Coach ότι βλέπουν… σφυρίζουν

Coach ότι βλέπουν… σφυρίζουν

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθεί να μας… τρελάνει και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την απέλπιδα προσπάθειά του να πιαστεί από την διαιτησία έτσι ώστε να κρύψει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και τον Σάσα Πουκλ που δεν χάνει ματς.

Δεν είναι ψέμα, δεν αποτελεί έκπληξη, δεν συνιστά είδηση. Ο Ολυμπιακός εδώ και πάρα πολύ καιρό αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Euroleague. Μια από τις… χαϊδεμένες ομάδες του Τζόρντι Μπερτομέου. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργανώτριας Αρχής, μοιάζουν να τα έχουν βρει σε… όλα και φυσικά ο μεγάλος κερδισμένος δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό. Από την ομάδα η οποία με τα… ψέματα προσπαθεί για μία ακόμα σεζόν να βρεθεί σε ένα Final-4.

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας στην Euroleague καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και αυτό το βλέπουν όλοι. Όλοι εκτός από τους… υπαλλήλους της διοργάνωσης και όσους φέρουν «ερυθρόλευκες» παρωπίδες και «κόκκινα» γυαλιά. Και για να τα λέμε όλα αν η διαιτησία ήταν... πενηνταρίσια και στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων τότε θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε άλλα ζευγάρια και μια διαφορετική κατάταξη. Αλλά είπαμε, ο Ολυμπιακός είναι το αγαπημένο παιδί.

Και έτσι εξηγούνται και τα ξεσπάσματα του προπονητή του Ολυμπιακού, όταν η ομάδα του δεν μπορεί να κερδίσει με τίποτα. Όταν ο ίδιος δεν μπορεί να βρει μια λύση από τον πάγκο του και οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν την ήττα, την ίδια στιγμή που ακόμα και οι «άρχοντες» της αναμέτρησης δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Τότε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βγαίνει για κυνήγι… φαντασμάτων τρελαίνοντας και τον ίδιο τον Τζόρντι Μπερτομέου. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει δείξει και η ιστορία, ο μόνος που μπορεί να αντιδράσει για το… καλό του Ολυμπιακού είναι ο Σάσα Πουκλ. Θα το αναλύσουμε παρακάτω…

«Η διαιτησία και ο Πηλοΐδης έκριναν το αποτέλεσμα»

Μια μικρή παρένθεση από τα της Euroleague. Στις 29 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Α1 και έπαιρνε μία ακόμα νίκη, επί του… ανήμπορου να αντιδράσει «αιώνιου» αντιπάλου του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για μία ακόμα φορά αποποιήθηκε των ευθυνών του και τα… έριξε στην διαιτησία, στοχοποιώντας μάλιστα συγκεκριμένους διαιτητές. Μετά το τέλος του αγώνα και αφού πρώτα δήλωσε τον σεβασμό του απέναντι στον Παναθηναϊκό δήλωσε στην κάμερα… «Να ρωτήσετε τους τρεις διαιτητές, αυτοί διαμόρφωσαν το παιχνίδι. Να τους δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν. Σήμερα όλη η Ελλάδα είδε πώς κέρδισε ο Παναθηναϊκός». Όμως, δεν σταμάτησε εκεί… Ο προπονητής ο οποίος έχει δηλώσει πολλάκις πως δεν ασχολείται με τους «γκρι» στην συνέντευξη Τύπου είπε: «Η διαιτησία έκρινε το παιχνίδι. Ο κύριος Πηλοΐδης μπήκε στην συνισταμένη και έκρινε το αποτέλεσμα». Κλείνει η παρένθεση και επιστρέφουμε στα της Euroleague.

«Σφύριζαν ότι… έβλεπαν»

Λίγο καιρό μετά, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και επικρατεί 87-85. Μετά από μια αισχρή διαιτησία των Ιερεθουέλο, Γιαβόρ και Ρότσα ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί έχοντας… φρικτά παράπονα, με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να… δηλώνει. «Εξαιρετική διαιτησία, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σφύριζαν ότι έβλεπαν» σε ερώτηση για τις 36 βολές που σούταρε η ομάδα του.

Αμοιβαία εκτίμηση

Η… αγάπη του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς την Euroleague είναι… εμφανής. Αλλά όσο «σφίγγουν» τα… γάλατα και οι ίδιοι οι διαιτητές δεν μπορούν να εκτίθενται. Όσο περνάει ο καιρός και τα πράγματα στον Πειραιά… ζορίζουν και γίνονται πιο δύσκολα η εύνοια χρειάζεται όλο και περισσότερο. Και αυτό έχει κάνει τις ομάδες να… ξυπνάνε. Στην πρόσφατη σύσκεψη των μετόχων μπορεί να μίλησε μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και να τα είπε με το… όνομά τους στον Τζόρντι Μπερτομέου αλλά ολοένα και περισσότερες ομάδες αρχίζουν να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Έπαθαν και έμαθαν οι Λιθουανοί

Ακόμα και η Ζαλγκίρις, που στάθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, έπρεπε να πέσει πάνω στον Ολυμπιακό για να δει τι γίνεται. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε κάθε ευκαιρία μιλάει για σεβασμό που δεν παίρνει από τους διαιτητές απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον τελευταίο την προηγούμενη Τετάρτη να… καταριέται Θεούς και Δαίμονες (μετά το break των Λιθουανών) και να κάνει λόγω για οργανωμένο σχέδιο (πως δεν έπεσε η οροφή του ΣΕΦ) και την Παρασκευή μετά το 1-1 να είναι όλα… υπέροχα. Ή σχεδόν όλα. Γιατί ακόμα και μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε 45 βολές. Έχει και απαιτήσεις και τις εκδηλώνει δημοσίως…

«Υπάρχει σχέδιο»

«Θέλω να σταθώ στο τι έγινε μετά από το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας και στις δηλώσεις του συναδέλφου μου προπονητή της Ζάλγκιρις, όταν επιτέθηκε στους διαιτητές και όλοι είδαν ότι αυτή τη φορά δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια. Είδαμε να σφυρίζουν εύκολα πολλές επαφές, στέλνοντας στις βολές τους παίκτες της Ζαλγκίρις» είπε μετά το Game 1 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε « Από την άλλη πλευρά, πολλές επαφές δεν καταλογίστηκαν. Σεβόμαστε τη διαιτησία και τις διαδικασίες της EuroLeague. Δεν είχαμε μιλήσει ως τώρα και νομίζω ότι το παίρνουν ως αδυναμία. Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι να έχουμε διαιτησία 50-50 και η αλήθεια είναι πως δεν… είχαμε». Και για το τέλος κρατούσε το… καλύτερο. «Βλέπω ότι υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω, όλοι γκρινιάζουν, στέλνουν DVD. Όλο αυτό μας επηρέασε και φάνηκε στο γήπεδο».

«Θέλω 45 βολές»

Όμως δεν σταμάτησε εκεί… Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το 1-1 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αισθάνεται πως είναι από… πάνω (επειδή γλίτωσε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα από τους Λιθουανούς και επειδή είχε ήδη χάσει το πλεονέκτημα) εμφανίστηκε με άλλο… αέρα και είπε «Πρώτα απ' όλα, το πιο σημαντικό είναι ότι έτσι όπως παίζει άμυνα η Ζαλγκίρις έπρεπε να σουτάρουμε 45 βολές. Η Ζαλγκίρις παίζει με χέρια και σπρωξίματα εκτός φάσης. Ελπίζω να μην επηρεάσουν τη διαιτησία του επόμενου αγώνα οι δηλώσεις του κυρίου Γιασικεβίτσιους, όπως είχε γίνει και πριν το πρώτο ματς».

Σάσα Πουκλ, ο καλύτερος του Ολυμπιακού

Στις πιο πάνω γραμμές του κειμένου έχουμε ήδη αναφέρει πως ο μόνος που μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του Ολυμπιακού, όταν αυτή πηγαίνει κατευθείαν στα βράχια είναι ο Σάσα Πουκλ. Ο Σλοβένος διαιτητής τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μια ιδιαίτερη… συμπάθεια στην ομάδα του Πειραιά και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο πέρσι όσο και φέτος ο εν λόγω κύριος έχει «σφυρίξει» 10 φορές τους «ερυθρόλευκους» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μετράει 90 νίκες. Σχεδόν αλάνθαστος ο Σλοβένος. Η μοναδική φορά που ο Πουκλ δεν κατάφερε να σώσει τα προσχήματα ήταν στον φετινό αγώνα στην Ρωσία με την Χίμκι όταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα… ξεγύμνωσε την αντίστοιχη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Ρώσοι επικράτησαν με 82-54 με τον Σλοβένο διαιτητή και τον τεχνικό των δευτεραθλητών Ελλάδας να παρακολουθούν αποσβολωμένοι .

Ο ΠΟΥΚΛ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΣΕΖΟΝ 2016/2017

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

91-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

77-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

73-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

92-62

ΣΕΖΟΝ 2017-2018

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

68-69

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

92-83

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

58-61

ΧΙΜΚΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

82-54

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

80-70


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved