Die Hard… Panathinaikos!

Die Hard… Panathinaikos!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και στην Βαρκελώνη πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τους «πράσινους» την Ευρωλίγκα και τον coach Μπαρτζώκα ο οποίος έχει επιλεκτική μνήμη!

Και τι δεν είχε η εβδομάδα της Euroleague που ολοκληρώνεται απόψε. Τα πάντα. Αναβολές αγώνων, αλλαγές αποφάσεων, κατακραυγή για το «κεφάλι» της διοργάνωσης. Απ’ όλα είχε. Και για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός  να είναι ο μεγαλύτερο χαμένος όλων. Μια ομάδα «πεντακάθαρη» από κορονοϊό που αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι την… πηγή του κακού (Βιλερμπάν) για ένα ματς που τα «κεφάλια» αποφάσισαν να το αναβάλλουν την ύστατη στιγμή, παίζοντας στα ζάρια την υγεία όλων στο «τριφύλλι».

Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός φαίνεται «καθαρός» (αύριο θα υποβληθεί η αποστολή στα απαραίτητα τεστ) και το σημαντικότερο όλων είναι πως μετά από μια τέτοια ταλαιπωρία, η ομάδα έδειξε να μην είναι διόλου επηρεασμένη στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρά τα συνεχόμενα μπες βγες σε αεροπλάνα, παρά το ότι δεν έγιναν σωστές προπονήσεις, παρά το ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν «παιγμένος», μπήκε στο «Palau Blaugrana» και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω.

Ο Βόβορας στρίμωξε τον Σάρας

Ο Γιώργος Βόβορας είχε ετοιμάσει εξαιρετικά την ομάδα του. Με συχνές αλλαγές στον τρόπο άμυνας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γιασικεβίτσιους (που έφτασε σε σημείο να σπάει πινακάκια) και με μεγάλη διάθεση να τρέξει ο Παναθηναϊκός στο ανοικτό γήπεδο, οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν της Μπαρτσελόνα. Όμως αυτό που έλειπε ήταν το «καθαρό» μυαλό στο set παιχνίδι. Εκεί που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τον Μποχωρίδη, δεν είχε ούτε τον Σάικς (τραυματίστηκε και αποχώρησε) και ο Σαντ-Ρος αν και πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση ήταν παντελώς μόνος του.

«Πληγώνει» ο Ουάιτ

Αυτό είναι το στοιχείο που «πονάει» τον Παναθηναϊκό περισσότερο από κάθε τι άλλο. Η «λειψανδρία» στην θέση του guard.  Και για να είμαστε ακριβείς αυτό «πονάει» αγωνιστικά ακόμα περισσότερο και από την… ανυπαρξία του Άαρον Ουάιτ. Ο Ουάιτ είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν έχει μπει στο πνεύμα του Παναθηναϊκού και δημιουργεί σύγχυση στην ομάδα. Και είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα.

Το θετικό και το αρνητικό

Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα ματς, πάλεψε. Μέχρι το τέλος. Πήρε διαφορές, έχασε διαφορές, έχασε το προβάδισμα, αλλά ποτέ δεν τα παράτησε. Ακόμα και στην παράταση όταν το θέμα.. ξέφευγε οι «πράσινοι» δεν άφησαν το περιθώρια στον Μπαρτσελόνα να πάρει ανάσα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει γίνει μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Το αρνητικό είναι ότι αυτή την στιγμή είναι στο 1-2 με το ματς με την Βιλερμπάν να εκκρεμεί. 

Τζόρντι μας βλέπουν

Τα όσα έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είναι καθόλου φυσιολογικά. Για να είμαστε ακριβείς είναι παρά.. φύση. Αυτό που έκανε η Euroleague και ο Τζόρντι Μπερτομέου, προσωπικά, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι επικίνδυνο και εγκληματικό. Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν δυο ομάδες να σε πείσουν πως δεν είναι σε θέση να τελεστεί ένα παιχνίδι και εσύ να επιμένεις. Και στο τέλος, δυο ώρες πριν από το τζάμπολ, να θυμάσαι ότι οι ομάδες είχαν δίκιο και να ακυρώνεις το παιχνίδι. Όμως δεν ακυρώνεις την ταλαιπωρία, τα έξοδα και όλα τα σχετικά που υπέστη η ομάδα του Παναθηναϊκού για να πάει από την Αθήνα στο Άμστερνταμ, από εκεί στην Γαλλία και… πίσω για να βρεθεί στην Καταλονία.

Όλη η ευθύνη είναι δική του και θα πρέπει να επωμιστεί και τις όποιες συνέπειες.

Κόουτς μας ακούν και μας… διαβάζουν

Πάμε και στο άλλο μεγάλο θέμα. Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού για τον οποίο άπαντες έλεγαν τα καλύτερα την περσινή… κουτσή σεζόν που αποφάσισε να αναλάβει και πάλι τις τύχες του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας τεχνικός όντως ήταν άλλος… άνθρωπος. Χωρίς εξάρσεις, χωρίς εντάσεις, χωρίς εκρήξεις. Βέβαια το δικαιολόγησε και ο ίδιος. Δεν είχε απαιτήσεις πέρσι. Ήθελε απλά να τεστάρει την ομάδα του και να ξέρει που θα πατήσει για να κάνει το καλοκαίρι τον σχεδιασμό του.

Τώρα, όμως, που η πίεση επανήλθε, επανήλθε και ο κόουτς που όλοι ξέραμε. Και που κινδυνεύει να υποπέσει σε ένα μεγάλο σφάλμα. Στο οποίο έχει υποπέσει και στο παρελθόν. Ούτε λίγο ούτε  πολύ σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κύριος Μπαρτζώκας ουσιαστικά (για να μην πούμε διέγραψε) υποβάθμισε την νίκη του Παναθηναϊκού στην Μόσχα επί της Χίμκι.

«Με όλη αυτή την κατάσταση, εμείς δεν ξέραμε πως να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια. Κάποτε κοιτούσαμε τα plays, τώρα μας απασχολούν τα υπόλοιπα. Βλέπετε για παράδειγμα, ότι εμείς βρήκαμε τον Παναθηναϊκό μετά από εκτός έδρας νίκη με πολύ καλή ψυχολογία. Και κανείς δεν θυμάται ότι βρήκε τη Χίμκι χωρίς πέντε παίκτες και άλλοι τρεις νοσήσαν μετά». Τάδε έφη Γιώργος Μπαρτζώκας. Δήλωση μνημείο .Ότι και καλά ο Παναθηναϊκό δεν θα κέρδιζε ποτέ. Μάλλον αυτό θα ήθελε ο κόουτς. Και επίσης οι παίκτες που απουσίαζαν από την ομάδα του Κουρτινάιτις δεν απουσίαζαν λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω τραυματισμών. Επίσης να υπενθυμίσουμε στον κύριο Μπαρτζώκα πως και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με απουσίες. Χωρίς τους Σαντ-Ρος, Τζάκσον και Ουάιτ. Όπως, με απουσίες έπαιζε και με τον Ολυμπιακό. Και προφανώς γι αυτό κέρδισε ο Ολυμπιακός.

Κόουτς, μάλλον όλοι θυμούνται εκτός από εσένα… Που και για να είμαστε δίκαιοι αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο ΟΑΚΑ, αυτή η δήλωση θα παρέμενε στο.. συρτάρι για να «ειπωθεί» την κατάλληλη στιγμή.

ΥΓ 1: Και μέσα σε όλα είχαμε και την νέα αστειότητα της Euroleague. Οι άνθρωποι πλέον εκτός από επικίνδυνοι είναι ξεκάθαρα και εμπαθείς. Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης γνωστοποίησαν στον Παναθηναϊκό πως οι «πράσινοι» επέδειξαν αστοχίες στην διοργάνωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό για δύο λόγους.

Γιατί στους πάγκους των δύο ομάδων υπήρχαν 18 και όχι 16 καθίσματα. Προσέξτε. Κάνει λόγο για καθίσματα. Όχι για άτομα. Οπότε λογικά θα έπρεπε να επέλθει και τιμωρία γιατί στο ΟΑΚΑ υπήρξαν και περίπου 17.000 καθίσματα στις εξέδρες. Άσχετα αν δεν είχαν κόσμο.

Ο δεύτερος λόγος, ακόμα πιο αστείος. Οι δημοσιογράφοι, λέει, πού ήταν στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας. Από το επόμενο εντός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει έναν ειδικό για να δείχνει την σωστή τοποθέτηση και χρήση της μάσκας. Όπως κάνουν οι αεροσυνοδοί στα αεροπλάνα.

Πλέον, δεν είναι ούτε για να γελάει κανείς…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved