Το πλάνο του Παναθηναϊκού είναι «ό,τι κάτσει»!

Το πλάνο του Παναθηναϊκού είναι «ό,τι κάτσει»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports.gr για το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, που είναι ότι δεν έχει κανένα πλάνο και συνεχίζει να πηγαίνει με την τακτική του «ό,τι κάτσει».

Μία ακόμα χρονιά, για τον Παναθηναϊκό δεν πηγαίνει καλά και κινδυνεύει η ομάδα να μην βγει Ευρώπη, την χρονιά, που θα εκτίσει την ποινή της από τον τριετή αποκλεισμό. Το πιο ανησυχητικό, για μένα δεν είναι ούτε η ήττα από τον ΠΑΟΚ , ούτε τα λάθη των παικτών και του Μπόλονι, που στο ματς με την ΑΕΚ κέρδισαν και τότε ήταν ….όλα καλά. Το σούπερ ανησυχητικό, για μένα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα πλάνο. Η μάλλον έχει το πλάνο «ό,τι κάτσει».

Ας δούμε κάποια γεγονότα, που εξηγούν τι επικρατεί στον Παναθηναϊκό και τις μας περιμένει στη συνέχεια.

ΜΑΚΕΝΤΑ: Το καλοκαίρι ο τότε τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα είχε προτείνει στον Γιάννη Αλαφούζο την μη ανανέωση του συμβολαίου, αλλά την πώλησή του, διότι είχε αποκτηθεί ο Καρλίτος για βασικός και οι δύο δεν χώραγαν στην ενδεκάδα. Ο Αλαφούζος δεν άκουσε τον Ρόκα και αποφάσισε να ανανεώσει τον Μακέντα δίνοντας του ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας. Για να χωρέσουν και οι δύο παίκτες ο Πογιάτος στο 4-3-3 έβαλε τον Καρλίτος αριστερά και… έφαγε το κεφάλι του. Λίγους μήνες μετά πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Μακέντα ο παίκτης παρουσιάζεται από τον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του, ότι είναι προς πώληση, λόγω των πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι έχει ένα βαρύ συμβόλαιο σε μία θέση, που υπάρχει και άλλος φορ. Κάτι, που το ήξερε από το καλοκαίρι ο Αλαφούζος, αλλά τότε αποφάσισε να τον ανανεώσει και όχι για να τον πουλήσει τον Γενάρη, αλλά για να μείνει στην ομάδα και μετά τον Γενάρη.

ΣΤΟΧΟΙ: Πριν από τρία χρόνια, όταν ανέλαβε το δίδυμο Νταμπίζα, Δώνη στόχος ήταν την πρώτη διετία η ομάδα να ορθοποδήσει και την τρίτη χρονιά η ομάδα να είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα. Και οι δύο αποχώρησαν, τελευταίος ο Δώνης , που με μπάτζετ 3,5 εκ. ευρώ έβγαλε την ομάδα σε θέση για Ευρώπη την δεύτερη χρονιά. Ο Ελληνας τεχνικός αποχώρησε με απόφαση του Αλαφούζου, που έβαλε στόχο για την ομάδα φέτος να κάνει πρωταθλητισμό. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Η ομάδα είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην βγει ούτε καν στην Ευρώπη με διπλάσιο μπάτζετ από πέρυσι.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ -ΠΛΑΝΟ: Το ισπανικό μοντέλο του καλοκαιριού με Ρόκα, Πογιάτος μας τελείωσε νωρίς. Λίγους μήνες μετά ο Παναθηναϊκός έχει έναν Γάλλο αθλητικό διευθυντή τον Πιερ Ντρεοσί, για τον οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο ο προπονητής Λάζλο Μπόλονι, που είχε προσληφθεί πιο πριν. Από το Ισπανικό, ο Παναθηναϊκός πάει σιγά-σιγά σε… γαλλικό μοντέλο με βάρος και στην αγορά της Αφρικής. Πόσο θα κρατήσει αυτό; Όχι πολύ, σύμφωνα με την πρόσφατη προϊστορία.

ΓΗΠΕΔΟ: Στην αρχή της σεζόν ο Αλαφούζος ήταν κάθετος και έλεγε «η έδρα μας θα είναι στην Λεωφόρο, θα την κάνω άλλο γήπεδο, δεν πάω Βοτανικό». Λίγους μήνες μετά ο Αλαφούζος έχει υπογράψει MOU συμφωνίας με την κυβέρνηση και τον Δήμο και έχει συμφωνήσει να γίνει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό με αντάλλαγμα την Λεωφόρο, από την οποία δεν… έφευγε λίγους μήνες πριν.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Πριν ένα χρόνο περίπου είχε έρθει ο Αγιούμπ με στόχο να στηριχθεί γύρω του ο Παναθηναϊκός και με 420.000 ευρώ τον χρόνο. Ένα χρόνο μετά ο Παναθηναϊκός …παρακαλάει να βρει ομάδα ο Αγιούμπ , έστω να πάει δανεικός και να καλύψει μέρος του συμβολαίου του. Το καλοκαίρι ο Ρόκα έφερε δεξί μπακ με πρόβλημα υγείας και τον… επέβαλε στην ομάδα και ακόμα δεν έχει παίξει. Ευτυχώς πλέον ο Αντονίτο είναι καλά, αλλά έχουμε φθάσει τέλος Δεκέμβρη και δεν τον έχουμε δει. Ο Αλαφούζος συνεχίζει να πληρώνει αποζημιώσεις για αποτυχημένες μεταγραφές προηγούμενων ετών, αλλά συνεχίζει να το κάνει και αυτό τον Γενάρη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Μία πονεμένη ιστορία. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από χαφ το καλοκαίρι και με το ζόρι πήρε στις καθυστερήσεις τον Μαουρίσιο και ευτυχώς που τον πήρε , διότι τώρα θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Τώρα πρώτος στόχος είναι ο κεντρικός μέσος, σε θέση, όπου υπάρχει ο Κουρμπέλης και ο Αλεξανδρόπουλος, που εξελίσσεται, ενώ μαθαίνουμε, ότι θέλει και τερματοφύλακα, όταν πίσω από τον Διούδη έχει δύο εξελίσιμους τερματοφύλακες, τον Ξενόπουλο και τον Χριστογεώργο, αλλά λήγουν τα συμβόλαιά τους. Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν Αϊτόρ, Σαβιέρ για τα άκρα, ενώ επέστρεψε ο Εμμανουηλίδης με προσωπική παρέμβαση του Αλαφούζου. Και τον Γενάρη ψάχνει για ακραίο ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Εμμανουηλίδης μόλις στα τελευταία ματς μπαίνει σαν αλλαγή.

Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πριν τρία χρόνια ήταν το σύνθημα της διοίκησης , για την ελληνοποίηση της ομάδας. Δόθηκαν ευκαιρίες σε Ελληνόπουλα, κάποιοι ανταποκρίθηκαν, κάποιοι όχι. Σήμερα έχουμε φθάσει στο σημείο να έχει γίνει σίριαλ η ανανέωση του συμβολαίου του Ζαγαρίτη, που παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Πριν από λίγους μήνες, για ένα παιδί, που είχε μόλις δύο συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, ο ίδιος ο Αλαφούζος έδωσε γη και ύδωρ να τον κρατήσει και τελικά ο Βαγιαννίδης αποχώρησε. Οσο για τα παιδιά της Ακαδημίας, που έλαμψαν πριν δύο χρόνια, κάποιοι έχουν φύγει και κάποιοι είναι μόνιμα στον πάγκο και έτοιμοι να αποχωρήσουν από την ομάδα, όπως ο Μπουζούκης, που ήταν το μεγάλο πρότζεκτ της ομάδας προ διετίας. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει πάρει ευκαιρίες από τον Μπόλονι, αλλά με την έλευση του κεντρικού μέσου θα έχει λιγότερες ευκαιρίες.

ΣΧΕΔΙΟ: Κανένα. Με τα σημερινά δεδομένα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό, αφού με τις αλλαγές προπονητών και διευθυντών , το ράβε-ξήλωνε του ρόστερ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Σας έκανα μία μικρή καταγραφή των γεγονότων, για να καταλάβετε ότι ο Παναθηναϊκός πάει στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και αν του… κάτσει κάτι μπορεί να το χαλάσει, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Το πλάνο το χαράσσει η ίδια διοίκηση και όταν ο Αλαφούζος έχει αποδείξει πολλάκις, ότι δεν έχει πλάνο και ότι συνεχίζει και κάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη, πως να υπάρχει ελπίδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Φέρτε πρόταση για τον Μακέντα»

Παναθηναϊκός: «Φέρτε πρόταση για τον Μακέντα»

Παναθηναϊκός: Εργασίες για την επιστροφή στη Λεωφόρο (video+photos)

Παναθηναϊκός: Εργασίες για την επιστροφή στη Λεωφόρο (video+photos)

Παναθηναϊκός: Κλήθηκαν σε απολογία Βιγιαφάνιες και Μακέντα (photos)

Παναθηναϊκός: Κλήθηκαν σε απολογία Βιγιαφάνιες και Μακέντα (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved