Η αρχή είναι το ήμισυ του… τέλους

Η αρχή είναι το ήμισυ του… τέλους

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι επικοινωνιακός. Και πολύ συμπαθής.

Το βράδυ της Τετάρτης (24/7) σε μια μάζωξη δημοσιογράφων που έκανε σε ένα εξαιρετικό μπαρ στη Βουκουρεστίου, με καλό ουίσκι και φοβερή, γενικά, κάβα, είπε μεταξύ άλλων ότι ήταν επιθυμία του να πάρει το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Και χάρηκε πολύ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του το ανέθεσε. Το βρήκα λογικό να είναι χαρούμενος. Για πολλούς λόγους. Δεν είναι παράλογο όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ να χαίρεσαι που το παίρνεις.

Προσπάθησα να… συμμεριστώ τη χαρά του αλλά γνωρίζοντας από το 1994 που ασχολούμαι με την αθλητική δημοσιογραφία ότι η θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού ισοδυναμεί με… ηλεκτρική καρέκλα, είπα να του ευχηθώ απλά «καλά ξεμπερδέματα»! Πόσο μάλλον δε όταν ξεκινάς από πολύ συγκεκριμένη αφετηρία…

Ο Υφυπουργός απάντησε σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν. Απέφυγε να απαντήσει σε μία: Αν υπάρχει νόμιμος τρόπος να μείνει ο Ολυμπιακός στην Α1. Όχι προφανώς γιατί δεν ξέρει ότι δεν υπάρχει. Ξέρει ότι δεν υπάρχει. Αλλά όπως κάθε πολιτικός που… σέβεται τον εαυτό του δεν θα το πει. Με τη διαφορά ότι κάποια στιγμή στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, οι πολιτικοί οφείλουν να λένε την αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι. Μαζί να προασπίζονται και τη νομιμότητα. Να μην χρειάζεται δηλαδή να βγαίνει μπροστάρης ο Παναθηναϊκός για να μην γίνει το μπάσκετ… ποδόσφαιρο! Να ξέρουν άπαντες ότι δεν θα υπάρξει «λαδιά» πουθενά.

Όποιος κι αν ωφελείται. Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, δεν θα γινόταν κουβέντα για το που θα παίζει ο Ολυμπιακός φέτος. Θα ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζε εκεί που ορίζουν οι κανονισμοί. Στην Α2 ή πουθενά. Στο Ελλαδιστάν γράφουμε ακόμη και τώρα στις 25 Ιουλίου… ρεπορτάζ που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός στην Α1. Κι ας είναι έκνομο. Όπως όλες σχεδόν οι ενέργειες που έκανε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από τις 13 Φλεβάρη και μετά με μοναδικό στόχο να… γκρεμίσει το ελληνικό μπάσκετ. Για να μην μακρηγορούμε. Αυτός ο θόρυβος που έχει προκύψει εδώ και κάποια ώρα κάνει κακό πρώτα στην Κυβέρνηση, εν συνεχεία στον Αυγενάκη και εν τέλει στο μπάσκετ, τον αθλητισμό και την κοινωνία γενικότερα. Γιατί δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να πιστεύουν ότι είναι υπεράνω του Νόμου. Δεν είναι. Κι αυτό θα αποδειχτεί και πάλι στην πράξη. Με κάθε τίμημα. Αν δεν μπορεί η εκάστοτε Πολιτεία να διαφυλάξει τη Νομιμότητα, θα το πράξει για μια ακόμη φορά αυτός που μπορεί. Με κάθε τίμημα και κόστος. Α… Ο σοφός λαός (που βγάζει Κυβερνήσεις κλπ.) λέει «η αρχή είναι το ήμισυ το παντός». Σε κάποιες περιπτώσεις η αρχή είναι το ήμισυ του… τέλους. Ειδικά όταν η πρώτη σου «κίνηση» επιβεβαιώνει τις υποψίες και συνάμα μοιάζει με δυναμίτη στα θεμέλια όχι μόνο του μπάσκετ αλλά του αθλητισμού. Αυτά.

Υγ. Μετά τη συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι "είναι θλιβερό αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό". Θλιβερό είναι το δυστύχημα με το παλικαράκι, τον γιο του Ζαχαριά... Αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό είναι απλά οι συνέπειες των όσων έκαναν οι Αγγελόπουλοι. Έγκλημα και τιμωρία. 

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved