Τους ξεφτιλίζουν #mexritelous!

Τους ξεφτιλίζουν #mexritelous!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Αυτό που γίνεται στον μπασκετικό Ολυμπιακό είναι όντως πρωτόγνωρο. Στα 42 μου, δεν θυμάμαι ποτέ τέτοια αποδόμηση ομάδας από τα ίδια της τα αφεντικά. Ποτέ. Ούτε τέτοια ασέβεια στους αθλητές της. Κι επειδή δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου, οι Αγγελόπουλοι ξεφτιλίζουν τους παίκτες του Ολυμπιακού, ολοένα και περισσότερο. Με κάθε τρόπο. Το σημερινό δημοσίευμα της “LIVE SPORT” είναι μία ακόμη απόδειξη. Και μάλιστα η πλέον χαρακτηριστική. Κι εξηγούμαι. Όταν εδώ και καιρό έχεις σηκώσει τη σημαία της (δήθεν) επανάστασης, το λιγότερο που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις είναι να έχεις ενημερώσει τους αθλητές σου. Πόσο μάλλον δε όταν τους έχεις φεσωμένους μέχρι τα μαλλιά της κεφαλής τους. Γιατί, ναι, στην Ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού, έχουν υπάρξει και άλλες φορές που μεγάλοι Σύλλογοι έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Το να φεσώνεις όμως τον άλλον και να τον έχεις παράλληλα και επιδεικτικά γραμμένο για κάτι που αφορά στο παρόν και το μέλλον του, δεν είναι απλά ασεβές αλλά εξευτελιστικό. Πολύ περισσότερο όταν μετά από κάθε στραβοπάτημα, οι παίκτες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίοι τράγοι από τους αγαπητικούς/αρθρογράφους/αναλυτές που είναι σε ανοικτή γραμμή με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κι όχι παίκτες περαστικοί, όπως πχ. ο Λεντέι που χθες τον παρουσίαζαν «τελειωμένο» αλλά ακόμη και ο Γιώργος Πρίντεζης που πονάει τον Ολυμπιακό, όσο όλοι μαζί οι υπόλοιποι στην ΚΑΕ. Όλοι μαζί όμως. Ναι, ο Πρίντεζης που μετά το ηχητικό στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση που υπήρχε στα οικονομικά, πέρα από απλήρωτος και εκτεθειμένος, ρίχτηκε βορά στα θηρία της εξέδρας, με δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν κάτι μεταξύ φραγκοφονιά και εκβιαστή. Δημοσιεύματα συντονισμένα και στοχευμένα, για να είμαστε εξηγημένοι.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στον Ολυμπιακό. Και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Βλέπετε τα χούγια δεν αλλάζουν. Βγαίνουν μετά από την ψυχή. Κι όταν δεν έχεις σεβαστεί πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σου θα σεβαστείς τον Πρίντεζη ή τον Σπανούλη; Ναι αυτόν που μέχρι να μπει στο χειρουργείο και να μην έχει τη δυνατότητα ενός συμβολαίου αντάξιου της αγωνιστικής αξίας του, ακόμη και τώρα στα 37 του, παρουσιαζόταν από τους ίδιους ανθρώπους ως αναγκαίο κακό. Τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν η… γραμμή είναι «ένα τιμητικό συμβόλαιο για να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό». Τιμητικό…

Πάμε παρακάτω. Κεφάλαιο Μπλατ. Πέραν της τούμπας που έγινε πρωτοσέλιδο από το «ΦΩΣ» (μακράν ότι πιο unfair έχει υπάρξει…), της απόφασης για αποχώρηση από τον ημιτελικό του Κυπέλλου άρα και της στέρησης της δυνατότητας σε έναν επαγγελματία προπονητή να διεκδικήσει έναν τίτλο (άρα και το πριμ που υπάρχει στο συμβόλαιο του), οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού υποχρέωσαν σε μια επική κωλοτούμπα έναν καθόλα σοβαρό άνθρωπο. Εκτός και αν το να λες στην Ιταλία «Πρώτη φορά ακούω ότι δεν θα παίξουμε την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό» και μόλις προσγειώνεσαι στην Ελλάδα αυτό να γίνεται «στηρίζω 100% την απόφαση της διοίκησης», είναι κάτι άλλο από «κυβίστηση»;

Αλλά κι αυτό το ξεπερνάμε, ειδικά από τη στιγμή που οι της «γραμμής» αναφέρουν ολοένα και περισσότερο το όνομα Γιώργος Μπαρτζώκας, επικαλούμενοι πότε την αγωνιστική πορεία του φετινού Ολυμπιακού και πότε το πρόβλημα υγείας του Μπλατ (άλλο unfair…).

Κι αν σε όλα αυτά οι πάντα δημιουργικοί ερυθρόλευκοι μπορούν να βρουν δικαιολογία, πότε με το #mexritelous και πότε με ποιήματα, το να φτάνει σε σημείο ο παίκτης να παρακαλάει να του πεις επιτέλους κάτι, είναι πραγματικά… εντυπωσιακό. Και γίνεται ακόμη περισσότερο αν μετρήσεις τα σενάρια που έχουν ακουστεί έως τώρα για το μέλλον του Ολυμπιακού. Από την Αδριατική Λίγκα (ο Πειραιάς είναι πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας; ) και την Α2 με… εφηβικό, μέχρι τον στόχο της… 7ης θέσης άρα και του ζευγαρώματος-αποκλεισμού από την ΑΕΚ, που και δεν θα βλάψει το γόητρο του Ολυμπιακού όπως πχ. αν αποκλειστεί από τον Προμηθέα (με όλο το σεβασμό) και θα αποφύγει τις δύσκολες αποφάσεις τυχόν συναπαντημάτων με τον Παναθηναϊκό αλλά κυρίως θα του δώσει το χρόνο για να δει πως θα… σβήσει το #mexritelous.

Υγ. Επειδή ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και οι business-business κρατήστε κάτι: Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στην Cosmote μελετούν το συμβόλαιο που έχουν με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια το έχουν δώσει να το μελετήσει ένα πολύ συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο που αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις.

Υγ2. Οι Σταυρόπουλος-Λεπενιώτης που πήγαν στο ραντεβού με την Αδριατική Λίγκα, είχαν πάρει σαφή εντολή από τον άνθρωπο που χαράσσει την στρατηγική του Ολυμπιακού και στο τέλος της ημέρας είναι και ο μόνος κερδισμένος σε όλους τους τομείς κι από όλες τις κόντρες των αδελφών Αγγελόπουλων: «Θα σας ενημερώσουν για το marketing plan και θα ενημερώσετε ότι δεν μπει ούτε σεντ σε κοινό ταμείο» τάδε έφη, Σκινδήλιας Γεώργιος.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved