Ή τον σέβεσαι ή τον φοβάσαι…

Ή τον σέβεσαι ή τον φοβάσαι…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΣΕΦ.

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ, την περασμένη Παρασκευή με την «υποδοχή» των τύπων, που έκοβαν βόλτες στο παρκέ, στην αποστολή του Παναθηναϊκού και προσωπικά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αν είχαν συμβεί στο ΟΑΚΑ, οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ θα καλούσαν να επέμβει την Ευρωλίγκα, τον Πρωθυπουργό και το ΝΑΤΟ. Το γεγονός ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν βρήκε το σθένος ούτε καν να εξηγήσει ποιοι είναι όλοι αυτοί οι χουλιγκαναίοι που κυκλοφορούσαν με διαπιστεύσεις, αποδεικνύει πόσο υποκριτικά ήταν τα… μαθήματα ηθικής των περασμένων χρόνων ή αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον, όταν και όποτε (όχι αν) οι διοικούντες τον Ολυμπιακό, χρειαστεί να πετάξουν και πάλι την μπάλα στην εξέδρα.

Στο ΣΕΦ, ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός, δεν σεβάστηκε ούτε την αποστολή του Παναθηναϊκού, ούτε προσωπικά τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος, κάθε φορά που χρειάστηκε, στα τελευταία ματς του ΟΑΚΑ, λειτούργησε πυροσβεστικά-προστατευτικά για τους αδελφούς Αγγελόπουλους, βάζοντας στην άκρη τις όποιες-πολλές φορές βαθιά προσωπικές- επιθέσεις των αφεντικών του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άλλων παραγόντων του ματς, στο τριφύλλι, λειτούργησαν καταλυτικά, στην ψυχολογία ενός τύπου που δεν είναι απλά ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού (κι όχι μόνο) Παναθηναϊκού αλλά ο πιο φανατικός οπαδός του. Κυρίως είναι και ένας άνθρωπος πιστός σε έναν κώδικα ηθικής παλαιάς κοπής, που πάνω-πάνω έχει το ρητό «αν δεν με σέβεσαι, θα με φοβάσαι». Σκληρό για κάποιους, αλλά δίκαιο.

Από το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν και μετά, μπήκε σε λειτουργά το πλάνο που θα αναγκάσει τους αντιπάλους όχι απλά να σέβονται τον Παναθηναϊκό αλλά να τον φοβούνται. Κι η απόκτηση του «μπόμπερ» Κιλπάτρικ είναι χαρακτηριστική των προθέσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όπως φυσικά και η συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο, τον οποίο ο Γιαννακόπουλος δεν τον έφερε απλά για τη… μόστρα όπως έλεγαν οι «ξερόλες» αλλά του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει όπως ο ίδιος επιθυμεί.  

Κάτι τελευταίο: Όχι μόνο φέτος αλλά και στα επόμενα χρόνια, ίσως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο ΣΕΦ να αποδειχτεί ιστορικό… Από κάθε άποψη. Όπως κάποτε, μια «κλωτσιά στα…….». Ειδικά αν τα έχεις…

Υγ. Με την διαπραγμάτευση για τον Κιλπάτρικ, κάποιοι ξεβρακώθηκαν για μια ακόμη φορά. Τόσο που στο τέλος θα το συνηθίσουν και δεν θα τους νοιάζει. Είναι κι αυτό κάτι…

Υγ1. Οι όποιες συζητήσεις, πλέον, θα ξεκινάνε από το 26-6… Μετά αρχίζουμε την κουβέντα.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved