Κάτι δείχνει να αλλάζει, αλλά…

Κάτι δείχνει να αλλάζει, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε από την Πυλαία παίζοντας σοβαρό μπάσκετ και ο Γιάννης Κουβόπουλος επισημαίνει την δουλειά που χρειάζεται ακόμα

Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν κάνει κανέναν καλύτερο. Δεν κάνει κανένα σοφότερο. Άρα, ξεκινώντας αυτές τις αράδες θα ήταν φρόνιμο να συμφωνήσουμε όλοι πως ο Παναθηναϊκός σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν (και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα) έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του και τα αποτελέσματά του. Και αυτό γιατί οι «πράσινοι» έχουν στον πάγκο τους έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών της Ευρώπης και παράλληλα ένα ρόστερ το οποίο είναι γεμάτο από ταλέντο, εμπειρία και δυνατότητες. Όμως, ο Παναθηναϊκός δείχνει… ασύνδετος και τις περισσότερες φορές δείχνει να στερείται αξιόπιστων λύσεων είτε λόγω παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος παικτών οι οποίοι είναι κομβικοί (αυτό που λέμε «κλειδιά»), είτε λόγω της ψυχολογικής κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα, η οποία δεν είναι και η καλύτερη.

Το πρώτο βήμα για να αλλάξει πρόσωπο ο Παναθηναϊκός είναι να μπορέσουν οι παίκτες του να βρουν και πάλι την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Και πως θα γίνει αυτό; Μόνο μέσα από τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά, θετικά, βήματα αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο Καλάθης, για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει να θυμίζει κάτι από τον παλιό, καλό Νικ και έχει αρχίσει και συμπαρασύρει σιγά-σιγά και τους συμπαίκτες του. Κάτι που είδαμε και στον αγώνα της Πυλαίας.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ πιο εύκολα π ‘ότι δείχνει το τελικό 93-83 και η διαφορά των 10 πόντων, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει πολλούς λόγους να μένει ικανοποιημένος. Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε από τον τραυματισμό του σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ντεσόν Τόμας δείχνει να προσεγγίζει με διαφορετικό σκεπτικό τα παιχνίδια, ο Λούκας Λεκαβίτσιους αγωνίζεται με άλλη φιλοσοφία, ο Λάνγκφορντ αρχίζει και βγάζει μια σιγουριά και σταθερότητά στην απόδοσή του και αν έρθει και η στιγμή που θα καταφέρουν και οι ψηλοί να μπουν στην εξίσωση τότε θα μιλάμε από άλλη βάση.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία δεν λέει πολλά πράγματα. Η εμφάνιση λέει περισσότερα, αλλά όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν αρκεί. Πρέπει οι «πράσινοι» να επιδείξουν και… συνέχεια στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

ΥΓ1: Ακόμα και μετά από μια θετική εμφάνιση υπήρχε γκρίνια. Γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε μόνο 24 ριμπάουντ… Ναι ρε μάγκες, πήρε 24 ριμπάουντ και έδωσε 27 ασίστ… Μείνετε στο θετικό του πράγματος. Γιατί αν είχε πάρει και 40 ριμπάουντ η ομάδα δεν θα είχε προβλήματα και δεν θα συζητάγαμε αυτά που συζητάμε όλο αυτόν τον καιρό. Η μετάλλαξη έρχεται βήμα-βήμα…

ΥΓ2: Η εβδομάδα αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για όλο τον κόσμο έρχονται Χριστούγεννα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του «Γολγοθά». Την Τετάρτη το ματς στην Μαδρίτη, την Παρασκευή την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και την Κυριακή την ΑΕΚ και πάλι στο ΟΑΚΑ. Η εβδομάδα αυτή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved