Το πρώτο απ’ τα 36 κι οι λύσεις του Μπερνάρ

Το πρώτο απ’ τα 36 κι οι λύσεις του Μπερνάρ

Ανούσιο να στέκεται ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς εντός έδρας με τον Ιωνικό, ειδικά απ’ τη στιγμή που το πήρε. Τέτοιου είδους παιχνίδια θέλουν Μπερνάρ για να γίνουν ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν πιο άχαρες πρεμιέρες, από αυτές που είναι στην έδρα σου με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο. Όπως το παιχνίδι που είχε ο Παναθηναϊκός με τον Ιωνικό δηλαδή. Ειδικά με την ελπίδα που δικαιολογημένα υπάρχει για την ομάδα και το τι θα πετύχει φέτος, η αναμέτρηση φάνταζε κερδισμένη και μάλιστα με άνεση πριν καν αρχίσει.

Οπότε ακόμη και 5-0 να ερχόταν, θα αντιμετωπιζόταν ως το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η απλή νίκη όπως αυτή που πήρε ο Παναθηναϊκός, περνά αδιάφορη μέχρι που θεωρείται αιτία για σκεπτικισμό. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι «πράσινοι» είναι να μην ασχοληθούν δευτερόλεπτο με το ματς αυτό.

Ξέραμε από πριν πως ίσως υπάρξει θέμα με την άμυνα λόγω απουσίας Σένκεφελντ. Προέκυψε και απουσία Μάγκνουσον. Ξέραμε από πριν πως δημιουργικά λείπουν παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ. Στοιχείο σημαντικό απέναντι σε ομάδα που σου γέμισε τα χαφ, είχε έξτρα παίκτη να ντουμπλάρει στα άκρα τα ανεβάσματα των μπακ και να σε μπλοκάρει.

Τί θες για να ξεφύγεις από τέτοιες καταστάσεις; Λύσεις δημιουργικές. Ειδικά αν συνοδεύονται με ποιότητα και ποδοσφαιρική φαντασία που θα σου δώσει το απρόβλεπτο, ακόμη καλύτερο. Προφανώς και περιγράφουμε τον Μπερνάρ. Αυτού του είδους τους παίκτες για την ακρίβεια. Όχι επειδή ανακοινώθηκε απ’ το «τριφύλλι», αλλά επειδή διαχρονικά οι βιρτουόζοι τέτοιου είδους λύνουν τα προβλήματα.

Αφήνουμε το όνομα στην άκρη. Κρατάμε την προσωπικότητα, τις παραστάσεις, την κλάση, το αγωνιστικό στυλ του Βραζιλιάνου. Αυτό που θα έρθει να «κουμπώσει» ιδανικά στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Σκεφτείτε πόσο ευκολότερη θα γίνει η ζωή του Ρουμπέν ή του Τσέριν ή του Αλεξανδρόπουλου αν έχουν στην ενδεκάδα τον Μπερνάρ. Έναν τεράστιο «πονοκέφαλο» για τους αντιπάλους δηλαδή.

Στη Λεωφόρο υπήρξαν δύο νίκες λοιπόν. Η μία κόντρα στον Ιωνικό και η άλλη στην ανακοίνωση του 30χρονου άσου. Κοιτώντας ήδη μπροστά, καθώς εκεί είναι η ουσία. Τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο μεταγραφικό. Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε στις δηλώσεις του για προσθήκες που θα ακολουθήσουν. Το αν απλά του έφυγε ο πληθυντικός ή αν όντως θα αποκτηθεί ένας ακόμη δημιουργικός χαφ συν κάτι επιπλέον, θα το δούμε στην πορεία. Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη έχουμε καιρό.

Αρκεί να κατορθώνει ο Παναθηναϊκός να νικά μέχρι τότε. Για να μην του μπει το μικρόβιο της σκέψης πως καθυστέρησε υπερβολικά τις μεταγραφές κι αν τις είχε δε θα είχε χάσει βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

Η Super League άρχισε αισιόδοξα για το «τριφύλλι». Ελπιδοφόρα. Έβαλε τρεις βαθμούς στο… σακούλι. Έκανε το πρώτο βήμα απ’ τα 36 συνολικά. Έχει άλλα 35. Στα οποία υγεία να υπάρχει, θα επιστρέψουν οι στόπερ-δημιουργοί (Σένκεφελντ-Μάγκνουσον), θα είναι εκεί ο Μπερνάρ, θα έχει μπει στο κλίμα ο Βέρμπιτς, θα έχει αποκτηθεί μία ακόμη λύση που θα θεωρείται επιπέδου βασικού rotation στα χαφ.

Αυτή η άχαρη υποχρέωση με τον Ιωνικό, πέρασε. Βάζοντας το σηματάκι της επιτυχίας δίπλα. Αν διαφωνείτε, τότε πείτε μας τι θα σκεφτείτε στο τέλος της σεζόν. Είτε ο Παναθηναϊκός πάρει το Πρωτάθλημα, είτε τερματίσει πέμπτος. Σε καμία απ’ τις δύο περιπτώσεις δε θα αναφέρετε ως αιτία το ματς με τον Ιωνικό.

Υ.Γ. Ο Τσέριν μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική μεταγραφή. Μην ξεχνάμε όμως κάτι: Ο Σλοβένος ήρθε όντας βασικός σε μια ομάδα όπως η Ριέκα που την ξέρουμε όλοι, αλλά κυρίως όντας βασικός στην Εθνική του ομάδα. Δεν είναι περίπτωση ανακάλυψης απ’ τις ακαδημίες κάποιας απομακρυσμένης χώρας. Το παιδί είναι κανονικός ποδοσφαιριστής και μπράβο στον Γιοβάνοβιτς που τον επέλεξε. 

Υ.Γ.1: Η συνύπαρξη Ρουμπέν-Κουρμπέλη στα χαφ, μάλλον τους μπερδεύει γιατί κινούνται ακριβώς στους ίδιους χώρους.

Υ.Γ.2: Στην Ελλάδα αν έχεις κάποια απλά χαρακτηριστικά, κάνεις μεγάλη καριέρα Ο Σπόραρ έχει πάνω από ένα τέτοιο στοιχείο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved