Το απαγορευμένο παιχνίδι του Playstation

Το απαγορευμένο παιχνίδι του Playstation

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στη δημοσιότητα και απειλεί να βάλει αρκετό κόσμο στη φυλακή καθώς κρίθηκε παράνομο να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι στην δημοφιλή κονσόλα Playstation 2!

Ο εν λόγω τίτλος παιχνιδιού είναι το The Guy Game, ένα παιχνίδι trivia που έβλεπε τους παίκτες να προσπαθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις για να αφήσουν γυμνή μια γυναίκα, αν έφταναν στο τέλος και είχαν φυσικά σωστές απαντήσεις.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004 και αμέσως έγινε... σούσουρο για τον τρόπο που αλληλεπιδρούσε με τον χρήστη, όπως αναφέρει το uniladtech.com.

Ο λόγος που το παιχνίδι απαγορεύτηκε και έγινε παράνομο οφειλόταν στον τρόπο δημιουργίας του. Αποδεικνύεται ότι μερικά από τα πλάνα του παιχνιδιού γυρίστηκαν σε ένα πάρτι στο South Padre Island του Τέξας.

Θεωρητικά, το κινηματογραφικό συνεργείο πλησίαζε γυναίκες, έλεγχε τις ταυτότητές τους και στη συνέχεια τους έκανε μια απλή ερώτηση. Αν έπαιρναν τη σωστή απάντηση, θα τους πλήρωναν ένα μικρό ποσό, αλλά αν δεν το έκαναν, θα έπρεπε να «εκθέσουν το στήθος της», σύμφωνα με μια δικογραφία.

Και αν όλο αυτό φαίνεται άβολο, το στόρι ξετυλίχθηκε περαιτέρω μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, όταν ένας παίκτης σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε τη δική του αδερφή στα πλάνα του παιχνιδιού - η οποία ήταν στην πραγματικότητα 17 ετών τη στιγμή των γυρισμάτων!

Η ανώνυμη «Jane Doe» κατέθεσε μήνυση το 2005 κατά του προγραμματιστή του παιχνιδιού, της Topheavy Studios, και η υπόθεση αφορούσε το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν 18 ετών τη στιγμή των γυρισμάτων και είχε πει ψέματα για την ημερομηνία γέννησής της. Η κατάθεση υποστήριξε ότι η ευθύνη για την επαλήθευση αυτού του είδους των πληροφοριών και την ύπαρξη διασφαλίσεων βαρύνει τον προγραμματιστή.

Η Jane Doe κέρδισε τη δικαστική υπόθεση και το παιχνίδι έλαβε προσωρινή διαταγή, που σημαίνει ότι αποσύρθηκε από τα ράφια. Θεωρήθηκε παράνομο, καθώς περιελάμβανε πορνογραφία ανηλίκων.

Μετά την απόφαση, η Topheavy φέρεται να έγραψε στον ιστότοπο του παιχνιδιού: «Ο άνθρωπος αποφάσισε ότι η διασκεδαστική και ξεκαρδιστική παρουσίασή μας για το γλέντι για τις διακοπές απλώς δεν ήταν κατάλληλη για τον κόσμο του gaming».

Η εταιρεία αργότερα έσβησε το ποστ.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι κυκλοφόρησε και στη χώρα μας στο παρελθόν...

Πηγή: Newsbomb.grΡέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved