O περιζήτητος Νικ Καλάθης
INTIME.GR

O περιζήτητος Νικ Καλάθης

Ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, αν έχει δίπλα του τους κατάλληλους συμπαίκτες.

Τελικά ποιος είναι ο Νικ Καλάθης; Αυτό εξαρτάται από την ομάδα που παίζει: αν αγωνίζεται στην ομάδα της αρεσκείας σου, είναι ο εγκεφαλικός play-maker, ο mister-assist, αυτός που αγγίζει συχνά το triple-double, ο ηγέτης, αυτός που δεν κρύβεται, που παίζει καλή άμυνα, που θα πάρει την τελευταία επίθεση, που μπορεί να «κάνει μάγκες» τους συμπαίκτες του. Αν παίζει στους «απέναντι», τότε είναι ο «Στεφάνης», αυτό που χτίζει καινούργιο κλειστό με τα τούβλα του, αυτός που δεν έχει σουτ, που παίρνει περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που αξίζει. Όπως καταλαβαίνετε, είναι θέμα οπτικής και χρώματος της φανέλας που φοράει…

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Νικ Καλάθης; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι ακόμα παίκτης της Μπαρσελόνα. Και μπορεί τα δημοσιεύματα να λένε ότι ο «Σάρας» δεν τον θέλει και ότι θα αποχωρήσει, αλλά έχει συμβόλαιο και πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για να δούμε τις εξελίξεις.

Το πιθανότερο είναι να πάρει ένα μέρος των χρημάτων της επόμενης χρονιάς και να αποχωρήσει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, όλες οι συζητήσεις είναι καθαρά θεωρητικές και υποθετικές. Διότι το να κάνεις «δώρο» έναν παίκτη σου σε μια ανταγωνιστική ομάδα της Ευρωλίγκας, όποια κι αν είναι αυτή που θα καταλήξει ο Νικ, είναι ένα λάθος που έχουν κάνει διάφορες ομάδες και δεν θα ήθελαν να το επαναλάβουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τελικά αποχωρήσει ο Καλάθης από τη Μπαρσελόνα, δεν θα μείνει άνεργος για πολλές μέρες. Τα διαπιστευτήριά του είναι γνωστά, η ηλικία του είναι καλή (33 ετών), το σώμα του το προσέχει, ιστορικό σοβαρών τραυματισμών δεν έχει και η ευχέρειά του στην οργάνωση του παιχνιδιού και την αξιοποίηση των συμπαικτών του είναι δεδομένη. Και επειδή οι περισσότερες ομάδες έχουν ανάγκη από καλούς «άσους», είτε για starter είτε για το rotation, ο ελεύθερος Καλάθης, ανάλογα με το διαθέσιμο μπάτζετ των ενδιαφερόμενων, θα γίνει περιζήτητος. Ποιοι θα μπορούσαν – θεωρητικά – να ενδιαφερθούν ζεστά γι’ αυτόν; Η Φενέρ του Ιτούδη και η Παρτίζαν του «Ζοτς» θα μπορούσαν να είναι δυο πιθανοί προορισμοί.

Οι δυο προπονητές και τον γνωρίζουν και τον εκτιμούν, οι Τούρκοι επανασχεδιάζουν την ομάδα με νέο προπονητή και νέο ρόστερ, οι Σέρβοι θέλουν με το «έμπα» στην Ευρωλίγκα να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική και «σκληρή» ομάδα. Η Μονακό, που έχασε τον Πάρις Λι και βλέπει τη Βιλερμπάν να ενισχύεται πολύ δυνατά ίσως να κοιτάζει προς τον Καλάθη, η Βαλένθια που έχει και πολλά λεφτά και ισχυρό κίνητρο επίσης, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει την υπέρβαση κάποια από τις ομάδες που «δεν γεμίζουν το μάτι», ψάχνοντας για έναν «άσο» που μπορεί να τις ανεβάσει επίπεδο.

Όσο για την Ελλάδα; Ο Νικ ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού για χρόνια και από τη μέρα που έφυγε οι «πράσινοι» στον «άσο» δεν έχουν βρει προκοπή. Ο Καλάθης μπορεί να απελευθερώσει το Νέντοβιτς, να «ταϊσει» τον Παπαγιάννη, να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας, να ανεβάσει το τέμπο βγάζοντας αιφνιδιασμούς, να παίξει πικ-εν-ρολ, να παίξει άμυνα σε ψηλότερο αντίπαλο και να δυναμώσει πολύ τη θέση του play-maker παρέα με τον Λι.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει πριν δυο χρόνια, για να φτιάξει δίδυμο Σλούκα – Καλάθη, που έδειξε στην Εθνική ότι «κουμπώνει» εξαιρετικά και συνεργάζεται με κλειστά μάτια. Δεν τα κατάφερε τότε, αφού ο Νικ προτίμησε τα χρήματα της Μπαρσελόνα και ενδεχομένως δεν ήθελε να ζήσει τη γκρίνια και τον φανατισμό που συνοδεύει κάθε παίκτη που αφήνει τον έναν «αιώνιο» για τον άλλον. Αλλά οι καιροί αλλάζουν, οι προτεραιότητες επίσης και στα 33 του πλέον ίσως να ζυγίσει τα πράγματα διαφορετικά, σε αυτό που μοιάζει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο, σε μια χώρα που αγαπά και νιώθει άνετα.

Εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με το μέλλον του στην Μπαρσελόνα, η περίπτωσή του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και η απόκτησή του μπορεί να έχει και αγωνιστική αλλά και επικοινωνιακή σημασία, για έναν Παναθηναϊκό που αναζητά την αγωνιστική του αναγέννηση και έναν Ολυμπιακό που επιθυμεί να παραμείνει στο υψηλό επίπεδο που έδειξε τη χρονιά που τελείωσε.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved