Για τα καφενεία…

Για τα καφενεία…

Κάθε φορά που πλησιάζουν τελικοί στο μπάσκετ, ξέρεις τι θα συμβεί. Ένα επικοινωνιακό σόου. Θα το στήσει, ως επί το πλείστον, ο Ολυμπιακός, για τους δικούς του λόγους. Τους προφανείς. Φέτος έχουμε έναν ακόμη λόγο αλλά και ορισμένους νέους πρωταγωνιστές. Ο σκοπός είναι ωστόσο ο ίδιος.

Ο επιπλέον λόγος στο φετινό πρωτάθλημα είναι η κοινή αίσθηση πως η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι υπό… αναχώρηση. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι συγκεκριμένα. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε κατά πόσο θα παραμείνουν ή θα αποχωρήσουν. Κι επειδή το να παραδεχτείς ότι «αποχωρώ επειδή βαρέθηκα να βλέπω τον Παναθηναϊκό και τον Γιαννακόπουλο να βγαίνει πρωταθλητής» είναι δύσκολο να ειπωθεί, οι επικοινωνιολόγοι ψάχνουν άλλο τροπάριο για την (όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος φίλος) Εξόδιο Ακολουθία. Και σε αυτό το τροπάριο δεξιός ψάλτης φαίνεται πως έχει αναλάβει ο Σπύρος Γκόντας.

Ο Σπύρος που μαζί με τον δικηγόρο του και τον Γιάννη Φούφη (αδικεί τον εαυτό του από όλες τις απόψεις), χθες έστησαν ολόκληρο σόου στην ΚΕΔ. Πρώτα έκαναν ντου την ώρα της κλήρωσης των διαιτητών του Μεγάλου και Μικρού Τελικού και μετά προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της ΚΕΔ, του Βασιλακόπουλου και του… Ντόναλντ Τραμπ. Με το πρόσχημα ότι δεν έπαιξαν στους ημιτελικούς. Όπως δεν παίζουν και καμιά 50αριά άλλοι διαιτητές, που πάντως δεν έχουν κάνει μηνύσεις.

Προσωπικά παρακολουθώ μπάσκετ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και τέτοιες πρακτικές δεν έχω ξαναδεί. Τόσο άστοχες, άκαιρες και εκδικητικές. Από κάθε άποψη. Εκτός και το να μηνύεις και εν συνεχεία να επιμένεις ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να υποδεικνύεις τα άτομα που μήνυσες στους αστυνομικούς, είναι κάτι άλλο… Δεν είναι.

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο Γκόντας και οι λοιποί συγγενείς πέρναγαν το κατώφλι της ΕΟΚ, ο Ολυμπιακός έβγαζε ανακοίνωση ζητώντας να παραιτηθεί ο μπαμπάς Συμεωνίδης, να διαγραφεί ο γιος Συμεωνίδης, να παραιτηθεί η ΚΕΔ και να… φύγουν οι βάσεις! Η αφορμή του Ολυμπιακού (αν χρειάζεται τέτοια) είναι ότι η οικογένεια Συμεωνίδη έχει καφέ από την αλυσίδα του Λιόλιου, του αφεντικού του Προμηθέα… Της ίδια αλυσίδας, μέσω της οποίας δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Προφανώς και δεν υπάρχει πρόβλημα συνείδησης για τον Μάντζαρη όταν αντιμετωπίζει τον Προμηθέα αλλά υπάρχει όταν ο Συμεωνίδης σφυρίζει τον Προμηθέα. Τον Προμηθέα, που μια και το’φερε η κουβέντα, για να χάσει στο δεύτερο ματς του ΣΕΦ, είδαν τυφλοί και μίλησαν μουγκοί. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Άλλο είναι και το θέμα γενικά… Κοινό αλλά άλλο! Λέγεται: Ηρωική έξοδος. Για τους μεν από επιλογή, για τον δε λόγω ορίου ηλικίας. Γιατί δυστυχώς, ο Σπύρος Γκόντας στις 31/8 χαιρετάει και τυπικά τις εγχώριες διοργανώσεις, αφού έχει ξεπεράσει μισό αιώνα ζωής. Και μακάρι στον άλλο μισό να βρει την ψυχική ηρεμία που φαίνεται ότι του λείπει. Κρίμα.

Τα αφεντικά του Ολυμπιακού, πάλι, έχουν όχι 100 αλλά 294 εκατομμύρια λόγους να αποχωρήσουν. Για την ακρίβεια 294 εκατομμύρια+1… Τον έναν θα τον συναντήσουν την Κυριακή… Τους άλλους 294 εκατομμύρια δύσκολα θα τους ξανασυναντήσουν.

Υγ. Άσχετο. Όταν έχεις γυρίσεις σπίτι και έχεις βρει τις παντόφλες ζεστές, έχεις πια το ακαταλόγιστο… Πόσο μάλλον δε να ακούς όλα αυτά τα χρόνια, όσα έχεις ακούσει… Το μόνο σου, αλλά πολύ μεγάλο ελαφρυντικό…

Υγ1. Όλοι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο, να τραβήξουν χαρτάκι. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Βλέπετε, γεννήθηκα και θα πεθάνω ρεπόρτερ. Οπότε όλα τα παιδιά που σήμερα πουλάνε «ηθική» φαντάζομαι και ελπίζω να συνεχίσετε να διαβάζετε Onsports. Όχι για μένα (έχει σπάσει η χολή μου και έχω ακόμη πολύ χώρο χαμηλά για όλους) αλλά για τα άλλα παιδιά. Να είστε σίγουροι ότι θα γελάσουμε. Εμείς. Εσείς θα κλαίτε. Όπως μια ψυχή. Εδώ είμαι.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved