Βραδιές που σε ψηλώνουν στην Ευρώπη

Βραδιές που σε ψηλώνουν στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στους «16» του Europa League και συνεχίζει να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας, με μία ακόμα βραδιά που τον… ψηλώνει στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι στην Ολλανδία ήταν το πιο δύσκολο που είχε να δώσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μέσα στο 2021, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο. Οι Πειραιώτες πήραν στο Αϊντχόφεν έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στις αποσκευές τους. Τη νίκη 4-2 στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης», οπότε έπρεπε να το υπερασπιστούν με… νύχια και με δόντια.

Βέβαια, το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί, την στιγμή που αγωνιζόταν απέναντι σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα από την μέση και μπροστά και ένα σύνολο που αναζητούσε απαντήσεις. Όχι τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο μέσα στον ίδιο τον σύλλογο αλλά και τους οπαδούς και τον Τύπο. Οι φωνές που υπάρχουν για τον Ρόγκερ Σμιντ είναι πολλές και η θέση του δεν πρέπει να θεωρείται και τόσο σίγουρη.

Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του αγώνα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν όλα αυτά που δεν έπρεπε. Έδωσαν χώρο στην Αϊντχόφεν, δεν παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι στις προσωπικές μονομαχίες και δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου. Αυτό έδωσε και μέτρα στην ολλανδική ομάδα, αλλά και την αίσθηση πως μπορεί να κάνει την ανατροπή. Ειδικά μετά το γρήγορο γκολ του Ζάχαβι, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει τέσσερα τέρματα απέναντι στον Ολυμπιακό, την στιγμή που η ελληνική ομάδα είχε… πέντε, συνολικά.

Όμως, φαίνεται πως όλα άλλαξαν στο ημίχρονο. Εκεί που ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους παίκτες του, αλλά και την δυνατότητα να προχωρήσει σε κινήσεις για να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας του. Βέβαια, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός βγήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε το δοκάρι του Καμαρά στο 50’ αλλά και πάλι οι Ολλανδοί είχαν ευκαιρίες για άλλα τέρματα. Ακολούθησε και το δεύτερο δοκάρι του Φορτούνη και εκεί φούντωσε η απογοήτευση.

Αλλά για μία ακόμα φορά, ο Πέδρο Μαρτίνς μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα. Αλλάζοντας τρίτη φορά μέσα στο παιχνίδι το σύστημά του, καθώς ξεκίνησε με 4-3-3, το μετέτρεψε σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Φορτούνη και του Μασούρα και έπειτα σε 4-4-2 βάζοντας τους Χασάν και Ανδρούτσο. Και ο Αιγύπτιος τον δικαίωσε για μία ακόμα φορά. Δύο γκολ στην Ευρώπη και τα δύο έδωσαν προκρίσεις. Το πρώτο με την Μαρσέιγ και το δεύτερο στην Ολλανδία.

Πάντως, το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως κατάφερε να ζήσει μία ακόμα βραδιά, από αυτές που… ψηλώνουν έναν σύλλογο στην Ευρώπη. Διότι το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κυνήγησε μέχρι τέλους αυτό που ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα, δεν είναι και λίγο για μία ελληνική ομάδα να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «16» του Europa League.

Πιο απλά… να έχει γράψει δύο μεγάλες και αγχωτικές προκρίσεις κόντρα σε ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες. Την Άρσεναλ, την προηγούμενη σεζόν και τώρα την Αϊντχόφεν. Αυτή την Αϊντχόφεν που πολλοί ήταν έτοιμοι να αποθεώσουν στα social media για την ανατροπή της, αλλά τελικά έμειναν να κοιτούν… παγωμένοι τον Χασάν.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφεται στην κλήρωση της Παρασκευής. Το μεσημέρι στις 14:00 θα μάθει τον αντίπαλό του. Την ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση, με κρυφή ελπίδα και στόχο να βρει απέναντί του μια ομάδα που θα μπορέσει να την κοντράρει και φυσικά να ελπίζει σε τύχη στα ματς που θα έρθουν στα μέσα του Μαρτίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Το μήνυμα Μαρινάκη μετά την πρόκριση (photos+video)

Ολυμπιακός: Το μήνυμα Μαρινάκη μετά την πρόκριση (photos+video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Έτσι ήρθε η πρόκριση (photos+video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Έτσι ήρθε η πρόκριση (photos+video)

Oλυμπιακός: Ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ σε φετινά κέρδη με την πρόκριση στους «16»

Oλυμπιακός: Ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ σε φετινά κέρδη με την πρόκριση στους «16»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved