Χάνει το δίκιο του από τις εμφανίσεις

Χάνει το δίκιο του από τις εμφανίσεις

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου αναιρεί κάθε δικαιολογία.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να μείνει… όρθιος στο «Απ. Νικολαΐδης» και τα κατάφερε. Είναι ο μοναδικός στόχος που επετεύχθη για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του στο «αιώνιο» ντέρμπι. Διότι όλοι οι υπόλοιποι πήγαν… περίπατο και προσωπική άποψη είναι πως οι στόχοι που είχαν οι Πειραιώτες στη «μάχη» της 18ης αγωνιστικής, θυσιάστηκαν στο… βωμό του αποτελέσματος.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν αναμφίβολα με πολλές απουσίες να παίξουν το ντέρμπι. Πέντε ποδοσφαιριστές μετέχουν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους στο Copa Africa, με τους Παπέ Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά να λογίζονται ως οι σημαντικότερες απουσίες, ενώ μεγάλο… κομμάτι της ομάδας προερχόταν από κορονοϊό και η καταπόνηση ήταν μεγάλη. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και την απουσία του Ανδρέα Μπουχαλάκη, τότε θα έχουμε διαμορφώσει τις δικαιολογίες που είχε ο Ολυμπιακός. Πριν το ντέρμπι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αλλάξει σχεδιασμό και έβαλε μία ενδεκάδα που δεν έχει παίξει σε μεγάλο βαθμό μαζί. Οι παίκτες έδειχναν να μην έχουν δουλέψει ποτέ μαζί στο παρελθόν, αφού χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να μπορέσουν να συνεργαστούν πάνω από δύο φορές. Οι επιλογές του Πορτογάλου στην αρχική ενδεκάδα σηκώνουν συζήτηση, ειδικά από την στιγμή που συνεχίζει να προτιμά τον Τικίνιο αντί του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σε όποια κατάσταση και αν είναι ο Μαροκινός, είναι σαφώς πιο απειλητικός, ακόμα και με την παρουσία του, από τον Βραζιλιάνο που για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν επιβεβαίωσε την… καταγωγή του. Ποδοσφαιρικά μιλώντας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί εντελώς παθητικός στο ματς, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθήσει να τον εξουδετερώσει. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στόχο να μην χάσουν και το πέτυχαν. Όμως, η εικόνα που είχαν στο χορτάρι του «Απ. Νικολαΐδης» ήταν τραγική. Μόλις μία τελική και αυτή ήταν «σκοτωμένη» με σουτ εκτός περιοχής του Παναθηναϊκού.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας με τις πρώτες τους εμφανίσεις στο 2022 είναι σα να προσπαθούν να διαλύσουν όλες τις δικαιολογίες που έχουν. Και με το Copa Africa, αλλά και με τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς. Και μπορεί για τους δύο τελευταίους… παράγοντες να μην γίνεται… πρόβλεψη, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τις απουσίες που θα προκύψουν, ήταν γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες. Όμως, φαίνεται σα να μην έχει γίνει κανένας προγραμματισμός και σχεδιασμός γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Ειδικά αν σκεφτούμε πως ο Ολυμπιακός στάθηκε… τυχερός στον αποκλεισμό του Μαντί Καμαρά. Φανταστείτε να είχε φύγει κι αυτός!

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι, δεν είδαν να μειώνεται η διαφορά τους από τους διώκτες τους, ενώ η ανασταλτική λειτουργία και το σχήμα με τριάδα στην άμυνα άφησε… υποσχέσεις για το μέλλον και για τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή, αλλά ουσιαστική απειλή δεν είχε μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ. Η εικόνα που άφησε το ντέρμπι ήταν πως αν ο Ολυμπιακός είχε παρουσιαστεί ελάχιστα πιο… ορεξάτος και αν είχε σαφώς περισσότερες λύσεις, ίσως να ανέβασε και πάλι την απόσταση από τη δεύτερη θέση σε διψήφιο αριθμό.

Πλέον, το ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν. Οι Πρωταθλητές έχουν μπροστά τους τα δύο ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο. Αν θεωρήσει κάποιος πως έχουν ήδη τελειώσει, τότε πλανάται πλάνην οικτράν. Οι Αγρινιώτες διαθέτουν ποιότητα και έμπειρους ποδοσφαιριστές και όποιος τους υποτιμήσει θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Όπως είναι η ΑΕΚ από το απόγευμα της Κυριακής. Ενδιάμεσα είναι το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ακολουθεί το ντέρμπι της Τούμπας. Σε μία στιγμή που ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται βελτιωμένος. Σε όλους τους τομείς. Και εντός αγωνιστικού χώρου και εκτός. Τόσο με τις κινήσεις που κάνει, όσο και με το VAR και ότι συνεπάγεται.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved