Εγώ, η Καμίλα Βαλίεβα: The Show must go on!

Εγώ, η Καμίλα Βαλίεβα: The Show must go on!

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου στιγματίστηκαν από τα γεγονότα γύρω από το φαινόμενο Καμίλα Βαλίεβα. Αλήθεια τελικά ποιοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την μοίρα ενός 15χρονου παιδιού;

Αλήθεια τι χρειάζεται να κάνεις για να γίνεις πρωταθλητής; Αλήθεια ποιος φταίει που ένα 15χρονο παιδί, γιατί περί παιδιού πρόκειται, πήρε απαγορευμένες ουσίες;

Αλήθεια γιατί της επέτρεψαν να αγωνιστεί και να καταρρακωθεί ακόμη περισσότερο;

Αλήθεια η προπονήτριά της γιατί δεν έκανε κάτι; Αλήθεια οι γονείς της που βρίσκονταν;

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα κυριαρχούν στο μυαλό μου, όπως και σε όλο τον κόσμο που έγινε μάρτυρας σε ένα τεράστιο σκάνδαλο με πολλές πτυχές, πολλά επεισόδια και δυστυχώς πολλούς δράκους.

Ποιος άραγε πιστεύει ειλικρινά πως ένα 15χρονο κορίτσι είναι ικανό να αποφασίσει και να κρίνει τι είναι καλό και τι όχι για την καριέρα της;

Ίσως ήξερε, ίσως της είπαν, ίσως δεν ήξερε, ίσως δεν κατάλαβε, ίσως δεν φαντάστηκε τι θα συνέβαινε, ίσως φταίει που πήρε ότι πήρε. Το θέμα όμως είναι ποιος την οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι στην «αυγή» της καριέρας της; Μια καριέρα που θα μπορούσε να γίνει λαμπρή μπορεί όμως και να σταματήσει πριν καν αρχίσει.

Η Καμίλα Βαλίεβα λοιπόν πραγματοποίησε μια «διαστημική» φιγούρα και έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλή εναέρια περιστροφή στο καλλιτεχνικό πατινάζ γράφοντας ιστορία!

Όμως πριν καλά καλά το μελάνι στεγνώσει, το σκάνδαλο για απαγορευμένες ουσίες ήρθε να επισκιάσει τον άθλο της.

Το κορίτσι-θαύμα του Ρώσικου καλλιτεχνικού πατινάζ είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένες ουσίες. Παρόλα αυτά μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων, οι αρμόδιοι φορείς της έδωσαν την άδεια να αγωνιστεί και στο ατομικό.

Οι αντιδράσεις ξέσπασαν –δεν θα πω δίκαια ή άδικα- καθώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λίγους μήνες πριν αποκλείστηκε η κορυφαία αμερικανίδα σπρίντερ, Σα Κάρι Ρίτσαρσον. Συγκεκριμένα τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στα προκριματικά που έγιναν στις ΗΠΑ, η Ρίτσαρσον έκανε 10,86 στα 100 μέτρα, και λίγο αργότερα βρέθηκε θετική σε χρήση μαριχουάνας και αποκλείστηκε για ένα μήνα με αποτέλεσμα να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολλοί μίλησαν μέχρι και για φυλετικές διακρίσεις ή για προεδρικές πιέσεις.

Μετά την παρουσία όμως της εμφανώς επηρεασμένης από το σκάνδαλο, Καμίλα Βαλίεβα στο ατομικό, με τις αστάθειες και την πτώση που της στοίχισαν ένα ακόμη μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εγώ θα πω μακάρι να μην της επιτρεπόταν να αγωνιστεί. Μακάρι να την απέκλειαν. Μακάρι να μην ζούσε και να μην άκουγε καθημερινά για δύο εβδομάδες αυτά που έζησε, άκουγε και διάβαζε για τον εαυτό της, μακάρι κάποιος να την προστάτευε από το «τσίρκο» που στήθηκε γύρω από το όνομά της, ούτως ώστε να μπορέσει να ανακάμψει.

Να κλείσει τα πάντα, να φύγει από το Πεκίνο, και να μαζέψει ξανά τα κομμάτια της. Να αναλογιστεί σε ποιον εμπιστεύεται την καριέρα της και τον ίδιο της τον εαυτό, να σκεφτεί τι θέλει να κάνει και πως θέλει να την θυμούνται και να κάνει τις σωστές επιλογές ούτως ώστε να ξανασηκωθεί. Να επιστρέψει στον πάγο, να μας «μαγέψει» και να γράψει ιστορία!  

Υπάρχουν πολλά ταλέντα που έμειναν ταλέντα. Ας της δώσουμε όμως μια δεύτερη ευκαιρία. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μας, ή εμείς σε νεαρή ηλικία που εμπιστευτήκαμε τους λάθους ανθρώπους.

Ας τιμωρηθεί, αλλά πριν την «καταδικάσουμε» και εμείς ας σκεφτούμε πως ένα παιδί έχει κάθε δικαίωμα στο λάθος και φυσικά κάθε δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία. Ας της επιτρέψουμε να λάμψει όταν έρθει η ώρα. Οι συναθλήτριές της και οι αντίπαλες την καταχειροκρότησαν όταν καταρρακωμένη προσπαθούσε να μείνει όρθια και να συνεχίσει το πρόγραμμά της, να τελειώσει αυτό που άρχισε, αυτό που ήρθε να κάνει. Την καταχειροκρότησαν γιατί αυτές ξέρουν τι πίεση και τι βάρος σήκωνε ένα 15χρονο κορίτσι στις πλάτες της.

ΥΓ. Το προφητικό κορμάκι με το φίδι στην πλάτη της είναι ο τραγικός επίλογος μιας θλιβερής ιστορίας που σημάδεψε αυτούς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

FLzhyh4VgAI1qYx

Olympics 15 Year Old Kamila Valieva With Two Incredible Performances in Beijing | 2022 Winter Olympics

Tearful Kamila Valieva finishes in 4th place! | 2022 Winter Olympics


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved