Εμφάνιση ελπίδας και επειγόντως φορ!

Εμφάνιση ελπίδας και επειγόντως φορ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports για το 1-1 του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, τα θετικά της εικόνας της ομάδας και την κατεπείγουσα ανάγκη να αποκτηθεί κανονικός επιθετικός.

Αρχίζω από το βασικό. Ναι είναι πολύ άσχημο για τον Παναθηναϊκό να μην κερδίζει εκτός έδρας για έναν ολόκληρο πρώτο γύρο , κάτι που έχει να γίνει εδώ και 37 χρόνια. Ναι είναι ντροπή για την ιστορία του συλλόγου η ομάδα να βρίσκεται με 16 βαθμούς τόσο χαμηλά στην βαθμολογία(18 στο γήπεδο, αλλά άρχισε με το -2).

Όλα αυτά είναι γνωστά και ο βασικός λόγος είναι τα λάθη, που έχει κάνει η διοίκηση Αλαφούζου τα προηγούμενα χρόνια , αλλά και η ξαφνική του απόφαση να φύγει λίγο μετά την ολοκλήρωση 13 μεταγραφών το καλοκαίρι. Με αποτέλεσμα τα χρέη να πνίγουν την ομάδα και οι συζητήσεις να έχουν μπει και στα αποδυτήρια. Με όλα αυτά φυσικά και δεν είναι θετικό αποτέλεσμα το 1-1 στην Ξάνθη. Αρνητικό αποτέλεσμα είναι. Έχω μάθει να μην κρίνω από το αποτέλεσμα , αλλά από αυτό, που βλέπω. Και αυτό, που είδα στο γήπεδο σήμερα ήταν ένας Παναθηναϊκός, από την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα τόσο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο έχω να δω από την ομάδα από την περσινή πεντάρα μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Πέρυσι υπήρχαν Μπεργκ και Εμποκού και οι ευκαιρίες έγιναν γκολ και ο Παναθηναϊκός πήρε μία εύκολη νίκη. Φέτος ο Παναθηναϊκός δεν έχει φορ , οπότε οι πολλές ευκαιρίες, που έκανε δεν μπήκαν γκολ με εξαίρεση αυτό, που έβαλε ο Αλτμαν. Και στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ισοφάρισε βάζοντας ένα γκολ στις δύο ευκαιρίες με τον σέντερ-φορ Γέντρισεκ. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο πέταξε στα σκουπίδια όχι μία, δύο αλλά πέντε κλασικές ευκαιρίες. Τρεις φορές ο Πίσπας, μία φορά ο Αλτμαν και άλλη μία ο Αυλωνίτης έχασαν γκολ, που ένας….Μπέργκ για παράδειγμα θα είχε βάλει για πλάκα. Ακόμα και μετά το 1-1 η ομάδα αντέδρασε και έχασε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά με τον Χίλιεμαρκ, που δεν ..χάνονται. Με λίγα λόγια το 1-4 έγινε 1-1 από το πουθενά.

Ναι είναι άσχημο αποτέλεσμα , αλλά εμένα μου άρεσε πάλι, που είδα τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ στο γήπεδο. Με τον Τζανδάρη να δένει απόλυτα με τον Κουρμπέλη στα χάφ , με τον Πίσπα να κάνει τις σωστές κινήσεις, να πρεσάρει, αλλά να υστερεί στην τελική προσπάθεια, που μπορεί με τον καιρό να το φτιάξει και όσο θα παίζει. Με την ομάδα να βγάζει αυτοματισμούς στο χόρτο, που θύμισαν τον περσινό Παναθηναϊκό. Ναι η νίκη δεν ήρθε , ναι είναι άσχημο, αλλά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη σε κάνει να ελπίζεις, ότι μόλις φύγουν από την ομάδα τις επόμενες ημέρες οι αδιάφοροι και οι ανεπαρκείς ,οι ταλιμπάν, που θα μείνουν θα παίξουν, όπως στην Ξάνθη. Είμαι βέβαιος, ότι ο Ουζουνίδης θα φτιάξει με νέα παιδιά και με παίκτες, που γουστάρουν να είναι στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα που και θα χαιρόμαστε να την βλέπουμε και πάλι και νίκες θα έρθουν.

*Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο με ελάχιστες εξαιρέσεις να πρεσάρει για 90 λεπτά , όπως πρέσαρε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά. Το γεγονός, ότι η ομάδα δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο έχει εξήγηση και από το γεγονός, ότι κάποιοι παίκτες, όπως ο Κουλιμπαλί , ο Βιγιαφάνιες λόγω τραυματισμών έχουν χάσει πολλές προπονήσεις και κάποιοι άλλοι παίκτες δεν έχουν ρυθμό , αφού έπαιξαν μετά από καιρό.

 *Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ βάση της σημερινής του απόδοσης. Όχι αύριο, αλλά χθες πρέπει να πάρει έναν φορ-σκόρερ . Για να μπορέσει παιχνίδια σαν αυτό της Ξάνθης να τα κερδίζει με ευκολία .

*Ξαναλέω αγωνιστικά την ομάδα μην την φοβάστε. Ο Μαρίνος θα την βρει την άκρη πάλι . Το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό, τα χρέη που πνίγουν τον σύλλογο και το γεγονός, ότι αυτή την στιγμή δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να πάρει το τιμόνι της ομάδας και να την σώσει από την καταστροφή.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved