Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Παρά τα εμβόλια, τις θεραπευτικές και τις μη φαρμακευτικές στρατηγικές για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον κορονοϊό. θα βοηθούσε στην προστασία των ατόμων από μελλοντική μόλυνση.

Η διατροφή θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με τη διατήρηση υγιούς μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και ακολουθούν γενικά μια υγιεινή διατροφή, αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο Covid-19. Αυτή η παρατήρηση υποδεικνύει πιθανή σχέση μεταξύ της διατροφής και του της μόλυνσης από κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Premier League: Ο Τσερκί υπέγραψε την… απόδραση της Σίτι από το Νότιγχαμ
Premier League: Ο Τσερκί υπέγραψε την… απόδραση της Σίτι από το Νότιγχαμ
«Φωτιά» στα σενάρια έβαλε ο Τετέ: Φωτογραφήθηκε με φανέλα της Γκρέμιο
«Φωτιά» στα σενάρια έβαλε ο Τετέ: Φωτογραφήθηκε με φανέλα της Γκρέμιο
GM Βίρτους Μπολόνια: «Τα πέντε δευτερόλεπτα, ήταν έξι»!
GM Βίρτους Μπολόνια: «Τα πέντε δευτερόλεπτα, ήταν έξι»!
Ολυμπιακός: «Έχουν διαλυθεί τα πάντα στο ΣΕΦ - Πηγαίνουμε γύρω γύρω για προπονήσεις»
Ολυμπιακός: «Έχουν διαλυθεί τα πάντα στο ΣΕΦ - Πηγαίνουμε γύρω γύρω για προπονήσεις»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved