Ντεσάμπ: «Ήρθαμε για να επιτεθούμε»!

Ντεσάμπ: «Ήρθαμε για να επιτεθούμε»!

Αποφασισμένη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, παρά την απογοήτευση που όπως παραδέχθηκε επικρατεί στην ομάδα, είναι η Μαρσέιγ, σύμφωνα με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο τεχνικός των Μασσαλών μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τον αγώνα, τονίζοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του βαβίζουν στο… σκοτάδι αφού δεν έχουν δει τον Ολυμπιακό αγωνιζόμενο σε επίσημη αναμέτρηση. Παράλληλα, ο Ντεσάμπ ο οποίος δεν παρέλειψε να αποκαλύψει ποιον παίκτη των Πειραιωτών θα έπαιρνε στην ομάδα του, υποσχέθηκε επιθετικό παιχνίδι από τη μεριά τους, κάνοντας ειδική αναφορά στην ατμόσφαιρα του φαληρικού γηπέδου.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Μαρσέιγ, Στιβ Μανταντά, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ως μια καλή ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Ο πορτιέρο των Μασσαλών υποστήριξε ακόμα πως αυτός και οι συμπαίκτες του ήρθαν στην Αθήνα για τη νίκη καθώς σέβονται, αλλά δεν φοβούνται τους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας παράλληλα πως όλες οι ομάδες του ομίλου έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ:

Αρχικά, απάντησε στην ερώτηση για το ηθικό στην ομάδα: «Είναι αλήθεια ότι επικρατεί απογοήτευση στην ομάδα. Μας έχουν λείψει οι νίκες, αλλά έχω μια δυνατή ομάδα που είναι αποφασισμένη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τις αδυναμίες που έχει η ομάδα του:  «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δική μας ομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να μελετήσουμε τα αρνητικά. Είμαστε στην ανώτερη διοργάνωση και θέλουμε να πετύχουμε».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημους αγώνες: «Δεν είναι καλό αυτό για εμάς. Το τελευταίο φιλικό δεν ήταν το πλέον ενδεικτικό για εμάς, αλλά γνωρίζω την ομάδα, με τους παίκτες που έχουν έρθει, που έχουν αποχωρήσει, αλλά δεν ξέρω ποιοι θα ξεκινήσουν στην επίθεση που έχει πολλές επιλογές. Αν εσείς γνωρίζετε, σας ακούω...».

Για το γεγονός πως και οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες, όπως τον Τζεμπούρ, τον Μιραλάς, τον Φουστέρ, τον Φετφατζίδη που συμμετέχουν όλοι μαζί στην επίθεση. Δεν έχουμε έρθει για να παίξουμε άμυνα, αλλά να επιτεθούμε. Ίσως είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Ίσως ο Ολυμπιακός να φανεί πιο συνετός και παίξει πιο αμυντικά. Στην θεωρεία οι δύο ομάδες δημιουργούν ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τους τραυματισμούς των Ζινιάκ και Βαλμπουενά: «Είναι και οι δύο παίκτες τραυματίες. Δεν υπάρχει ακόμα τίποτα σίγουρο. Θα προπονηθούν σε λίγο και θα δούμε πως θα είναι η κατάσταση».

Για το τι θα μεταδώσει στους παίκτες του: «Έχω έρθει στο παρελθόν δύο φορές στην Ελλάδα, μία κόντρα στον Ολυμπιακό και μία απέναντι στην ΑΕΚ. Υπάρχει πολύ θερμή ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και αυτό που θέλω να τους μεταδώσω είναι τι να περιμένουν από τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του».

Για το που πιστεύει πως θα κριθεί ο όμιλος: «Εάν το εξετάσουμε στατιστικά, μία ομάδα που θα συγκεντρώσει 10-11 βαθμούς θα είναι κοντά στον στόχο της. Όμως, έχουμε δει πολλά σενάρια στους ομίλους. Η πρώτη και η δεύτερη αγωνιστική θα είναι καθοριστικές για τον όμιλο. Το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας».

Για τον παίκτη του Ολυμπιακού που θα ήθελε στην ομάδα του: «Δεν θα ήθελα να επικεντρωθεί κάπου συγκεκριμένα. Όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Αν ήταν να πάρω κάποιον παίκτη, τότε θα διάλεγα τον Μοντέστο που τον είχα ξαναπροπονήσει, αλλά και τους Μακούν, Αμπντούν και Μιραλάς που έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο».

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η Μαρσέιγ: «Το πρώτο στοιχείο είναι να σκοράρουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Το δεύτερο είναι να μην κάνουμε λάθος. Μέσα από τα λάθη μας δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιτεθεί και να σημειώνει εύκολα γκολ».

«Σεβασμός ναι, φόβος όχι»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στιβ Μανταντά:

Αρχικά ο δυναμικός άσος μίλησε για το άσχημο ξεκίνημα της Ολιμπίκ στο πρωτάθλημα: «Έχετε δίκιο ότι η αρχή μας δεν ήταν καλή στο πρωτάθλημα, όμως έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια και πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημα παιχνίδια, ανέφερε: «Δεν έχουν επίσημους αγώνες. Αν κρίνουμε από αυτά που έχει κάνει την προηγούμενη σεζόν, πρόκειται για μια ομάδα επιθετική και έχει καλούς και διεθνείς ποδοσφαιριστές».

Για το αν φοβάται κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή απάντησε: «Γνωρίζουμε την ομάδα, τη σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε. Αυτό ισχύει για όλη την ομάδα και για κάθε παίκτη ξεχωριστά».

Για το αν είναι καθοριστικό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις είναι καλό να ξεκινήσεις με ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κάνεις μια καλή αρχή».

Για το αν η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα: «Εμείς ξεκινάμε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, αλλά πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μέσα στον αγώνα, τι εξέλιξη θα έχουμε και αν θα έχουμε καταφέρει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν».

Για το αν είναι καλό για την Μαρσέιγ που φεύγει από το γαλλικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Δεν έχω χάσει το χαμόγελό μου. Είναι καλό που αγωνιζόμαστε στο Champions League. Μηδενίζουμε τα κοντέρ και πάμε από την αρχή».

Θυμηθείτε τη συνέντευξη Τύπου όπως σας τη μετέδωσε το Onsports:

{coveritlive}071ef8c8c6{/coveritlive}



NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved