Κλήρωση Champions League: Η ώρα του Παναθηναϊκού!

Κλήρωση Champions League: Η ώρα του Παναθηναϊκού!

Η καρδιά του Παναθηναϊκού χτυπά στη Νιόν της Ελβετίας όπου σήμερα θα γίνει η κλήρωση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League

Η ώρα που περιμένουν άπαντες στον Παναθηναϊκό έρχεται. Σήμερα στις (13:00) στη Νιόν της Ελβετίας όπου εδρεύει η UEFA, θα διεξαχθεί η κλήρωση για τον Γ’ προκριματικό του Champions League. Αυτός είναι και ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να επιστρέψει για τα καλά στην ελίτ της Ευρώπης και να κυνηγήσει την υπέρβαση της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σήμερα ο Γιάννης Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και τα εκατομμύρια οπαδών του «τριφυλλιού», θα μάθουν τον αντίπαλο της ομάδας στον δρόμο για τα… αστέρια.

Οι «πράσινοι» έχουν πιθανούς αντιπάλους τους Άγιαξ, Μονακό, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Κλαμπ Μπριζ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ονόματα που σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν τον Παναθηναϊκό, πλην όμως οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στη διαδικασία της κλήρωσης. Στην Ελβετία θα βρεθούν ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Τάκης Φύσσας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Στράτος Σωπήλης και ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων, Σπύρος Βλάχος.

Κίνητρο χρήματα και πρεστίζ

Στόχος του Παναθηναϊκού φέτος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της κλήρωσης, είναι να επαναφέρει τον ευρωπαϊκό… αέρα στις τάξεις του. Οι «πράσινοι» θέλουν μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Ο βασικός στόχος είναι να προκριθεί η ομάδα από τον Γ’ προκριματικό του Champions League, από όπου θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής της παρουσίας με συμμετοχή στα play off του Champions League. Εκεί παρά το γεγονός ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει «μεγαθήρια», θα εξασφαλίσει πως ακόμα και με αποκλεισμό θα είναι στους ομίλους του Europa League, όπου δεδομένα με την ομάδα που έχει «χτίσει» θα έχει περισσότερες φιλοδοξίες για μια πορεία αντάξια της ιστορίας του «τριφυλλιού».

Εκτός αυτού, όμως, ο Παναθηναϊκός θα έχει κι ένα ακόμα μεγάλο κίνητρο στη διαδικασία των προκριματικών. Ο λόγος για τα χρήματα που μπορεί να κερδίσει η ομάδα από την παρουσία της στις διοργανώσεις της UEFA. Οι «πράσινοι» θα λάβουν 400.000 ευρώ για την παρουσία τους στον Γ’ προκριματικό, ενώ αν προκριθούν θα πάρουν 2,1 εκατ. ευρώ για την παρουσία στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που γίνει η υπέρβαση και η ομάδα καταφέρει να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ! Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός έχει διπλό κίνητρο. Τόσο την ευρωπαϊκή καταξίωση και την επαναφορά του πρεστίζ για τον Panathinaikos, όσο και το «ζεστό» χρήμα που δίνει η UEFA σε περίπτωση επιτυχίας!



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved