Η δύναμη της Λεωφόρου και τα κέρδη του Παναθηναϊκού

Η δύναμη της Λεωφόρου και τα κέρδη του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται την έδρα του και συνεχώς κερδίζει σε ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, με τους αντιπάλους να τον φοβούνται όλο και περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμα έναν «τελικό» στα πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε την ιδανική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά ο στόχος των τριών βαθμών και η άνοδος στην τρίτη θέση, που τον φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη επιτεύχθηκε.

Αλήθεια επίσης είναι ότι όσο ο Άρης ήταν με έντεκα παίκτες δεν απείλησε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν ένα δοκάρι, ένα γκολ και ορισμένες προϋποθέσεις, ο Άρης δεν είχε τίποτα στο πρώτο 45λεπτο. Με την αποβολή του Καμαρά, ενδεχομένως να πίστεψαν οι «πράσινοι» ότι όλα κρίθηκαν, οι Θεσσαλονικείς πείσμωσαν και έβγαλαν 2-3 καλές ευκαιρίες.

Αυτό είναι το κακό σημείο. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν τελείωσε το ματς κι έδωσε ελπίδες μέχρι τη λήξη στον Άρη. Είναι και το μοναδικό αρνητικό. Διότι έπειτα από ένα ματς που ο Παναθηναϊκός νίκησε, όλα τα άλλα είναι θετικά κι αποτελούν κέρδος. Οι τρεις βαθμοί το αυτονόητο.

Ο Παναθηναϊκός σε έξι ματς στο μίνι πρωτάθλημα έμεινε αήττητος. Είναι και ο μοναδικός αήττητος στη διαδικασία. Αρνητικό θεωρείται μόνο το αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ωστόσο, οι Ηπειρώτες έχασαν στο 91’ στην Τούμπα και στην «παράταση» από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Εκτός, παράλληλα, έμειναν στο «Χ» με τον Άρη.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έδωσε από τα έξι ματς τα τέσσερα στη Λεωφόρο. Και πανηγύρισε στα τρία με Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Με την ΑΕΚ για 60 λεπτά, αν και προηγήθηκε δεν ήταν καλός. Στα υπόλοιπα ήταν καλύτερος από τον κάθε αντίπαλο και νίκησε. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, εκμεταλλεύεται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό το γήπεδό του. Σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα. Και ειδικά για το «τριφύλλι», που όλοι γνωρίζουν πόσο δυναμώνει στη Λεωφόρο, όταν αυτή είναι γεμάτη.

Ο Παναθηναϊκός σε οκτώ ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη έχει πάρει 17 βαθμούς. Έχασε επτά με τις δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και είχε μόνο μία ήττα από τον ΠΑΟΚ. Στην έδρα του ο Παναθηναϊκός έχει 39 βαθμούς σε 17 παιχνίδια. Απολογισμός 12 νίκες, 3, ισοπαλίες (ΟΦΗ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό) και 2 ήττες (ΠΑΟΚ, Τρίπολη). Εκτός έδρας σε 15 αγώνες έχει 15 βαθμούς! Αυτό λέει πολλά.

Στο μίνι πρωτάθλημα, όμως, η Λεωφόρος δεν είναι το μοναδικό όφελος. Ο Παναθηναϊκός με τις νίκες κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους, αποκτά συνεχώς ψυχολογία. Αυτοπεποίθηση. Ανεβαίνει και πάλι το πρεστίζ του. Και κυρίως προκαλεί φόβο στον αντίπαλο. Στέλνει μηνύματα και είναι σημαντικό αυτό. Να θυμίσω ότι και πέρσι που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, νίκησε εντός τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό. Γνώρισε, όμως και τη συντριβή μία φορά από τους Πειραιώτες, έχασε δύο φορές από τον Άρη, δεν λύγισε την ΑΕΚ. Είναι προφανές ότι φέτος έχει ανέβει επίπεδο.

Αν καταφέρει όλα αυτά να έχουν αίσιο τέλος με το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την κατάκτηση του Κυπέλλου, αν μη τι άλλο, θα έχει καλύτερες προοπτικές για τη νέα χρονιά.

Ένα ακόμα όφελος του Παναθηναϊκού είναι ότι συνεχώς βρίσκει πρωταγωνιστές και σκόρερ. Με τον ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα ο Χουάνκαρ (το πρώτο με τον ΠΑΟ) και κλείδωσε το ματς. Με τον Άρη ο Σένκεφελντ. Το πρώτο του για φέτος. Με τη Λαμία στο Κύπελλο είχε σκοράρει ο Ιωαννίδης.

Στα Γιάννινα που δεν βρήκε γκολ η ομάδα, καλές στιγμές είχαν οι Μαουρίσιο, Βέλεθ. Είναι σπουδαίο να ενεργοποιούνται όλοι. Ασφαλώς, όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, θα υπάρχουν τα πρώτα βιολιά. Ο Αϊτόρ και ο Παλάσιος είναι οι παίκτες εγγύηση. Ο Ισπανός με τι 9 ασίστ και 5 γκολ και ο Αργεντινός με τα 10 γκολ, δεδομένα είναι οι πρωταγωνιστές, οι σταθερές της ομάδας. Αλλά θα είναι καλό να εμφανιστεί στο επόμενο ματς σκόρερ ο Βιγιαφάνιες, ή ο Βέλεθ ή κάποιος άλλος.

ΥΓ.: Πολύ φωνάζει η ΑΕΚ για το ματς της Τούμπας. Σε ματς που δεν έγινε κάτι τρομερό, ενώ ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟΚ. Φωνάζει πολύ, ενώ ακολουθεί το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός κι εκεί ακόμα και με Χ θα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

ΥΓ.1: Η παρουσία οπαδών του Άρη στη Λεωφόρο, δεδομένα είναι θετικό. Έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο και στους φίλους του Παναθηναϊκού. Το θέμα είναι να μπει στο μυαλό όλων ότι αυτό είναι κάτι ωραίο κι όχι να είναι κάτι πρόσκαιρο, λόγω της τραγωδίας με τον Άλκη. Ας φέρω ένα παράδειγμα. Θα έχουν αλλάξει πολλά όταν για παράδειγμα θα μεταβούν 1.000 Παναθηναϊκοί στο Φάληρο και δεν θα γίνει τίποτα όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά θα είναι άθικτα και τα βαγόνια στον ηλεκτρικό. Όταν δεν θα δέχονται πέτρες τα πούλμαν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, όταν δεν θα φεύγουν μολότοφ προς οπαδούς εντός κι εκτός γηπέδων. Μέχρι τότε έχουμε δρόμο, αλλά κάθε βήμα είναι και κέρδος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Αγωνία για Γκατσίνοβιτς - Φόβοι για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Αγωνία για Γκατσίνοβιτς - Φόβοι για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Μοναδικός αήττητος στα Play Offs (video)

Παναθηναϊκός: Μοναδικός αήττητος στα Play Offs (video)

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Ο Σένκεφελντ υπέγραψε το ευρωπαϊκό εισιτήριο! (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Ο Σένκεφελντ υπέγραψε το ευρωπαϊκό εισιτήριο! (videos+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved