Έβγαλε ψυχή, έχασε τα άχαστα, αλλά τα καλοκαιρινά «εγκλήματα» τον φρενάρουν!

Έβγαλε ψυχή, έχασε τα άχαστα, αλλά τα καλοκαιρινά «εγκλήματα» τον φρενάρουν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Οnsports.gr για την άδικη ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, μιας και εδικαιούτο να κερδίσει.

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε ούτε στην Κρήτη τον ΟΦΗ έμεινε στο 2-2, αλλά είναι από τις ισοπαλίες, που λες, ότι η ομάδα εδικαιούτο να κερδίσει, ήταν άδικο αυτό, που έγινε. Για παράδειγμα ισοπαλία έφερε και η ομάδα στην Λάρισα, αλλά η εικόνα της ήταν πολύ διαφορετική στο Ηράκλειο. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε μέσα σε λίγες ημέρες, για να συνεφέρει το μπάχαλο, που παρέλαβε. Η ομάδα δεν φτιάχνεται μέσα σε τρεις, τέσσερις ημέρες, ούτε τα «εγκληματικά» λάθη του καλοκαιριού σε όλα τα επίπεδα μπορεί να διορθωθούν μέσα στην περίοδο.

Η ισοπαλία είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ για τον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα και το πάλεψε μέχρι το τέλος, όταν και ισοφάρισε και δεν κέρδισε για δύο λόγους. Διότι έχασε τα άχαστα και προδόθηκε από την απαράδεκτη αντίδραση όλων των παικτών στα στημένα του ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε στο Ηράκλειο όσες κλασικές ευκαιρίες δεν είχε κάνει σε όλα τα άλλα προηγούμενα παιχνίδια μαζί. Είχε πέντε ευκαιρίες για γκολ και ένα χαμένο πέναλτι. Τις ευκαιρίες τις έχασαν οι Χατζηγιοβάνης (δύο τετ-α-τετ και ένα πολύ καλό σουτ, που απέκρουσε ο Βάτερμαν), Καρλίτος, Βέλεθ. Το πέναλτι το έχασε ο Μακέντα, όταν το σκορ ήταν 1-1. Αν εκεί γινόταν το 1-2 το παιχνίδι θα είχε άλλη εξέλιξη.

Και όλες οι ευκαιρίες έγιναν είτε από το σωστό πρέσινγκ, είτε από καλή δημιουργία. Τα δύο γκολ βέβαια είχαν δόση τύχης (που έλειψε στις ευκαιρίες, που αν είχε ο Παναθηναϊκός θα είχε κερδίσει). Στο πρώτο γκολ η μπάλα έφθασε κατά τύχη από τον Μακέντα στον Καρλίτος, που με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα έδειξε, ότι το έχει το γκολ, αλλά για άλλο ένα παιχνίδι στο υπόλοιπο διάστημα ήταν… άφαντος. Όταν παίρνεις 550.000 ευρώ και έρχεσαι για να κάνεις την διαφορά υπάρχουν απαιτήσεις ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Εστω έβαλε ένα γκολ, αλλά αυτό δεν φθάνει.

Το δεύτερο γκολ ήρθε από μία σέντρα απελπισίας του Διούδη, κεφαλιές από Βέλεθ, Κουρμπέλη, αλλά στο τέλος από λάθος κεφαλιά του Ουές ο Μακέντα με νέα κεφαλιά σκόραρε.

Τα καλά νέα ήταν τα δύο γκολ και το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έτρεξε, πρέσαρε, έκανε φάσεις, πάλεψε μέχρι το 95 με τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τα κακά νέα είναι η ανυπαρξία στις στημένες φάσεις. Ο ΟΦΗ έβαλε ένα γκολ από κόρνερ και έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες από εκτελέσεις κόρνερ, όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν… άφαντοι. Ο δε Βέλεθ, που έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ, που έβαλε η ομάδα του, έχει διώξει χωρίς λόγο την μπάλα κόρνερ στην φάση του δεύτερου γκολ. Επίσης στο πρώτο γκολ έχει γίνει διπλό λάθος. Πρώτα από τον Διούδη, που δίνει την μπάλα σε παίκτη, που πρεσάρεται και δεύτερον από τον Χατζηγιοβάνη, που δεν την διώχνει να φύγει ο κίνδυνος, αλλά προσπαθεί να αποφύγει τον αντίπαλο με παράλληλη κίνηση και στο τέλος την χάνει.

Από την άλλη, όμως, ο Συλαϊδόπουλος έκανε στην Κρήτη τα αυτονόητα και με ένα 4-4-1-1, παρουσίασε μία ομάδα, που άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν έβαλε τον Καρλίτος αριστερό εξτρέμ, έβαλε τον Αλεξανδρόπουλο, δίπλα στον Κουρμπέλη και κέρδισε σε τρεξίματα και πήρε πολλές βοήθειες και από τον Μπουζούκη, που άρχιζε από δεξιά και συνέκλινε στο κέντρο. Ναι ο Χατζηγιοβάνης έχασε και τρεις μεγάλες ευκαιρίες και έχει μερίδιο και στο γκολ. Αλλά ήταν στις ευκαιρίες, δεν ήταν άφαντος, όπως ήταν ο Αϊτόρ των 400.000 ευρώ στα προηγούμενα παιχνίδια. Μην πέσουμε να φάμε τον Χατζηγιοβάνη σήμερα για τις χαμένες ευκαιρίες.

Κανένας Χατζηγιοβάνης και κανένας παίκτης δεν φταίει για τα εγκλήματα Ρόκα, που έγιναν το καλοκαίρι με τις ευλογίες του Αλαφούζου. Και τα καλοκαιρινά λάθη είναι δύσκολο να καλυφθούν στην διάρκεια της σεζόν.

Ο Μπόλονι έρχεται και έχει να ανέβει ένα βουνό, να καλύψει μία διαφορά, που τώρα είναι μεγάλη και το κυριότερο για μένα θα είναι αν θα καταφέρει να πάρει κάτι από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και από τους παίκτες, που έφερε ο Ρόκα και αμφιβάλω αν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα.

* Η περσινή ομάδα είχαμε πει, ότι ήθελε 4-5 πολύ καλές προσθήκες, για να κάνει το βήμα παραπάνω σήμερα. Αντί για αυτό διαλύθηκε από το δίδυμο Αλαφούζου-Ρόκα και στο Ηράκλειο είδαμε μία ενδεκάδα με 6 Ελληνες και 5 ξένους, που αν εξαιρέσεις το γκολ του Καρλίτος και την απόδοση του Βέλεθ(με εξαίρεση το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ), δεν είδαμε κάποιον από τις μεταγραφές του καλοκαιριού να κάνει την διαφορά. Ο Μακέντα που σκόραρε στο τέλος δεν είναι καλοκαιρινή μεταγραφή. Οι νέοι Ελληνες παίκτες μόνοι τους και χωρίς βοήθεια από τους ξένους με τα παχυλά συμβόλαια δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό το έχουμε πει αυτό. Ναι βγάζουν ψυχή, βγάζουν πάθος, αλλά θα κάνουν και λάθη, που θα πληρώσει η ομάδα. Αρα το πρόβλημα είναι, ότι μέχρι σήμερα η ομάδα έχει πάρει ελάχιστα, μηδαμινά πράγματα από τους παίκτες, που ήρθαν το καλοκαίρι.

* Σε κάθε περίπτωση, όμως , με τέτοια απόδοση και σε άλλα ματς η ομάδα δεν θα είχε δύο βαθμούς σήμερα, αλλά πολύ παραπάνω…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Τα highlights του θρίλερ στη Κρήτη (video+photos)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Τα highlights του θρίλερ στη Κρήτη (video+photos)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Αρνήθηκε να παραδοθεί (videos+photos)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2: Αρνήθηκε να παραδοθεί (videos+photos)

Συλαϊδόπουλος: «Δεν πανηγυρίζουμε την ισοπαλία» (video)

Συλαϊδόπουλος: «Δεν πανηγυρίζουμε την ισοπαλία» (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved