Coach Σφαιρόπουλε αυτό δεν είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Coach Σφαιρόπουλε αυτό δεν είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για έναν κακό Παναθηναϊκό, έναν αποφασισμένο Ολυμπιακό και έναν τεχνικό ο οποίος έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια του

Πάμε πρώτα για τους… στατιστικολάγνους. Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού. Τρίτη συνεχόμενη τη φετινή σεζόν. Μετά τις δύο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήρθε η πρώτη και για το ΟΑΚΑ. Και μάλιστα ήταν και η πρώτη για το 2018. Ο λογαριασμός… άνοιξε. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 νίκες σε 14 παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός πρέπει να αισθάνεται τυχερός που έχασε και ο ΠΑΟΚ και το Λαύριο και συνεχίζει να.. ελπίζει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Πάμε τώρα και στα αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που στο πρώτο μέρος ήταν ο χειρότερος δυνατός και στο δεύτερο ήταν απλά… μέτριος. Την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και από εκεί και έπειτα…. Τέλος. Εξαφανίστηκαν. Έμοιαζαν αποφασισμένοι, αλλά δεν μπορούσαν. Έμοιαζαν να το θέλουν, αλλά δεν μπορούσαν. Και όλο το ζουμί της αναμέτρησης είναι αυτό. Ο μέτριος προς κακός Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τον… αποφασισμένο και με το… μαχαίρι στα δόντια Ολυμπιακό μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Δέκα λεπτά αρκούν…

Ούτως ή άλλως το ματς δεν είχε και πολλά θέματα να αναλύσεις. Οι «πράσινοι» είχαν καπαρώσει την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα.. φιλί ζωής. Σιγά μην του το έδινε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι»… χτύπησαν πάλι με τον Ρίβερς, με τον Ολυμπιακό να μην ξέρει τι τον χτύπησε. Ο Αμερικανός το πήρε πάνω του πήγε στο «ζωγραφιστό» και τους έριξε νοκ ντάουν με άλλο τρόπο. Που ούτε γι αυτόν είχαν λύση. Σε ένα ακόμα ματς, την τελευταία περίοδο, Βουγιούκας και Λεκαβίτσιους ανεβάζουν συνεχώς στροφές. Όλο και καλύτεροι, όλο και πιο ουσιαστικοί.

Και φυσικά ο παίκτης αποκάλυψη δεν ήταν άλλος από τον Ντίνο Μήτογλου. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» μπήκε στο ματς σαν να είναι ο… Φώτσης. Σαν είναι μπαρουτοκαπνισμένος από αυτά τα ματς. Μπήκε στο γήπεδο και τους πήρε… παραμάζωμα. Από την πρώτη φάση. Η καλύτερή στιγμή του που μπορεί να την μνημονεύει για χρόνια.

Οπότε πάμε στα άλλα… Που έχουν και πιο πολύ ενδιαφέρον. Ζητώντας συγνώμη εκ προοιμίου θα αφιερώσω πολύ χώρο και χρόνο στον προπονητή του Ολυμπιακού. Στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο οποίος… χτυπιέται συνεχώς πως σέβεται τον Παναθηναϊκό, τον Πασκουάλ και τους παίκτες του. Όμως, όχι. Δεν τον σέβεται. Μπορεί να έχει λάθος… στο μυαλό του το τι σημαίνει σεβασμός. Μία οι συγκυρίες, μία οι διαιτητές… Ποτε δεν φταίει ο ίδιος. Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε στην συνέντευξη Τύπου ότι βρέθηκε σε κακή βραδιά. Ο Σφαιρόπουλος ποτέ; Πάντα όταν χάνει φταίνε οι άλλοι; Έχει καταντήσει κουραστικό. Και προβλέψιμο… Όταν κερδίζει δεν του αρέσει να μιλάει για την διαιτησία… Όταν χάνει… κελαηδάει. Λαλίστατος. Για μία ακόμα φορά ο Τσάβι Πασκουάλ τον εξέθεσε και τον κερδίσει κατά κράτος.

ΥΓ1: Υπάρχει κάποιος κανονισμός του ΕΣΑΚΕ που να λέει ότι άπαντες πρέπει να είναι καθιστοί στον πάγκο εκτός του πρώτου προπονητή, με μοναδική εξαίρεση τον Μίλαν Τόμιτς και τον Ολυμπιακό;
ΥΓ2: Αν έβλεπε κάποιος τις αντιδράσεις του Ματ Λοτζέσκι την ώρα του αγώνα θα καταλάβαινε πολλά.
ΥΓ3: Τι ωραία εικόνα να μπαίνουν τα κορίτσια του γυναικείου του Παναθηναϊκού εν μέσω αποθέωσης από 15.000 κόσμου και να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει στα ίσια. Και να μην ξεχνιόμαστε πολλά μπράβο στην διοίκηση για την απόφασή της και την πρόσκλησή της.
ΥΓ4: «Εγώ άκουσα παράπονα για την διαιτησία από τον προπονητή της Ευρωλίγκας που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα εδώ» είπε ο Σφαιρόπουλος… Τροφή για σκέψη… Για όλους μας… Για παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφους… κόσμο… Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια πράγματα κάπως διαφορετικά χωρίς να ξεχνάμε όμως όσα… αγαπήσαμε;
ΥΓ5: Χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνείας ή υποτίμησης… Αυτό ήταν το εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε στην έδρα του, άνετο, με τον Ολυμπιακό… μισοτελειωμένο… Τώρα έχει να πάει Μπάμπεργκ και Πυλαία σε 72 ώρες… Αυτά είναι τα δύσκολα.
ΥΓ6: Ο Παπανικολάου συνεχίζει να παίζει με την νοημοσύνη μας μέσα και έξω από το παρκέ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα… έβαλε με τους διαιτητές ο Σφαιρόπουλος

Τα… έβαλε με τους διαιτητές ο Σφαιρόπουλος

Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός 68-61: 5-0 και συνεχίζει!

Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός 68-61: 5-0 και συνεχίζει!

Γιαννακόπουλος: «Ωραίος αγώνας, κοιτάμε την Μπάμπεργκ»

Γιαννακόπουλος: «Ωραίος αγώνας, κοιτάμε την Μπάμπεργκ»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved