ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: Ανατροπή και όλα για όλα στην Ρωσία!

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: Ανατροπή και όλα για όλα στην Ρωσία!

Ο ΠΑΟΚ με μυθική ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει 3-2 της Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα και θα παίξει τα ρέστα του στον επαναληπτικό της Ρωσίας

Με μεγάλη ανατροπή και τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι του Πρόμες στο 71΄, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Θεσσαλονίκη και κράτησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League. Ο Ποπόφ στο 7΄ και ο Πρόμες στο 17΄ «πάγωσαν» προσωρινά την κατάμεστη Τούμπα, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε την κατάσταση πριν τελειώσει το ημίχρονο, με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 29΄ και τέρματα των Λημνιού (37΄) και Πέλκα (44΄). Τα πάντα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (14/8), στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η έναρξη του αγωνα επεφύλαξε μια ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ, παρά την θερμή ατμόσφαιρα της Τούμπας και την υψηλή θερμοκρασία της βραδιάς. Μόλις στο 7' η άμυνα του ΠΑΟΚ συνελήφθη "εν υπνώσει" και σε μια γρήγορη και αποτελεσματική πρωτοβουλία των Ρώσων ο Ποπόφ με γωνιακό ωραίο σουτ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό "χτύπημα" και στο 14' πλησίασε σε καλή ευκαιρία αλλά ο Πρίγιοβιτς από καλή θέση και σε μεταβίβαση του Πέλκα έστειλε αδύναμο σουτ που δεν ανησύχησε τον Μαξιμένκο.

Η ψυχρολουσία έγινε "παγωνιά" στο 14' για τον ΠΑΟΚ. Από αδράνεια της ελληνικής άμυνας ο Πρόμες έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα εξοστρακίστηκε άλλαξε ελαφρά πορεία, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά η μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι, πέρασε την γραμμή τέρματος και το 0-2 που διαμορφώθηκε κάθισε σαν "κόμπος" στο λαιμό του Δικεφάλου.

Η ρωσική ομάδα με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και αρετές έδειχνε τις δυνατότητες της και με έλεγχο στο παιχνίδι ακολουθούσε τακτική με πολυπρόσωπη παρουσία και μεγάλη κινητικότητα. Στο 27' ο Πέλκας πλησίασε στο γκολ αλλά το πλασέ του, έδιωξε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο. Από το κόρνερ προήλθε το πέναλτι με απόκρουση της μπάλας από το χέρι του Ζομπνίν, πέναλτι το οποίο μετέτρψε σε γκολ ο Πρίγιοβιτς στο 28', ξαναβάζοντας τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες και οι γηπεδούχοι πήραν πρωτοβουλίες που δεν είχαν πάρει ως τότε στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και για πρώτη φορά οι Ρώσοι έδειξαν αδυναμίες. Στο 37' έμελλα να γίνει η ανατροπή. Από βαθιά μπαλιά του Βαρέλα στον Μάτος ο Βραζιλιάνος έβγαλε "ζυγισμένη" σέντρα και ο Λημνιός με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαξιμένκο, που είδε για δεύτερη φορά την εστία του να παραβιάζεται μέσα σε 9 λεπτά. Και δεν ήταν καν το τέλος. Στο 44' ο ΠΑΟΚ πήρε και προβάδισμα μέσα σε αποθέωση. Από καταπληκτική ενέργεια του Μάτος από δεξιά και παράλληλη σέντρα, ο Πέλκας παραβίασε την εστία του Μαξιμένκο για τρίτη φορά ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη και τον ενθουσιασμό στα "ουράνια". 'Με το 3-2 υπέρ αυτού τέλειωσε το ημίχρονο και στην επανάληψη οι Ρώσοι μπήκαν πιο απαιτητικά. Στο 51' ο Πρόμες ψάχνει την ισοφάριση αλλά ο Πασχαλάκης σαν "από μηχανής Θεός" διώχνει ενστρικτωδώς τον άμεσο κίνδυνο στο μοντινό σουτ του Ολλανδού.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει την κυριαρχία και πάλι στον αγώνα και στο δίλεπτο 65' -66' χάνει δυο κλασσικές ευκαρίες. Την πρώτη με τον Πέλκα που αστόχησε μπροστά στον Μαξιμένκο και την δεύτερη με τον Ουάρντα που από πλάγια θέση δεν βρήκε εστία στο ωραίο πλασέ που έστειλε. Παρ όλα αυτά στο 70' ο ισραηλινός διαιτητής καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Χατσερίδη, σε μαρκάρισμα του στον Λουϊς Αντριάνο που εκτέλεσε χωρίς επιτυχία ο Πρόμες και εξουδετέρωσε με πολύ καλή επέμβαση ο Πασχαλάκης διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84' Σακχόφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61" Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά)

ΣΠΑΡΤΑΚ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (94' Ρασκαζόφ) , Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64' Τιμοφέεφ) Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78' Ζε Λουϊς) και Πρόμες.

Δείτε τα γκολ του αγώνα



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved