Φερέιρα: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους»

Φερέιρα: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους»

Τον καλύτερο εαυτό των παικτών του ΠΑΟΚ περιμένει ο Φερέιρα απέναντι στον Άγιαξ.

Στην κρισιμότητα του αγώνα με τον Άγιαξ για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία όλων για είσοδο στους ομίλους του Champions League, μίλησε ο Άμπελ Φερέιρα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αποκάλυψε τα πλάνα του, ενώ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, όπως και να εξελιχθεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα:

«Κατά πρώτο λόγο θα ήθελα να ζητήσω για την καθυστέρηση. Και εγώ τώρα μαθαίνω την πόλη και υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε αρχικά.

Για τον Άγιαξ: «Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τον Άγιαξ. Στόχος μας είναι να βρούμε κίνητρα για να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα του αυριανού, γιατί αυτό μετράει. Για μένα το κίνητρο έρχεται περισσότερο από μέσα μας, παρά από τον αντίπαλο. Είναι μια ιστορική ομάδα ο Άγιαξ και βασίζεται πολύ στο ομαδικό παιχνίδι, έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου».

Για το αν είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι και τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί: «Για μένα όλοι είναι σημαντικοί, όλοι τους μέχρι σήμερα έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό όποτε ότι και αν συμβεί στον αυριανό αγώνα θα είναι καρπός της προσπάθειας τους όλο αυτόν τον καιρό. Και οι 11 που θα παίξουν και οι επτά που θα είναι στον πάγκο, αλλά και οι όσοι μείνουν εκτός αποστολής που βοήθησαν όσους θα αγωνιστούν».

Όσον αφορά το τι περιμένει από τον Άγιαξ: «Ο Άγιαξ έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και το μοναδικό που αλλάζει είναι αντίπαλος. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, να βρω την ταυτότητα της ομάδας που θα δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο. Εμείς αυτό που ζητάμε από την ομάδα είναι το αστέρι της ομάδας να είναι… η ίδια η ομάδα με τη βοήθεια των οπαδών μας βέβαια. Με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω και για το sold out στα διαρκείας, αλλά και για το γεγονός εξάντλησαν τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα. Θέλω την στήριξη τους σε όλες τις στιγμές, είτε βρεθούμε μπροστά στο σκορ, είτε βρεθούμε πίσω και χρειαστεί να γυρίσουμε το ματς».

Για τα αδύνατα σημεία του Άγιαξ: «Σίγουρα όλες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο και όσο και αν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, εγώ δεν θα πω τίποτα. Όλα παίζουν ρόλο και ίσως αν πω κάτι εγώ, θα έχει την σημασία του…»

Για το ιδανικό σκορ που θα επιθυμούσε για αύριο: «Για μένα το ιδανικό θα ήταν μια νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ, αλλά και μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα είναι πολύ σημαντικό». Για το αν θα παίξει ρόλο το πάθος στην αυριανή αναμέτρηση: «Η στρατηγική ξεκινάει από τους οπαδούς μας. Όσοι πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα φανούμε στο γήπεδο. Είναι κομμάτι της προετοιμασίας μας και το ψυχολογικό κομμάτι. Ανεξαρτήτως του Άγιαξ, αυτό που αρχίσαμε και θέλουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους. Αυτό που θα δείξουν οι παίκτες είναι η αποφασιστικότητα και η θέληση που έχουν να γράψουν ιστορία».

Όσον αφορά το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ – Καραμπάγκ: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ έχω το αυριανό παιχνίδι στο μυαλό μου. Με όποιον και αν ήταν μπροστά μας, ο στόχος μου ήταν και είναι να κερδίσουμε. Ο σύλλογος και ο κόσμος έχουν την φιλοδοξία, ξέρουμε ότι προσδοκίες είναι μεγάλες, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την επαφή του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Μου δόθηκε η ευχαρίστηση να τον γνωρίσω, με όλο τον σεβασμό γιατί είναι ένας άνθρωπος πιο μεγάλος από εμένα. Μοιραζόμαστε την ίδια προσδοκία. Ο ίδιος είναι ένας γεννημένος νικητής, βλέπω την φιλοδοξία του και από αυτή τρέφομαι και εγώ. Βλέπω τον εαυτό μου μέσα στα όνειρα του και νομίζω ότι μαζί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα».

Για το τι μεσολάβησε από την κλήρωση μέχρι και σήμερα και τι άλλαξε στην προσέγγιση του: «Η αγωνιστική μας ταυτότητα παραμένει ίδια, τώρα όσον αφορά την στρατηγική σίγουρα αυτή επιδέχεται κάποιες προσαρμογές γιατί παίζει ρόλο το ποιον έχει αντίπαλο και τι αδυναμίες έχει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν δυο αγώνες και ο συναισθηματικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός. Είναι ο κάθε παίκτης να μπορεί να διαχειριστεί το τι αισθάνεται και στο να είναι συγκεντρωμένος για να κάνει αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Αν το κάνουμε αυτό, τότε οι πιθανότητες να κερδίσουμε είναι πολλές».

Τέλος για τα σενάρια περί φαν ντε Μπέεκ και της μεταγραφής του στην Ρεάλ Μαδρίτης και το ότι ο Άγιαξ τον θέλει απέναντι στον ΠΑΟΚ δείχνει κάτι: «Πιστεύω ότι δείχνει μας έχει διαβάσει και σίγουρα μας σέβεσαι. Για αυτό θέλει να έχει όλους τους παίκτες της στα παιχνίδια απέναντι μας».

 



Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved