Οι 20 στόχοι της Γιουνάιτεντ για τον Γενάρη! (photos+videos)

Οι 20 στόχοι της Γιουνάιτεντ για τον Γενάρη! (photos+videos)

Μετά την παταγώδη αποτυχία του καλοκαιριού, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να... ξοδέψει τον Ιανουάριο και το Onsports σας παρουσιάζει τους 20 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Όπως αναφέρεται και στην παρουσίαση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League, το κάκιστο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή σεζόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τραγική μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κινήθηκαν αργά και λανθασμένα, με συνέπεια να αποκτήσουν μόνο τον Μαρουάν Φελαϊνί από την Έβερτον.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Ντέιβιντ Μόγες, η Γιουνάιτεντ έχει... ζεστό χρήμα και ετοιμάζει ντεμαράζ μεταγραφών τον Ιανουάριο, προκειμένου να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Το Onsports σας παρουσιάζει τους 20 ποδοσφαιριστές που «κοιτάζουν» οι Πρωταθλητές Αγγλίας.

Άνδερ Ερέρα – Μέσος – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Το μεγαλύτερο «αγκάθι» του καλοκαιριού για τη Γιουνάιτεντ. Ο υπεύθυνος μεταγραφών της άργησε πολύ με συνέπεια ο Ερέρα να μην γίνει κάτοικος Μάντσεστερ όπως αναμενόταν επί... εβδομάδες. Τον Γενάρη δεδομένα η Γιουνάιτεντ θα επιστρέψει στο Μπιλμπάο με πρόταση στα χέρια της. Με 30 εκ.λίρες ρήτρα, είναι ελαφρώς... ακριβώς, είναι όμως και ένα «μηχανάκι» που θα ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του φρέσκου αλλά αργού άξονα της ομάδας του Μόγες.

Φρέντι Γκουαρίν – Μέσος – Ίντερ: Ένας ακόμη υποψήφιος μέσος, του οποίου η τιμή είναι σαφώς καλύτερη από του Ερέρα. Στα 15 εκ. λίρες υπολογίζεται η ρήτρα του Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος κάνει καλή σεζόν με την Ίντερ, αλλά είναι ξεκάθαρο πως θέλει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που δεν του προσφέρουν οι «νερατζούρι».

Μπιλάλ Μπασατσίκογλου – Μέσος – Χέρενφεν: Ο Μόγες τον παρακολουθεί αρκετό καιρό, αλλά η λογική λέει πως η Γιουνάιτεντ θα ενδιαφερθεί για τον 18χρονο Τούρκο χαφ μετά το τέλος της σεζόν. Δεν είναι έτοιμος να «βουτήξει στα βαθιά» από τόσο νωρίς και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που απαιτούνται από έναν χαφ στη Γιουνάιτεντ αυτή την περίοδο.

Στίβεν Ντεφούρ – Μέσος – Πόρτο: Ο Μόγες τον ήθελε στην Έβερτον, η Γιουνάιτεντ τον «κοιτάζει» εδώ και περίπου τρία χρόνια. Ίσως έχει έρθει ο καιρός για τον Στίβεν Ντεφούρ να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να πάει στο «Ολντ Τράφορντ». Πρόσφατα ο Μόγες παρακολούθησε το ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πόρτο και λέγεται πως ο Ντεφούρ ήταν ένας από τους λόγους που βρέθηκε στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Κόκε – Μέσος – Ατλέτικο Μαδρίτης: Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, ο Κόκε είναι από τους παίκτες που είναι πολύ ψηλά στη λίστα της Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ο 21χρονος Ισπανός δηλώνει πανευτυχής στην Ατλέτικο, ειδικά φέτος που οι «ροχιμπλάνκος» τα πηγαίνουν περίφημα σε Ισπανία και Ευρώπη.

Ιλκάι Γκιουντογάν – Μέσος – Ντόρτμουντ: Με έξι γκολ σε 22 ματς πέρσι ο Σίντζι Καγκάουα απέδειξε ότι ήταν μια αξιοπρεπής μεταγραφή. Πλέον η Γιουνάιτεντ στρέφει το ενδιαφέρον της σε έναν άλλο μέσο της Ντόρτμουντ. Ο λόγος για τον Ιλκάι Γκιουντογάν, για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται και η Άρσεναλ. Η τιμή του είναι... τσιμπημένη, όμως η φρεσκάδα που θα φέρει στο «Ολντ Τράφορντ» δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα που ζητάει η Ντόρτμουντ.

Σάμι Κεντίρα – Μέσος – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο πρόσφατος τραυματισμός του Κεντίρα τον έθεσε εκτός πλάνων για το καλοκαίρι. Η Γιουνάιτεντ τον έχει στο «στόχαστρό» της, αλλά λογικά αν κινηθεί για την απόκτησή του, θα το κάνει πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όχι τον Γενάρη.

Ρος Μπάρκλεϊ – Μέσος – Έβερτον: Η τελευταία αγορά ανερχόμενου Άγγλου από την Έβερτον αποδείχθηκε παραπάνω από επιτυχημένη (σ.σ. Ρούνεϊ) και οι... συνήθειες δεν αλλάζουν. Στόχος αυτή τη φορά ο Ρος Μπάρκλεϊ που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Έβερτον. Ο Μόγες τον γνωρίζει καλά, πρακτικά τον ανέδειξε το 2011 δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει στην Premier League και ο 20χρονος χαφ δεν το έχει ξεχάσει. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 και λογικά θα κοστίσει αρκετά περισσότερα από όσα έχει καταφέρει, μιας και θεωρείται ο κορυφαίος ανερχόμενος Άγγλος ποδοσφαιριστής.

Λούτσο Γκονζάλες – Μέσος – Πόρτο: Ο Μόγες τον ήθελε και όσο προπονούσε την Έβερτον, συνεχίζει να τον θέλει και τώρα. Ο 32χρονος αποτελεί το όνομα-έκπληξη της λίστας, με την πείρα του και την δημιουργικότητά του όμως, μοιάζει ιδανικός για τους Πρωταθλητές Αγγλίας.

Ελιακίμ Μανγκαλά – Αμυντικός – Πόρτο: Υψηλή ρήτρα, εξαιρετικές εμφανίσεις με την Πόρτο, ακόμη ένας... έρωτας του Μόγες. Η Γιουνάιτεντ δεν «πονάει» μόνο στη μεσαία γραμμή και ο Γάλλος αμυντικός φαντάζει ως ιδανική προσθήκη. Μοναδικό «αγκάθι» στην υπόθεση; Η ρήτρα 40 εκ. λιρών που έχει απο την Πόρτο!

Ντιέγο Κόστα – Επιθετικός – Ατλέτικο Μαδρίτης: Το συγκεκριμένο όνομα «έπεσε στο τραπέζι» εν μέσω... φημολογίας για το μέλλον των Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι στην ομάδα. Η Γιουνάιτεντ έχει διαψεύσει κατ’ εξακολούθηση τις φήμες για φυγή των δυο βασικών επιθετικών της, σε κάθε περίπτωση όμως το ενδεχόμενο να έπαιρνε στο Μάντσεστερ τον Ντιέγο Κόστα είναι κάτι που φαντάζει ιδανικό για τους «κόκκινους διαβόλους». Η τρομερή σεζόν που κάνει με την Ατλέτικο Μαδρίτης έρχεται με... κόστος, αφού η ρήτρα του είναι άγνωστη και λογικά υψηλή. Ίσως απαγορευτικά υψηλή!

Μπλεζ Ματουϊντί – Μέσος – Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν «value for money», εννοώντας ότι αγοράζεις ποιότητα σε χαμηλή τιμή, παίρνει σάρκα και οστά στην περίπτωση του Ματουϊντί. Εξαιρετικός με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, σταθερός στα καθήκοντά του στη μεσαία γραμμή και από τους πιο φρέσκους, ανθεκτικούς χαφ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Η τιμή του υπολογίζεται στα 7 εκ. λίρες, ποσό που ο Μόγες θα δώσει χωρίς δεύτερη σκέψη εφόσον υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Μοσκίτο – Επιθετικός – Ατλέτικο Παραναένσε: Ο 17χρονος επιθετικός «έλαμψε» με τη φανέλα της U-17 της Βραζιλίας στο Μουντιάλ Under 17 του Μεξικό. Ενδιαφέρονται για αυτόν εκτός από τη Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους. Δύσκολα να υπάρξει εξέλιξη για τον παίκτη πριν το καλοκαίρι του 2014.

Αντρέα Ρανόκια – Αμυντικός – Ίντερ: Εκτός πλάνων στην Ίντερ, εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον, διεθνής με την Ιταλία. Ο Ρανόκια βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο... μυαλό του Ντέιβιντ Μόγες και δεν αποκλείεται να υπάρξει προσέγγιση για την απόκτησή του τον Ιανουάριο. Η τιμή του θα είναι χαμηλή και ο παίκτης θα φύγει χωρίς πολύ σκέψη, αναζητώντας κυρίως το να παίξει ποδόσφαιρο, αφού στην Ίντερ... παρακολουθεί από τον πάγκο.

Έβερτον Ριμπέιρο – Μέσος – Κρουζέιρο: Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στο «στόχαστρο» της Γιουνάιτεντ και μάλιστα όταν ρωτήθηκε για αυτό, απάντησε: «Θα χωρούσα σε κάθε θέση της μεσαίας γραμμής αυτού του τεράστιου συλλόγου». Ο Μόγες τον... τσεκάρει και ο 24χρονος Ριμπέιρο το γνωρίζει, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κρουζέιρο. Χαμηλή τιμή, αν αποκτηθεί αυτό θα γίνει τον Γενάρη. Κρατήστε το όνομα.

Μιραλέμ Πιάνιτς – Μέσος – Ρόμα: Σε μεγάλο βαθμό η Ρόμα οφείλει σε αυτόν την φετινή πορεία της. Ο Βόσνιος χαφ έχει υπάρξει «στόχος» των Άρσεναλ και Τότεναμ, αλλά δεν πήγε ποτέ στο Λονδίνο για καμία από τις δυο. Η τιμή αναμένεται σε λογικά πλαίσια και ο ίδιος δύσκολα θα αρνούταν να παίξει στο «Ολντ Τράφορντ».

Φερνάντο – Μέσος – Πόρτο: Με ψευδώνυμο «Χταπόδι» και το συμβόλαιό του να πλησιάζει στο τέλος του, ο Φερνάντο αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για τη θέση του αμυντικού μέσου της Γιουνάιτεντ. Η Πόρτο δεν πρόκειται να ζητήσει μεγάλο ποσό και οι πιθανότητες να γίνει κάτοικος Μάντσεστερ είναι αρκετές.

Γουέσλεϊ Σνάιντερ – Μέσος – Γαλατάσαραϊ: Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «ή τώρα ή ποτέ», αφού ο Σνάιντερ έχει βρεθεί... προ των πυλών του «Ολντ Τράφορντ» τρεις φορές τα τελευταία δυο χρόνια! Όπως κάθε προπονητής, ο Μόγες τον θέλει στην Γιουνάιτεντ, ο παίκτης δεν έχει απαντήσει αρνητικά και η Γαλατάσαραϊ δεν θα πει όχι σε ένα «δυνατό» ποσό, με δεδομένο ότι και αυτή θα ενισχυθεί μεταγραφικά ενόψει των «16» του Champions League.

Κέβιν Στρούτμαν – Μέσος – Ρόμα: Εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, αφού ο τεχνικός της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία, τον θεωρεί «πυλώνα» της ομάδας. Ο Κέβιν Στρούτμαν είναι εξαιρετικός φέτος με τους «τζιαλορόσι», αλλά ο Μόγες θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πείσει τους Ρωμαίους να τον αφήσουν. Τόσο βαθιά που ίσως δεν συμφέρει τη Γιουνάιτεντ να ασχοληθεί με αυτήν την περίπτωση.

Άλεξ Τεϊσέιρα – Μέσος – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Εξαιρετικός απέναντι στη Γιουνάιτεντ και στα δυο ματς των ομίλων του Champions League. Ο Τεϊσέιρα... μαγεύει εδώ και χρόνα με τη φανέλα της Σαχτάρ, ψάχνει την μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του και ο Μόγες ίσως του δώσει την ευκαιρία. Ο 23χρονος ουσιαστικά είναι το «Plan B» στην περίπτωση που η Ρόμα αρνηθεί κατηγορηματικά την πώληση του Στρούτμαν.



Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved