Αδίκησε τον εαυτό της αφού αδικήθηκε από ΟΛΟΥΣ!

Αδίκησε τον εαυτό της αφού αδικήθηκε από ΟΛΟΥΣ!

Με το που έληξε το ματς με τους Ρώσους, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν «εγώ θα σ’αγαπώ και μην σε νοιάζει». Τόσο απλά…

Γιατί η Εθνική είναι η Εθνική! Και η Εθνική του μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι όχι απλά η επίσημη αγαπημένη αλλά πολλά περισσότερα που ξεφεύγουν από κλισέ… Για αυτά που έχει προσφέρει, για τα μηνύματα που στέλνει αλλά και για αυτά που θα μας δώσει στο μέλλον… Γιατί, μετά από αυτό το τουρνουά, ακόμη και αυτοί που έχουν επενδύσει στην καταστροφολογία ξέρουν ότι χάνουν τον καιρό τους… Το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει! Και η μηχανή που πήρε μπρος για τα καλά το 1987 δουλεύει ακόμη 30 ολόκληρα χρόνια μετά… Με πράξεις, όχι στα λόγια….

Μια ομάδα που έχασε τον σούπερ σταρ της- κι όχι όποιον κι όποιον αλλά έναν από τους 5 κορυφαίους παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο-παραμονές του τζάμπολ, 12 παίκτες που είδαν να στήνονται στην πλάτη τους παιχνίδια μικροπολιτικής και ένας προπονητής που έχοντας φάει τη ζωή του στα γήπεδα βαφτίστηκε από τους… χθεσινούς «μυρωδιάς», κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ και αν μη τι άλλο να αποχωρήσουν από τα προημιτελικά με ψηλά το κεφάλι. Όσο κι αν κάποιοι εύχονταν να τους δουν σκυφτούς…

Το ξαναγράφω… Δεν είμαι μέσα σε αυτούς που «ψήθηκαν» με την επιλογή Μίσσα (μετά τις αρνητικές εξελίξεις με Ιτούδη, Πρίφτη κα.) , όμως φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο «Στρατηγός» δεν έκανε εν τέλει και… πολύ χειρότερο κοουτσάρισμα πχ. από τον Φώτη Κατσικάρη, που θεωρούνταν περίπου ως ιδανική λύση όταν πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Και μάλιστα υπό καλύτερες συνθήκες από αυτές που αντιμετώπισε ο Μίσσας… Σε όλα τα επίπεδα. Και μέσα κι έξω από την Εθνική.

Αυτά για να μην αδικούμε κανέναν. Σεβασμός στον Μίσσα και ένα «ευχαριστώ» γιατί πάλεψε κυριολεκτικά με τον χρόνο για να κάνει την Εθνική ΟΜΑΔΑ, παρά το σοκ της απώλειας του Αντετοκούμπο, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το γεγονός ότι η Εθνική παρουσίαζε καλύτερη εικόνα από αγώνα σε αγώνα αποδεικνύει του λόγου το αληθές όπως φυσικά και το ότι η αίσθηση που υπάρχει σε όλους είναι ότι η Εθνική μας αδίκησε τον εαυτό της κόντρα στους Ρώσους. Το ότι αυτοί που… ντρέπονταν για την εικόνα της Εθνικής, μόλις λίγες ημέρες πριν, απόψε μιλούν για χαμένη ευκαιρία είναι η καλύτερη απόδειξη.

Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο, πήγαν «σημαδεμένοι» στο Ευρωμπάσκετ και στάθηκαν όρθιοι. Από τον κάπτεν Μπουρούση μέχρι τον Νίκο και όχι Νικ πια, Καλάθη που ήταν ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ και στις δύο πλευρές του παρκέ… Ναι τον Μπουρούση που κάποιοι θεωρούν πρώην μπασκετμπωλίστα και τον Καλάθη που ορισμένοι δεν ντράπηκαν να τον πουν… Στεφάνη. Όπως έλεγαν «ψυχάκια» τον Παπππά, «κατσίκι» τον Θανάση κτλ.

Ναι, η Εθνική αδίκησε τον εαυτό της κόντρα στους Ρώσους αλλά αυτή ήταν εν τέλει η μοίρα της… Εδώ και τόσες μέρες την αδικούσε με κάθε τρόπο κόσμος και κοσμάκης… Αυτοί που απόψε χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το… γάλα που χύθηκε, «ξεχνώντας» ή θέλοντας να ξεχάσουμε ότι μέχρι να χυθεί, οι τρικλοποδιές διαδέχονταν η μία την άλλη!

Για να τελειώνουμε: Κόουτς, παιδιά σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια… Και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι έρχονται ΠΟΛΥ καλύτερες μέρες… Ακόμη κι αν την… επόμενη φορά κάποιοι Μπακς, θυμηθούν ότι ο Γιάννης δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική της πατρίδας του στο… τζάμπολ του πρώτου ματς ή αν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες «καταστροφολόγοι» ξεκινήσουν το κράξιμο από το… πούλμαν για το Καρπενήσι. Σε κάθε περίπτωση «εγώ θα σ’αγαπώ και μην σε νοιάζει…».

Υγ. Οι «Πελαργοί» είναι ότι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε ως φίλαθλο πνεύμα… Μπράβο σε όλους! Μπράβο σε όλους!
Υγ2. Οι χαμένες βολές της Εθνικής είναι η μία όψη του νομίσματος «διαιτησία». Η άλλη είναι τα σφυρίγματα στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο... Και η Εθνική ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ και εκεί… Αλλά μην περιμένετε να το διαβάσετε γενικά… Δεν βολεύει.
Υγ3. Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά ένιωσα κάπως βλέποντας το ποστ του Γιάννη και των Μπακς, την περασμένη εβδομάδα ότι ο Giannis μπήκε στις προπονήσεις… Όχι φυσικά γιατί ο Γιάννης προπονήθηκε ξανά (σιδερένιο να είναι το παλικάρι και να μην τραυματιστεί ούτε στο νύχι!) αλλά γιατί οι Αμερικανοί, πριν από μερικές μέρες, επιχείρησαν να μας πείσουν ότι αν ο Έλληνας άσος έμενε στην Εθνική για το Ευρωμπάσκετ θα έχανε τη μισή σεζόν…
Yγ4. Άσχετο με την Εθνική αλλά απαραίτητο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ένα μεγάλο… μειονέκτημα: Θα πει την αλήθεια κι όχι αυτό που θέλουν να ακούσουν κάποιοι. Με κάθε κόστος και τίμημα.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα-Ρωσία 69-74: Μας λύγισαν Σβεντ και... βολές!

Ελλάδα-Ρωσία 69-74: Μας λύγισαν Σβεντ και... βολές!

Πριντέζης: ««Δεν ξέρω αν θα μου ξαναδοθεί η ευκαιρία»

Πριντέζης: ««Δεν ξέρω αν θα μου ξαναδοθεί η ευκαιρία»

Μίσσας: «Δεν είχαμε κατάλληλη υποστηρίξη, ούτε και σωματική κούραση»

Μίσσας: «Δεν είχαμε κατάλληλη υποστηρίξη, ούτε και σωματική κούραση»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved