Ο Μπόλονι, ο Μαουρίσιο και τίποτα λιγότερο από εννιά βαθμούς!

Ο Μπόλονι, ο Μαουρίσιο και τίποτα λιγότερο από εννιά βαθμούς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη εβδομάδα του Μπόλονι στον Παναθηναϊκό, για την διαφορά, που θα κάνει ο Μαουρίσιο και την ανάγκη τριών νικών μέχρι την διακοπή.

Ο Λάζλο Μπόλονι συμπληρώνει μία εβδομάδα στον Παναθηναϊκό, αλλά με τόσα, που έχει κάνει μέσα στην εβδομάδα νιώθει σαν να είναι ένα μήνα, όχι μία εβδομάδα. Το πιο σημαντικό, που βλέπουν όλοι, όσοι ζουν από κοντά τον Ρουμάνο τεχνικό είναι, ότι ξέρει πολύ καλά, ότι η ομάδα έχει ανάγκη από νίκες …χθες και πάνω σε αυτό δουλεύει. Οι παίκτες νιώθουν, ότι έχουν έναν προπονητή, που έχει καθημερινή επαφή μαζί τους, τους ζητάει συγκεκριμένα πράγματα , δουλεύει πολύ στην τακτική , ενώ προσπαθεί να τους τονώσει το ηθικό, που είναι τσαλακωμένο μετά το μηδέν στα πέντε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο Μπόλονι δεν είναι απλά ένας προπονητής, παίζει και τον ρόλο του ψυχολόγου, όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι σοβαροί προπονητές , οι καλοί προπονητές. Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουρμπέλη δείχνουν και την διαφορά, που νιώθουν και οι παίκτες με τον ερχομό του Μπόλονι. Πριν ο Πογιάτος τελείως άπειρος, δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους παίκτες, πέρναγε σχεδόν απαρατήρητος στα αποδυτήρια χωρίς βέβαια να φταίει αυτός, αφού Ακαδημίες είχε μάθει να προπονεί και όχι πρώτες ομάδες.

Ο Μπόλονι με το καλημέρα και στο κομμάτι τακτική και στο κομμάτι ψυχολογία έκανε την διαφορά και οι παίκτες το λένε ευθέως. Στην τακτική δουλεύει πολύ και στην δημιουργία φάσεων, αλλά και το να παρουσιάζεται συμπαγής η ομάδα και να μην δίνει ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Σωστά έχει πει ο ίδιος, ότι μάγος δεν είναι. Και δεν είναι. Αυτή την στιγμή θα κάνει τα πάντα, για να αρχίσει η ομάδα να κερδίζει. Και ένας από τους παίκτες, που τον έχουν κερδίσει και τον ίδιο και τους συμπαίκτες του είναι ο Μαουρίσιο.

Πως λέμε, ότι αυτός ο παίκτης από την πρώτη προπόνηση βάζει σφραγίδα; Αυτός είναι ο Μαουρίσιο. Το είδαμε και όσο είχε δυνάμεις για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Βόλο, με τις πάσες του πόσο βοήθησε με κορυφαία στιγμή την ασίστ στο γκολ του Καρλίτος. Ο Μαουρίσιο από την πρώτη στιγμή έδειξε, ότι έχει προσωπικότητα νιώθει , ότι είναι χρόνια στην ομάδα , μιλάει στους συμπαίκτες του, τους κατευθύνει.

Ο καλός ο παίκτης δεν χρειάζεται χρόνο, για να δείξει, ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Χρόνο χρειάζονται οι μέτριοι παίκτες, για να λειτουργήσουν σε ένα σύνολο, που δουλεύει καλά. Αν δουλεύει καλά το σύνολο φαίνονται και αυτοί καλοί, αν δεν λειτουργήσει φαίνονται χειρότεροι από ότι είναι. Αντίθετα ο παίκτης με προσωπικότητα, ανεξάρτητα αν μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει σε νίκες την ομάδα, δείχνει, άμεσα αν έχει προσωπικότητα και αν μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Μαουρίσιο από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη προπόνηση έδειξε, ότι ξεχωρίζει για την ποιότητά του, ότι έχει προσωπικότητα και ότι τέτοιον παίκτη ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε. Και πιστεύω, ότι από το Σάββατο και το ματς με την Λαμία θα το δούμε αυτό καθαρά στο γήπεδο, αφού ο Μαουρίσιο θα είναι ακόμα πιο έτοιμος από το ματς με τον Βόλο, όπου έπαιξε με λίγες προπονήσεις στα πόδια.

Ο Μπόλονι βασίζει πολλά στο δίδυμο Κουρμπέλη, Μαουρίσιο στον άξονα και δουλεύει κάθε μέρα κάποια πράγματα στην τακτική, δίνοντας συγκεκριμένες εντολές στους δύο παίκτες, πως θα κινούνται και όταν η ομάδα επιτίθεται, αλλά και όταν η ομάδα αμύνεται.

Πάμε τώρα στην επόμενη τριάδα αγώνων, που έχει ο Παναθηναϊκός μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος. Για να έχει ελπίδες για ανάκαμψη η ομάδα, για μπορέσει να πάει με καλή ψυχολογία στα ντέρμπι και να αρχίσει να έχει κάποιες ελπίδες για την τετράδα ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τρεις νίκες. Το Σάββατο εκτός με την Λαμία, την ερχόμενη Τρίτη με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και το άλλο Σάββατο με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Με εννιά βαθμούς, παίρνει ανάσα, ελπίζει, αποκτάει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Με οτιδήποτε λιγότερο δεν αλλάζει κάτι και δεν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καλύψει την μεγάλη διαφορά από τις ομάδες, που είναι στην τετράδα. Όποιος λέει σήμερα, ότι και οι επτά βαθμοί καλοί είναι για τον Παναθηναϊκό στα επόμενα τρία παιχνίδια, είναι εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ακολουθούν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ενδιάμεσα τα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννενα ,οπότε καταλαβαίνει κανείς, πόσο σημαντική είναι η τριάδα, που έρχεται για τον Παναθηναϊκό, ώστε να πάρει τα πάνω του. Θα μου πει κανείς. «Ναι, αλλά στην Λαμία ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει εδώ και χρόνια, είναι ο κακός δαίμονας». Το ξέρω και συμφωνώ, αλλά αν θέλεις να επανέλθεις και να μην μείνεις στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θα πρέπει να κερδίσεις εκεί , που δεν κέρδισες τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην έκανες τόσες γκέλες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Όπως στρώνεις, κοιμάσαι, που λέει και ο λαός.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Το βάρος στα στημένα

Παναθηναϊκός: Το βάρος στα στημένα

Παναθηναϊκός: Το έξτρα πρόγραμμα του Μολό και η κουβέντα Μπόλονι με Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: Το έξτρα πρόγραμμα του Μολό και η κουβέντα Μπόλονι με Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: «Βλέπω βελτίωση, δε ρισκάρω με Βιγιαφάνιες» ξεκαθαρίζει ο Μπόλονι

Παναθηναϊκός: «Βλέπω βελτίωση, δε ρισκάρω με Βιγιαφάνιες» ξεκαθαρίζει ο Μπόλονι

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved