Ο «πόλεμος» λήγει όταν τα παρατάς

Ο «πόλεμος» λήγει όταν τα παρατάς

Ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος για να δίνει μάχες. Να πολεμάει. Άλλες φορές νικάει, άλλες χάνει. Τώρα τα μηνύματα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η σεζόν δεν έχει λήξει. Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι στα play offs.

Αλλά έχει μπροστά του σε λίγες ώρες το τρίτο στη σειρά ντέρμπι. Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί ένας αγώνας με τον αιώνιο αντίπαλο να είναι αδιάφορος. Αρκετός κόσμος δεν ασχολείται, αλλά την ώρα του ματς θα ασχοληθεί. Όπως θ’ ασχοληθεί και μετά απ’ αυτό. Δηλαδή, όποιος νικήσει δεν θα τον νοιάξει; Όποιος χάσει δεν θα στενοχωρηθεί; Δεν θα σκέφτεται την καζούρα στο φιλικό του, στο εργασιακό του περιβάλλον;

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι αήττητος αυτή τη στιγμή. Αν χάσει το αήττητο από τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του, ασφαλώς και θα είναι τεράστιο χτύπημα στο πρεστίζ του. Το ίδιο ισχύει για το «τριφύλλι» κι ας είναι αδιάφορο. Ο Γιώργος Δώνης θ’ αποχωρήσει, ο γιος του το ίδιο, ο Ζαχίντ επίσης θα παίξει για τελευταία φορά με τη φανέλα της ομάδας. Κάποια ακόμα από τα παιδιά που θα αγωνιστούν ενδέχεται να μην είναι στην ομάδα του χρόνου. Να πουληθούν. Και τι μ’ αυτό; Φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σ’ αυτό το ντέρμπι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 100%.

Να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, τη νίκη αν γίνεται και να αφήσουν τη δική τους μικρή κληρονομιά. Το ότι είναι επαγγελματίες το γνωρίζουμε. Αλλά αυτό οφείλεις να το δείχνεις συνεχώς. Στο ποδόσφαιρο και σε οποιαδήποτε δουλειά. Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή. Τα νεύρα είναι πολλά, ακριβώς διότι αρκετοί θα φύγουν, άλλοι ενδεχομένως να μην τα βρίσκουν με τη διοίκηση στο συμβόλαιο, ωστόσο, αυτά για 90 λεπτά πρέπει να μείνουν στην άκρη.

 Πολλές φορές οι συνθήκες σε επηρεάζουν, όμως, όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό και πολεμάς, δεν τα παρατάς. Τη στιγμή που τα έχεις παρατήσει ηθικά, ψυχολογικά, αγωνιστικά, τότε έχεις χάσει. Σε όλα τα επίπεδα. Το βράδυ είτε παίξουν 11 είτε 12-13 ή 16, όποιος κι αν είναι αυτός πρέπει να πολεμήσει. Και το ίδιο να συμβεί και στα επόμενα επτά παιχνίδια. Το αναφέραμε, δεν είναι εύκολο. Η διοίκηση και ο Ρόκα κινούνται με γνώμονα την ερχόμενη σεζόν. Αλλά κανείς δεν δικαιούται να τα παρατήσει όσο βρίσκεται στο «τριφύλλι».


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved