Άλλη φιλοσοφία, άλλη τακτική, άλλη ομάδα

Άλλη φιλοσοφία, άλλη τακτική, άλλη ομάδα

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον Παναθηναϊκό του Τζόρτζεβιτς και τη μεταγραφή του Κούζμιτς!

Το μεγαλύτερο ποσοστό του νέου Παναθηναϊκού το έχουμε πλέον σερβιρισμένο στο πιάτο μας και ομολογουμένως έχει πολλά νέα στοιχεία. Εκπλήξεις, άρωμα ΝΒΑ, είναι κάποια κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς! Η τελευταία μεταγραφή του Όγκνιεν Κούζμιτς ανέτρεψε πολλά από τα δεδομένα που είχαμε στο μυαλό μας και αποκάλυψε το plan b του Σάλε. Εξ’ αρχής γνωρίζαμε πως ο Σέρβος έχει δύο πλάνα στο κεφάλι του.

Έτσι, μετά το ναυάγιο με τον Λάσμε κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και …πήρε τον έτερο πύργο της Εθνικής του! Μετά τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα λοιπόν και ο Κούζμιτς ντύθηκε στα πράσινα!

Δεδομένα έχουμε να κάνουμε με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη του παιχνιδιού από τον Τζόρτζεβιτς σε σχέση με αυτή που έχουμε συνηθίσει την τελευταία τριετία. Πεντάρια που γεμίζουν τη ρακέτα και πλησιάζουν το κλασσικό σέντερ σε σχέση με τα πιο αθλητική μεγέθη που έχουν λανσάρει οι προπονητές στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Μονάχα η Μπαρτσελόνα είχε ακολουθήσει αυτή την πεπατημένη από τις ομάδες της Ευρωλίγκας.

Ο Σάλε επέλεξε να ορθώσει τείχος στο ζωγραφιστό βάζοντας ένα πολύ δυνατό γρίφο στους αντιπάλους του. Πως θα επιτεθούν σε αυτά τα κορμιά; Πως θα τους σταματήσουν στη δική τους άμυνα; Αν σε βάλουν στην πλάτη τους, τελείωσες.

Προσωπικά, ξαφνιάστηκα με την επιλογή (αν και ο Μεϊρί ήταν σε αυτές τις διαστάσεις), αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά. Ο Τζέιμς Γκιστ! Ο Αμερικάνος είναι ο παίκτης που διασφαλίζει κάποια κοντά σχήματα ειδικών συνθηκών έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει κάποια λεπτά στο «5», ασχέτως αν προτιμά περισσότερο τη μετατόπιση προς το «3» παρά προς το ζωγραφιστό.

Ο Κούζμιτς στα 25 του διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πολλές εικόνες από υψηλό επίπεδο και το ΝΒΑ με τη φανέλα των Πρωταθλητών. Αυτό, όμως, που ανάγκασε τον Τζόρτζεβιτς να ζητήσει την απόκτηση του είναι η κατάσταση που βρίσκεται. Ο θηριώδης σέντερ βγάζει μάτια στην προετοιμασία της Σερβίας δείχνοντας μια τρομερή δίψα για μπάσκετ και διάκριση. Αυτό ήταν και το βασικό αίτιο που οδήγησε στη σφραγίδα της μεταγραφής του.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, έχουν κάνει κινήσεις χτίζοντας σε παίκτες με μεγάλο κίνητρο για διάκριση. Καλάθης, Ραντούλιτσα, και Κούζμιτς ήρθαν στην καλύτερη ηλικία, ενώ ο Πάβλοβιτς, αν και λίγο μεγαλύτερος (32χρ.), έχει την εγγύηση του προπονητή.

Η δημιουργία αυτής της νέας ομάδας μας δημιουργεί ένα τρομερό συναίσθημα αδημονίας για να τη δούμε πάνω στο παρκέ. Νέα πράγματα, νέα πρόσωπα και παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό ψηλά. Μα πάνω απ’ όλα μεταγραφές με τη σφραγίδα του προπονητή και του στυλ που υπηρετεί.

Μεταγραφές – Τζόρτζεβιτς!

ΥΓ: Λόγω διακοπών είναι λίγο δύσκολη η επικοινωνία μας.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved