Να μην τριτώσει το κακό

Να μην τριτώσει το κακό

Τα "εύκολα παιχνίδια", τα κάνεις όντως εύκολα, όταν τα πιάνεις "από το λαιμό". 

Η φετινή Ευρωλίγκα είχε μέχρι τώρα διάφορες εκπλήξεις και παρολίγον εκπλήξεις. Και ο Παναθηναϊκός το έχει κάνει "το χρέος του" και στις δυο περιπτώσεις: έπεσε θύμα έκπληξης με τη Βιλερμπάν, παραλίγο να την πατήσει με Ερυθρό Αστέρα και θα μιλούσα για "έκπληξη" και στην ήττα από την Αρμάνι, αν οι Ιταλοί δεν βρίσκονταν στην κορυφή της Ευρωλίγκας με μόλις μια ήττα. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την ανετοιμότητά του, τη θολούρα στο μυαλό των παικτών του, την ανομοιογένειά του και την αδυναμία να εφαρμόσει ένα ξεκάθαρο πλάνο τελευταίας επίθεσης κι αυτό του έχει στοιχίσει ως τώρα δυο ήττες στον πόντο, με το ίδιο σκορ. Ας μην τριτώσει το κακό. 
 
Το ματς με τη Βαλένθια, μοιάζει "εύκολο". Και θα γίνει εύκολο αν οι παίκτες του Πεδουλάκη "ξεχάσουν" ότι παίζουν με τη Βαλένθια και σκεφτούν ότι παίζουν με την Εφές, με τη Μπασκόνια, με τη Μακάμπι - με μια καλή ομάδα και σίγουρα καλύτερη από τη Βαλένθια. Αν παίξουν παθιασμένα όπως έκαναν με την Εφές και όχι "χαλαρά", στη λογική ότι "η ποιότητά μας αρκεί για να πάρουμε το ματσάκι". Δεν αρκεί: κανείς δεν έχασε ματς από το τζάμπολ και κανείς δεν απαγορεύεται να ονειρεύεται ότι μπορεί να φύγει από το ΟΑΚΑ με ένα μεγάλο διπλό, αν δεν του το "ξεκόψεις" με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. 
 
Είναι λογικό ότι μια ομάδα που έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της, θα στρώνει όσο περνούν οι εβδομάδες. Και ο Παναθηναϊκός διαθέτει και ποιότητα και βάθος και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Γελάω με την καρδιά μου με όλους αυτούς που έβγαλαν "τελειωμένο" τον Παπαγιάννη από τα πρώτα τέσσερα ματς ή "αποτυχία" τον Ράις επειδή ήταν κακός σε δυο παιχνίδια ή "άχρηστο" τον Τζόνσον, επειδή δεν προσαρμόστηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα από το πρώτο του ματς. Είναι ωραίο να τους βλέπεις να κάνουν κωλοτούμπες και να αποθεώνουν αυτούς που έκραζαν πριν λίγες ημέρες. Η υπομονή άλλωστε είναι αρετή και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι "ενάρετοι". 
"Αρετή" είναι και η καλή άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ, το καθαρό μυαλό στην επίθεση, η ευστοχία στις βολές και τα αμαρκάριστα τρίποντα. Πράγματα που άλλοτε τα βλέπουμε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και άλλοτε αγνοούνται, που η έλλειψή τους έχει στοιχίσει στην ομάδα και την έφερε στο σημείο να παίζει "παιχνίδι επιβίωσης" με την Εφές πολύ νωρίς μέσα στη χρονιά. Νίκησε όμως και επιβίωσε και "αγόρασε χρόνο". Και τα παιχνίδια που ακολουθούν, του δίνουν την ευκαιρία να κάνει νίκες, να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση, να "δεθεί" ακόμα καλύτερα, να βάλει σιγά - σιγά στην εξίσωση ο Πεδουλάκης και το τέταρτό του γκαρντ, το Νίκο Παππά και να είναι η ομάδα ακόμα πιο έτοιμη στα πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. 
 
Όλα αυτά όμως μετά τη Βαλένθια και το "εύκολο παιχνίδι" που πρέπει να αποδειχθεί εύκολο στην πράξη και όχι στα λόγια. Όχι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ - θα είναι και ο Πιτίνο εκεί, μην τον στενοχωρήσουμε τον άνθρωπο, τόσες χαρές μας έδωσε πέρυσι.  

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved