Βιταμίνη Κ: Ποιες παθήσεις προλαμβάνει η επαρκής πρόσληψη (εικόνες)

Βιταμίνη Κ: Ποιες παθήσεις προλαμβάνει η επαρκής πρόσληψη (εικόνες)

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ από τις τροφές.

Η βιταμίνη Κ διακρίνεται σε Κ1, η οποία βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά και Κ2, η οποία παράγεται από βακτήρια.

Η Κ1 περνάει κατευθείαν από το συκώτι και βοηθά στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Προστατεύει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από την ασβεστοποίηση και τα οστά να διατηρήσουν ασβέστιο. Η Κ2 βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο αλλά δεν απορροφάται. Υπάρχει στα φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση, ειδικά σε τυριά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν αρκετή βιταμίνη Κ από τη διατροφή τους για την επαρκή πήξη του αίματος αλλά όχι αρκετή για να προστατευθούν από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Παναθηναϊκός - Σαχτάρ: Με Τετέ η ενδεκάδα του Ρουί Βιτόρια
Παναθηναϊκός - Σαχτάρ: Με Τετέ η ενδεκάδα του Ρουί Βιτόρια
La Provence: «Είπε όχι η Μαρσέιγ στη νέα πρόταση του Παναθηναϊκού για Ουναΐ»
La Provence: «Είπε όχι η Μαρσέιγ στη νέα πρόταση του Παναθηναϊκού για Ουναΐ»
ΠΑΟΚ – Βόλφσμπεργκερ: Με Κένι ο «δικέφαλος», οι επιλογές Λουτσέσκου
ΠΑΟΚ – Βόλφσμπεργκερ: Με Κένι ο «δικέφαλος», οι επιλογές Λουτσέσκου
ΠΑΟΚ - Βολφσμπέργκερ: Ομιλία Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα - «Θέλω να μπείτε και να "πεθάνετε" στο γήπεδο»
ΠΑΟΚ - Βολφσμπέργκερ: Ομιλία Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα - «Θέλω να μπείτε και να "πεθάνετε" στο γήπεδο»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved