Δεν τα κατάφερε, αλλά ήταν ΑΕΚ!

Δεν τα κατάφερε, αλλά ήταν ΑΕΚ!

Στον αθλητισμό αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα, ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να παραγνωρίσεις την προσπάθεια. Και κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής.

Όταν ξεκινούσαν τα πλέι οφ μετά την δίμηνη διακοπή λόγω του κορονοϊού, οι πιθανότητες όσον αφορά στη δεύτερη θέση, δεν ήταν σίγουρα υπέρ της «Ένωσης».

Οι παίκτες του Καρέρα, όμως, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, έπαιξαν κατά διαστήματα ωραία μπάλα και βρέθηκαν να έχουν το πάνω χέρι. Κάπου εκεί ήρθε η επιστροφή βαθμών στον ΠΑΟΚ, που άλλαξε και πάλι τα δεδομένα, για να φτάσουμε στον... τελικό του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν μόνο νίκη!

Ο Ιταλός έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε με τρεις στην άμυνα, κάτι που στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε με δεδομένα τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ στα άκρα. Αν δεν είχαν τόσο σταθερή παρουσία οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας, ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ να είχε βρει γκολ. Όχι επειδή ήταν τόσο καλός, αλλά επειδή τα λάθη ήταν πολλά...

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στον άξονα, δυσκολεύονταν στην κυκλοφορία και «πουλούσαν» με μεγάλη ευκολία την μπάλα. Λογικό από τη στιγμή που οι ακραίοι δεν τα πήγαν καθόλου καλά. Γενικότερα, το «πρέπει» της νίκης σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα ματς βάρυναν πολύ τους παίκτες τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει «καθαρό» μυαλό.

Ακόμα κι έτσι όμως στο φινάλε η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έχουμε απολαύσει μετά την επανέναρξη. Η ομάδα που δεν σταματάει, που τα δίνει όλα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Κι αυτό έκανε και κόντρα στον ΠΑΟΚ...

Στο τελευταίο μισάωρο, οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ταμπουρώθηκε κι όπως είπε κι ο προπονητής του, υπέφερε... Χωρίς αμφιβολία το αποτέλεσμα μετράει κι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε αυτό που ήθελε, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον χαρακτήρα που βγάζει το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα.

Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, όλα τα παραπάνω που είπαμε επισκιάστηκαν από την απίστευτη γκάφα με τα... ληγμένα δελτία του ΠΑΟΚ! «Αυτογκόλ» ανάλογο με εκείνο στην υπόθεση του Λιάσου Λουκά. Το απίστευτο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι δεν μιλάμε για ένα, δύο ή έστω τρία δελτία αλλά για 12 και κυρίως ότι ήταν θεωρημένα ως τις 5 Ιουλίου! Έπαιξε δηλαδή με... ληγμένα δελτία κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

ΥΓ. Είναι ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, συνεπώς, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στη φάση του Μάνταλου με τον Σφιντέρσκι. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ φαίνεται να πατάει τον αρχηγό της ΑΕΚ στη μεγάλη περιοχή. Θα έπρεπε να την είχε δει στο VAR ο Μακέλι.

ΥΓ 2 Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε για να κρατήσει το «μηδέν», αλλά η πρώτη κίτρινη στο 90ο λεπτό; Ο Μακέλι ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να μην χαλάσει τον ρυθμό αλλά έχω την αίσθηση ότι παραήταν ανεκτικός. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή του Ροντρίγκο

ΥΓ 3 Αν υπήρχε στατιστική λογικά ο Λιβάγια θα είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στις κλωτσιές που δέχθηκε. Δεν ξέρω αν φάνηκε στην κάμερα αλλά η αντίδραση του στο 77ο λεπτό έδειξε όλη την αγανάκτηση του, όταν γύρισε μετά από ένα μαρκάρισμα και φώναξε στον Μακέλι.

ΥΓ 4 Και μια απορία για το τέλος. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα πράξει η ΑΕΚ στο θέμα με τα... ληγμένα δελτία (αναμένεται να αποφασίσει σήμερα), αλλά αν αποφασίσει να κάνει ένσταση θα είναι «χάρτινη»;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved