Αυτοί φταίνε, αυτοί θα το γυρίσουν!

Αυτοί φταίνε, αυτοί θα το γυρίσουν!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και τώρα εν όψει Πέμπτης!

Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Τις 99 από τις 100 φορές που θα παίξουν δύο ομάδες θα κερδίσει ο καλύτερος. Μόνο τη μία θα κερδίσει ο πιο τυχερός. Και απόψε ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Όπως καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός όλες τις φορές που κέρδισε. Οι «πράσινοι» απόψε έμοιαζαν πολύ… σίγουροι για τον εαυτό τους. Ακόμα και για τον… κακό τους εαυτό. Οι 3 προηγούμενες νίκες στα 4 ματς που είχαν παίξει, το σερί που «έτρεχε», το ΟΑΚΑ, η κακή αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού φαίνεται πως «κοίμισε» τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του και μετά το 12ο λεπτό τους πήρε η κάτω βόλτα.

«Πνιγμένοι» για τρία δεκάλεπτα

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό ο Τσάβι Πασκουάλ, απέναντι στον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποδείχθηκε… ανέτοιμος. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στην ομάδα του και είδε παίκτες που πιστεύει και στηρίζει να μην τον δικαιώνουν. Ο Κει Σι Ρίβερς συνεχίζει να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έβλεπε Ολυμπιακό μπροστά του και σεληνιαζόταν, ο Ματ Λοτζέσκι μοιάζει… σαν να μην έχει εμπιστοσύνη στο χέρι του και γενικά άπαντες «πνίγηκαν» στο… ναυάγιο του πρώτου τελικού. Σίγουρα, πάντα οι παίκτες που δεν παίζουν είναι οι καλύτεροι. Αλλά με την εικόνα συγκεκριμένων παικτών το τελευταίο διάστημα, ίσως οι Γκάμπριελ και Ντένμον να έδιναν περισσότερα. Ίσως…

Δεν βοήθησε δεν βοηθήθηκε

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού είναι ο Νικ Καλάθης. Απόψε ο παίκτης του «τριφυλλιού» είχε 8 πόντους με 4/16 σουτ (0/7 τρίποντα) , 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Αλλά το θέμα είναι ότι όπως βοηθάει ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να βοηθιέται κιόλας. Και στο συγκεκριμένο ματς δεν βοηθήθηκε. Η κατάσταση του Γκιστ δεν του επέτρεψε να παίξει το γνωστό του παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, οι σουτέρ του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν μπόρεσε να τους αξιοποιήσει, ενώ οι «πράσινοι» δεν έτρεξαν καθόλου σωστά στο ανοιχτό γήπεδο.

Ούτε ψηλοί, ούτε κοντοί

Το τραγικό 5/29 τρίποντα του «τριφυλλιού» έρχεται να «δέσει» με την πολύ κακή εμφάνιση των ψηλών της ομάδας. Ο Γκιστ είχε 4 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Βουγιούκας είχε 5 πόντους και 1 ριμπάουντ και ο Όγκαστ δεν αγωνίστηκε. Οπότε έχουμε και λέμε. Τραγικός από την περιφέρεια, ανύπαρκτος στο «ζωγραφιστό». Πώς να κερδίσει; Με τον Σίνγκλετον; Μόνος του πάλευε. Και οι 23 του Τζέιμς ήταν του… θανατά.

Αυτή ήταν η διαφορά

Ο Παναθηναϊκός έκανε 8 λάθη και ο Ολυμπιακός 16. Και έχασε. Κατάφερε να χάσει. Οι «πράσινοι» πήραν 18 πόντους από τα λάθη του Ολυμπιακού, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μόλις 4. Όμως, ο Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του που ήρθαν από τον πάγκο να σκοράρουν 39 πόντους (σκόραραν άπαντες εκτός του Μπράουν που δεν αγωνίστηκε), ενώ ο Πασκουάλ είδε τους δικούς του να πετυχαίνουν μόλις 8.

Φταίει που έχασε, φταίει που θα κερδίσει

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει έναν και μοναδικό δρόμο μπροστά του. Την νίκη την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα ζορίσουν πολύ, σε σημείο που δεν θα είναι… αναστρέψιμα. Χωρίς υπερβολή ο τίτλος μπορεί σε πελώριο βαθμό να κρίνεται στο ΣΕΦ στο Game 2. Αν ο Παναθηναϊκός ισοφαρίσει δεν χάσει τον τίτλο. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 τότε θα είναι αγκαλιά με την κούπα.

ΥΓ1: Το σχέδιο του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής έχει κυλήσει εξαιρετικά. Από την Τετάρτη βαδίζουν βάσει συγκεκριμένου πλάνου και δεν ξεφεύγουν από αυτό ούτε γι αστείο. Οι άνθρωποι κέρδισαν και βγήκε ο Χρήστος Σταυρόπουλος και φώναζε ντροπή για την διαιτησία, με τον Σφαιρόπουλο να τον επικροτεί στην συνέντευξη Τύπου.
ΥΓ2: Έστω και τώρα στην δύση της καριέρας του ο Σπανούλης να πρέπει κάποια στιγμή να τιμωρηθεί γι αυτά που λέει στους φιλάθλους και κάνει στην εξέδρα των γηπέδων στα οποία φιλοξενείται. Έτσι για να έχει να το λέει στα παιδιά του και στα εγγόνια του.
ΥΓ3: Ο Μπόγρης έβαλε ΕΝΑ καλάθι και πανηγύρισε πιο έντονα και από τον Μπενζεμά στο 1-0 της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ. Τόσο πολύ το πίστευε. Αλλά και αυτή του η αντίδραση είναι ενδεικτική της πορείας του.
ΥΓ4: Για τον Παπανικολάου θα γίνει σχόλιο ευ όλης της ύλης, μετά το τέλος της σειράς των τελικών. Για να μη λέμε σε κάθε αγώνα τα ίδια.
ΥΓ5: Ο Πασκουάλ έκανε το χειρότερό του κοουτσάρισμα από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι «αιωνίων». Και όμως δεν στάθηκε στην διαιτησία του αγώνα, δεν έψαξε δικαιολογίες. Βγήκε μπροστά και ανέλαβε την ευθύνη. Σε αντίθεση με άλλους. Έλληνες τεχνικούς. Που ακόμα και στην νίκη, από συνήθεια, τα βάζουν με την διαιτησία.
ΥΓ6: Ποια είδους… ασυλία επιτρέπει στον Μίλαν Τόμιτς να παρακολουθεί όρθιος τα παιχνίδια και να διαμαρτύρεται και να ειρωνεύεται;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 65-75: Τραγική εμφάνιση και ήττα

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 65-75: Τραγική εμφάνιση και ήττα

Πασκουάλ: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

Πασκουάλ: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

Ο Σφαιρόπουλος έμπαινε στο παρκέ, στον Πασκουάλ η τεχνική ποινή…

Ο Σφαιρόπουλος έμπαινε στο παρκέ, στον Πασκουάλ η τεχνική ποινή…

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved