Αυτό που θα έκανε κάθε Παναθηναϊκός

Αυτό που θα έκανε κάθε Παναθηναϊκός

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μην επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με την ιστορία και το κύρος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

Από χθες που έγιναν γνωστές οι εξελίξεις στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Euroleague, έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα. Ρεπορτάζ επί… ρεπορτάζ, παρασκήνια, παραπληροφόρηση, απ’ όλα έχει ο μπαξές.

Το ζουμί το ξέρουμε. Και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία. Ο Τζόρντι Μπερτομέου για μία ακόμα φορά απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του, απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που έθεσε για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αποφάσισε να μείνει κρυμμένος πίσω από την θέση που κατέχει ως… δικτάτορας. Ή να πούμε καλύτερα ως… Σουλτάνος;

Οριστική ρήξη…

Μετά από την αντιμετώπιση που έτυχε ο μεγαλομέτοχος του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, ήταν απολύτως φυσιολογικό να επέλθει η ρήξη. Μια ρήξη που αυτή τη στιγμή μοιάζει οριστική αν κρίνουμε από τα όσα έγιναν αλλά και από τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το ρεπορτάζ που προέκυψε.

Το αυτονόητο

Χθες στην Μαδρίτη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπραξε το αυτονόητο. Έκανε αυτό που θα έκανε κάθε Παναθηναϊκός που σέβεται τον εαυτό του και την ομάδα του. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει να βρίσκεται σε μια διοργάνωση στην οποία βάζει εκατοντάδες εκατομμύρια, της ανεβάζει το… πρεστίζ, την κάνει καλύτερη και αυτή (μέσω του εκτελεστικού της διευθυντή) το μόνο που κάνει είναι… πόλεμο στον ίδιο και την ομάδα του.

Ακλόνητα επιχειρήματα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ακλόνητα επιχειρήματα (τα οποία δεν αντικρούστηκαν ποτέ και από κανέναν) στήριξε την άποψή του περί πλήρης αποτυχίας του Τζόρντι Μπερτομέου. Και από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θέλησε να μπει στο κάδρο των ευθυνών, τότε ο ίδιος δεν είχε άλλη επιλογή. «Αντίο».

Η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, όχι το αντίθετο

Και εδώ είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει «αντίο». Ο Παναθηναϊκός δεν… κρέμεται από κανέναν. Αντίθετα, η Euroleague, με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας των εργασιών ξεκαθάρισε πως όλα τα θέματα θα τεθούν και πάλι επί τάπητος στην επόμενη σύσκεψη των μετόχων, το καλοκαίρι. Κανείς δεν είχε το κουράγιο να πει στον Παναθηναϊκό «αντίο». Γιατί, τον Παναθηναϊκό τον έχουν ανάγκη. Τον χρειάζονται. Μιλάμε για 6 ευρωπαϊκά, μιλάμε για την ομάδα με την πιο βαριά φανέλα. Και μην το πηγαίνουμε μακριά. Μιλάμε για την ομάδα που είναι δεύτερη σε εισιτήρια, έχοντας διαφορά 61.000 τεμαχίων από τον «κατάιδρωμένο» Ολυμπιακό.

Υποτακτικός κανενός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενήργησε όπως του επιτάσσουν τα Παναθηναϊκά του αισθήματα. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να γίνει… υποτακτικός κανενός τυχάρπαστου τεχνοκράτη. Οι «πράσινοι» ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν την… νέα εποχή. Να βάζουν τις βάσεις για να σώσουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και άλλες φορές έκανε την αρχή και άλλες φορές έγινε σημείο αναφοράς στην ιστορία… Το ίδιο θα κάνει και τώρα.

ΥΓ1: Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις ρήτρες… Όποιος το ψάξει λίγο.. περισσότερο θα δει ότι περισσότερο είναι… εκφοβιστικές παρά ουσιαστικές.
ΥΓ2: Και μην νομίζει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι μόνος του…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός: «Πράσινος φρουρός για πάντα» - Τέλος ο Σένκεφελντ από το «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός: «Πράσινος φρουρός για πάντα» - Τέλος ο Σένκεφελντ από το «τριφύλλι»
Greek Basketball League, AEK – Προμηθέας 91-67: Τον διέλυσε και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά
Greek Basketball League, AEK – Προμηθέας 91-67: Τον διέλυσε και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά
Μεταγραφές, Ολυμπιακός: Το συγκινητικό «αντίο» του Καμπελά στη Λιλ
Μεταγραφές, Ολυμπιακός: Το συγκινητικό «αντίο» του Καμπελά στη Λιλ
Final Four: Αποκάλυψη Αταμάν για Λεσόρ - «Θα παίξει στο Άμπου Ντάμπι»
Final Four: Αποκάλυψη Αταμάν για Λεσόρ - «Θα παίξει στο Άμπου Ντάμπι»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved