Εγγύηση ο Γιοβάνοβιτς για την πίεση στον Παναθηναϊκό
intime.gr

Εγγύηση ο Γιοβάνοβιτς για την πίεση στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κάνει σταθερά βήματα τη στιγμή που όλοι ψάχνονται. Ήδη έχει την πίεση του «φαβορί», αλλά αυτό είναι ευχάριστο και πρέπει να μάθει να ζει μ’ αυτήν.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από αρκετά χρόνια χαρακτηρίζεται «φαβορί» για τον τίτλο. Απομένουν φυσικά 31 αγώνες ακόμα.

Είναι τόσο νωρίς, η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά, αλλά πόσο χαμηλά; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού 12 χρόνια πορεύεται χωρίς πρωτάθλημα. Είναι ανυπόμονος και είναι λογικό. Η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες και προκαλεί αισιοδοξία, ευφορία. Υπάρχει έπειτα από χρόνια ενθουσιασμός και συσπείρωση.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, Σάββατο βράδυ βρέθηκαν στη Λεωφόρο κοντά στις 14.000-15.000 θεατές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του εμπνέουν εμπιστοσύνη. Κόντρα στους Ηπειρώτες είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε. Επιθετικά δεν είχε την ένταση προηγούμενων αγώνων. Ο Αϊτόρ, όμως, έκανε τη δουλειά, ήρθε ένα άνετο τρίποντο και πάμε παρακάτω. Στα ευχάριστα ότι και πάλι η ομάδα ήταν συμπαγής.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος στη Ριζούπολη απείλησε την ΑΕΚ αρκετές φορές, στη Λεωφόρο έμοιαζε ότι και μία εβδομάδα να έπαιζε γκολ δεν θα έβαζε στον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ πάλι ενισχύθηκε, αλλά έχει θέματα. Τη στιγμή που εκεί ο Παναθηναϊκός πήρε ένα εύκολο διπλό, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μαχαιριά. Και τώρα με την επανέναρξη ακολουθεί η Τούμπα.

Το πρώτο βήμα σε κάθε περίπτωση έχει γίνει. Τον στόχο της κατάκτησης της κορυφής τον πιστεύουν και όλοι μέσα στην ομάδα και ο κόσμος. Η απουσία από τον τίτλο 12 ετών έχει προκαλέσει βέβαια συγκρατημένη αισιοδοξία. Κι αυτό λογικό είναι. Από τη μία πρέπει η μπάλα να μείνει χαμηλά, από την άλλη δεν θα βγουν και όλοι να φωνάζουν ή να τυπώσουν μπλουζάκια «δεν πάμε για πρωτάθλημα».

Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και πρέπει να μάθει να ζει με την πίεση του φαβορί. Ναι, πάει για πρωτάθλημα. Ναι, μπορεί να τα καταφέρει. Μέχρι να το κάνει υπάρχει απόσταση. Χαμηλά η μπάλα πρέπει να είναι μόνο στα αποδυτήρια. Κλισέ μεν, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα. Είναι σε θέση να κάνει το διπλό κόντρα σε έναν λιγότερο ποιοτικό ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έναν μπερδεμένο ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» πάλι λόγω Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι μπερδεμένο. Ξέρει τι θέλει, ξέρει τον τρόπο και με ποιους θα πάρει αυτό που θέλει. Αν νικήσει τότε ο ενθουσιασμός θα εκτιναχθεί. Αν χάσει θα είναι ένα πλήγμα, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Αυτή είναι, άλλωστε, η πίεση του τίτλου. Θα έρθει και η στραβή. Τότε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει πόσο το πιστεύει.

Την αντοχή στην πίεση, πάντως, προς το παρόν δείχνει να την εγγυάται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος εμπνέει, έχει κερδίσει τους παίκτες και τον κόσμο. Είναι σοβαρός μα έχει κι ένα ακόμα μεγάλο προσόν. Είναι ρεαλιστής. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και την πρώτη θέση σε πέντε ματς δεν δίστασε να πει και για το πρόγραμμα, ότι ήταν ευνοϊκό με τέσσερα ματς στη Λεωφόρο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχει δείξει διάθεση να χαϊδέψει αυτιά. Στις μεταγραφές μπορεί να καθυστερεί ο ίδιος, η ΠΑΕ, αλλά θέλει να γίνουν όλα με τον τρόπο του. Αυτός είναι ο προπονητής, αυτός πληρώνεται γι’ αυτή τη δουλειά. Το τι λένε οπαδοί και ρεπόρτερ δεν έχει νόημα.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός ψάχνει προπονητή και ο κάθε οπαδός του αιωνίου πρότεινε προπονητή στα social media. Μέχρι και φωτογραφία με τον Φατίχ Τερίμ (!!!) είδα με σχόλιο «είναι ηγέτης φέρτε τον». Αν δεν ήταν τρολάρισμα, που δεν ήταν, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν διοικεί και δεν κάνει μεταγραφές ο κόσμος.

Σ’ αυτό το σημείο θα πει κάποιος «είδαμε που διοικούσε και διοικεί ο Αλαφούζος». Το θέμα είναι και ποιοι υπηρετούν ένα πλάνο. Ο Γιοβάνοβιτς έχει δείξει ικανός να υπηρετήσει ένα πλάνο πρωταθλητισμού. Το οποίο με την αύξηση του μπάτζετ, το τρέχει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αν θα βγει ο Τσοκάι, ο Τρουιγιέ, αν θα έχει διάρκεια ο Τσέριν, το αν θα βγάλει όλη την ποιότητά του στο γήπεδο ο Μπερνάρ, είναι κάτι που θα το δείξουν τα επόμενα ματς. Σίγουρα, όμως, όσο η ομάδα νικάει τότε θα αυξάνει την αυτοπεποίθησή της και θα έχει τη στήριξη του κόσμου. Όσο για τη στραβή; Είπαμε. Εγγύηση προς το παρόν είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι μία χρονιά περίεργη, άλλωστε, με τη χειμερινή διακοπή. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, οφείλει να αντέξει την πίεση του «φαβορί». Ναι, τώρα που είναι νωρίς, όλοι τον θεωρούν φαβορί. Είναι ωραία αυτή η πίεση. Την είχε ξεχάσει ο σύλλογος.

Στο φινάλε ποιο ωραία είναι αυτή, από την πίεση απλά να βγεις Ευρώπη… Το λέω αυτό για το «χαμηλά η μπάλα». Συμφωνώ, αλλά ρωτάω. Πόσο χαμηλά όταν πρόκειται για Παναθηναϊκό;

     


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Μαζί με τη Ρεάλ κι άλλες τρεις ομάδες στο κλαμπ του απόλυτου

Παναθηναϊκός: Μαζί με τη Ρεάλ κι άλλες τρεις ομάδες στο κλαμπ του απόλυτου

Παναθηναϊκός: Απογείωση με προορισμό τον τίτλο

Παναθηναϊκός: Απογείωση με προορισμό τον τίτλο

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Αϊτόρ – «Ο κύριος ασταμάτητος» (Video)

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Αϊτόρ – «Ο κύριος ασταμάτητος» (Video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved