Να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού είναι να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα, εκεί δηλαδή που ανήκει. Όχι να ασχολείται με το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο «καινούργιος» Παναθηναϊκός φτιάχνεται φέτος με νέα «υλικά». Με προπονητή τον φιλόδοξο Πρίφτη, με μια διοικητική ομάδα που διδάχθηκε από τα περσινά λάθη, με σαφή και ξεκάθαρο σχεδιασμό και – όπως δείχνουν τα πράγματα – με κόσμο στο γήπεδο. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και θα γίνουν, οι ανανεώσεις Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, το καλό κλίμα που δείχνει να υπάρχει στο θέμα Χεζόνια, βγάζουν σοβαρότητα και οργάνωση. Και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, μπορεί να σημαίνει περισσότερα έσοδα τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να σημαίνουν κάτι καλύτερο μεταγραφικά – εφόσον το «μοντέλο» πλέον λέει ότι πρέπει τα έξοδα να είναι όσα και τα έσοδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Ευρωλίγκας – δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα αυτό, τα αστέρια στη φανέλα του τα λένε όλα. Κι ως τέτοια ομάδα, η περσινή πορεία τον «πόνεσε» και τον «πλήγωσε» πολύ: αυτή η 16η θέση δεν χωνεύεται εύκολα. Και δεν πρόκειται να ξεχαστεί παρά μόνο αν φέτος φτιαχτεί μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική, που θα είναι μαχητική σε όλα της τα ματς, που θα παλέψει ρεαλιστικά για την οκτάδα. Αυτό επιτάσσει η ιστορία, το μέγεθος και η φανέλα της ομάδας, όποιο κι αν είναι το μπάτζετ. Κι αυτό προσπαθεί να φτιάξει φέτος ο Πρίφτης και η διοικητική τριάδα: μια ομάδα πολύ καλύτερη από πέρυσι, χωρίς τις «δομικές αστοχίες» που τόσο πολύ την κράτησαν πίσω πέρυσι.

Φυσικά και δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι η ομάδα θα αδιαφορήσει για το πρωτάθλημα και το κύπελλο – είτε συμμετέχει ο Ολυμπιακός, είτε όχι. Αλλά όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός δεν χτίζεται με γνώμονα και αποκλειστική έγνοια το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός αν θα επιστρέψει και πώς θα τον κερδίζει. Σαφώς και η Basket League θα είναι πολύ πιο ισχυρή, ανταγωνιστική, «πρεστιζάτη» και με καλύτερα τηλεοπτικά αν περιλαμβάνει και τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να στηριχτεί σε μια ομάδα που ξαφνικά την κοπάνησε από την Α1 (για λόγους που ξέρουν μόνο οι ιδιοκτήτες του, ούτε καν ο κόσμος του Ολυμπιακού), που είναι πιθανόν να επιστρέψει παρόλο που δεν άλλαξε η διοίκηση της ΕΟΚ και μπορεί στο μέλλον πάλι να σηκωθεί να φύγει πάλι αν δεν βγει ο Φασούλας ή ο Λιόλιος στις εκλογές και βγει ο Παπανικολάου ή χάνει στο ημίχρονο με 15 πόντους...

Και σε τελική ανάλυση, αν φτιαχτεί μια πραγματικά καλή ομάδα, ισορροπημένη σε όλες τις θέσεις, με βάθος στον πάγκο και παίκτες «διψασμένους», αν υπάρχει και λίγη τύχη στις επιλογές και υγεία (χωρίς τους τραυματισμούς και τις αρρώστιες που ταλαιπώρησαν τόσους παίκτες πέρυσι), μια ομάδα που πραγματικά θα είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα, τότε σίγουρα θα είναι ανταγωνιστική και στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις, με ή χωρίς τον Ολυμπιακό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με ένα κάρο προβλήματα και χωρίς τον πρώτο του σκόρερ, τον Νέντοβιτς, έκανε ένα μεγάλο χουνέρι μέσα στο ΣΕΦ στον Ολυμπιακό πριν λίγους μήνες, τη στιγμή που αρκετοί υπολόγιζαν ότι θα χάσει με κάτι ανάμεσα στους 20 και 30 πόντους...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved