερέιρα: «Το στάτους του ΠΑΟΚ σε καλό δρόμο»!

Στην ανάγκη που είχε ο ΠΑΟΚ αυτή την πρόκριση στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα, τόσο σε επίπεδο στάτους όσο και για το FFP-Τα λόγια εκτίμησης στους παίκτες που έμειναν εκτός και η παραδοχή πως θέλει μεταγραφές για να βελτιωθεί η ομάδα!

Απ’ όλο τον ΠΑΟΚ… έφυγε ένα μεγάλο βάρος με την πρόκριση κόντρα στην Μπεσίκτας. Κάτι που παραδέχτηκε ο Αμπέλ Φερέιρα, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη κόντρα στους Τούρκους για τον οργανισμό του «δικεφάλου». Αναφέρθηκε μάλιστα τόσο στο Ευρωπαϊκό στάτους της ομάδας, όσο και στο FFP που ήταν κάτι το οποίο πίεζε τους «μαυρόασπρους».

Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη διάταξη με τους τρεις αμυντικούς, ανέλυσε τη φιλοσοφία του αναφορικά με τη νοοτροπία των παικτών και όλης της ομάδας, ενώ… έβγαλε το καπέλο σε όσους ήταν στον πάγκο αλλά κι εκτός αποστολής! Τέλος, παραδέχτηκε πως θα ήθελε μεταγραφές, αρκεί να είναι τέτοιες που θα βελτιώσουν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμπέλ Φερέιρα:

Για τη διάταξη με τα τρία στόπερ: «Μια ομάδα που παίζει με τρεις αμυντικούς μας κάνει να θεωρούμε πως θα παίξει αμυντικά. Αλλά προσωπικά θεωρώ πως με τη χρήση τριών στόπερ η ομάδα γίνεται επιθετική στην πίεση που ασκεί στον αντίπαλο. Κάτι που έχω πει είναι πως δεν είμαι προπονητής που θα μείνει κολλημένος σε ένα σύστημα. Τη διαφορά δεν την κάνει το σύστημα, αλλά η δυναμική και οι συμπεριφορές στον αγωνιστικό χώρο. Φανταστείτε ένα χορό που ένας χορευτής δεν μπορεί. Ο αντίπαλός μας είχε τον ίδιο στόχο με εμάς. Έκανε ευκαιρίες. Αλλά το ίδιο καλές κάναμε κι εμείς. Ήταν ένα ανοιχτό ματς, όμορφο για όποιον το έβλεπε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα».

Για τους νεαρούς παίκτες: «Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να παίρνει ρίσκα. Έχω κουράγιο και προσπαθώ να το περάσω στους παίκτες. Έχω αφήσει πίσω την οικογένειά μου για να έρθω εδώ να νικήσω. Παραπάνω από ποτέ, βλέπω τους παίκτες μου να έχουν νοοτροπία νικητή δυνατή. Τη δείχνουν στην καθημερινή δουλειά. Αισθάνομαι πως όλοι έχουν κοινό στόχο να βοηθήσουν και να αναδείξουν την ομάδα. Εσείς ίσως είδατε αυτούς που έπαιξαν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δούλεψαν για να εμφανίσει ο ΠΑΟΚ το καλύτερο πρόσωπο. Παίκτες έμπειρους, νεαρούς, που ήταν στον πάγκο ή και εκτός αποστολής. Έχουν τη δίψα να πάει ο ΠΑΟΚ καλά. Κι αν κάποιοι είναι στον πάγκο είναι επειδή πιστεύουμε στη δυνατότητά τους. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι μόνο με αυτό το πνεύμα. Αφήνουμε τον εγωισμό στην άκρη και δουλεύουμε κάθε μέρα για να πάει η ομάδα μπροστά κι εκεί που ποτέ δεν έχει φτάσει ξανά. Αυτό το πνεύμα έβαλα στο γκρουπ. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε έχοντας κοινό σκοπό, ο καθένας να κάνει το ρόλο που του αναλογεί. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι αρχηγοί, όλοι. Είμαστε ένα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου κι όχι μόνο όταν νικάμε. Όλοι είμαστε ένα».

Για την Μπεσίκτας και τις δυσκολίες της: «Είναι αλήθεια πως το Τουρκικό Πρωτάθλημα τελείωσε δύο εβδομάδες αργότερα. Η κούραση ήταν ίδια και για τους δύο. Το μυαλό ελέγχει τα πάντα. Όταν πιστεύεις, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πως, είσαι ικανός να το πετύχεις. Και οι δύο ομάδες έφτασαν στα όριά τους. Δυνατός αγώνας αλλά η ομάδα μας ήταν καλύτερη. Είναι αλήθεια πως ξέραμε τη σημασία του αγώνα. Όλος ο οργανισμός το ήξερε. Αυτή η πρόκριση σημαίνει πως ξεκινάμε θετικά τη σεζόν. Το στάτους του ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο Ευρωπαϊκά. Όλοι όσοι δουλεύουν αναδεικνύονται. Σίγουρα και οικονομικά είναι σημαντικό γιατί υπήρχαν θέματα με το FFP. Συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές. Στον κ. Σαββίδη, σε όλη τη διοίκηση και βέβαια στους φιλάθλους μας που θέλουμε να τους δίνουμε χαρές».

Για τους παίκτες που έμειναν εκτός: «Αυτό που πρέπει να κάνω είναι επιλογές. Φανταστείτε να έχεις δύο παιδιά και μόνο ένα γλυκό να δώσεις. Σε έναν πρέπει να το δώσεις, χωρίς να σημαίνει πως δεν το αξίζουν και οι δύο. Το ρόστερ μας είναι αυτό με τους 24 παίκτες. Δυστυχώς οι κανόνες είναι ίδιοι, 11 παίζουν και 3 μπαίνουν αλλαγή. Τουλάχιστον ελπίζω κάτι τέτοιο να μη συμβεί στην Ελλάδα. Θέλω 20 παίκτες με 5 αλλαγές, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το εφάρμοσε η UEFA. Δεν έχει λογική. Αναφορικά με όσους έμειναν εκτός, είναι επιλογές. Σε όλους αυτούς πραγματικά θαυμάζω τον χαρακτήρα γιατί έχουν δουλέψει σκληρά. Όσοι έμειναν εκτός αποστολής έπαιξαν με την Κ19 και η συμπεριφορά τους ήταν καταπληκτική. Οι παίκτες ξέρουν τι να περιμένουν από μένα. Είχα με όλους ατομική συζήτηση. Ξέρουν πως είναι αμφίδρομο. Ξέρουν τι περιμένω απ’ αυτούς. Από εκεί και πέρα εγώ ως προπονητής θα επιλέγω αυτούς που πρέπει να αγωνιστούν. Δε σημαίνει πως επειδή έπαιξε ο ένας δεν μπορεί αύριο να παίξεις ο άλλος. Επειδή έχω υπάρξει παίκτης μου κοστίζει αυτό. Να βλέπω παίκτες που αξίζουν να είναι μαζί μας, να μην είναι. Οι αποφάσεις μου επηρεάζουν το μέλλον τους, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τους κανόνες».

Για τις μεταγραφές: «Δεν είμαι προπονητής που θα πει το ένα και μετά κάτι διαφορετικό. Ακόμη κι ο προπονητής της Μπάγερν είπε πως πρέπει να βελτιώνονται. Ο Γκουαρδιόλα το ίδιο! Δεν υπάρχει προπονητής και ομάδα που να μη θέλει τους καλύτερους παίκτες. Αυτό το γκρουπ έχει δουλέψει καταπληκτικά έχει δείξει εξαιρετική νοοτροπία και φάνηκε. Πρέπει να θυμηθούμε πως ο ΠΑΟΚ θα παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Είναι πολύ ευχαριστημένος απ’ την εξέλιξη των νεαρών. Πραγματικά με αφήνει ικανοποιημένο να βλέπω νεαρούς να παίζουν σε Ευρωπαϊκό ματς. Χρειαζόμαστε τη μίξη νεαρών και έμπειρων για μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Αν είναι να γίνει κάποια κίνηση πρέπει να είναι για να βελτιώσει την ομάδα αλλιώς καλύτερα να μη γίνει».



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved