Συνένοχοι και ένοχοι προσβάλλουν το άθλημα

Συνένοχοι και ένοχοι προσβάλλουν το άθλημα

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την απροσδόκητη εξέλιξη ενός αγώνα που κάποιοι δεν ήθελαν να τελειώσει ήσυχα

Όταν παίζεις με οκτώ παίκτες και κάνεις 22 λάθη είναι προφανές πως δεν επιτρέπεις και ο ίδιος στον εαυτό σου να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Αυτό, ωστόσο, απέχει παρασάγγας από τα γεγονότα που στιγμάτισαν το παιχνίδι στη Μαδρίτη. Επαναλαμβάνω για να μην πάμε τα πράγματα σε λάθος βάση. Ο Παναθηναϊκός ακόμη και έτσι θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά περισσότερα στην έδρα της Ρεάλ που δεν είναι αχτύπητη αλλά έκανε πάρα, μα πάρα πολλά φτηνά λάθη. Υπήρχαν στιγμές που «βρίσκονταν» στο παρκέ τρεις συγκεντρωμένοι και δύο που ταξίδευαν αλλού.

Πάμε τώρα σε αυτά που μας …καράφλιασαν και σε αυτά που έχουν καταντήσει πλέον συνήθεια. Ο τρόπος που οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν το ματς συνιστά μια μαύρη σελίδα σε αυτό το επίπεδο. Κανένας σεβασμός στον αντίπαλο και κανένα επίπεδο συμπεριφοράς. Φυσικά δεν πρέπει να τους πάρει όλους η μπάλα (Ματσιούλις, Μπουρούσης, Σέρχιο, και άλλα παιδιά για παράδειγμα δεν προκάλεσαν σε κανένα σημείο), ωστόσο, ο λόγος που ένας τύπος μπήκε στο παρκέ για 1'44'' και πρόλαβε να γράψει …ιστορία μας διαφεύγει. Ο Φακούντο Καμπάτσο ύψους 1.79 εκ. και με κορμί που παραπέμπει σε ελληνορωμαϊκή πάλη μπήκε στον αγώνα και ξεκίνησε τις λαβές. Πρώτα χτύπησε τον Χαραλαμπόπουλο και μετά έκανε το αμίμητο και δολοφονικό στον Διαμαντίδη. Τέτοια λαβή σε αγώνα μπάσκετ δεν έχουμε δει ξανά.

Εκεί ήρθε και το μεγάλο λάθος του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ Έντι Βιατόρ που ξέχασε να χτυπήσει τρεις φορές το πάτωμα για να κατοχυρώσει τη νίκη στον Αργεντινό! Μέγα λάθος φίλε από τη Γαλλία, διότι μετά το τόσο ξύλο μπροστά στα μάτια σου, οφείλεις να βγάλεις έναν νικητή! Κάποιος πρέπει να τον ρωτήσει αυτόν τον τύπο τι διάολο ζόρι τραβά με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία έξι χρόνια. Έχουν μαζευτεί πολλά παραπτώματα που πλέον αγγίζουν τα όρια της εμπάθειας. Μην πούμε κάτι άλλο!

Επιστρέφοντας στο unfair play των Μαδριλένων θα υπογραμμίσουμε πως όλα ξεκινούν από την κορυφή της πυραμίδας. Όταν ο Πάμπλο Λάσο δεν πετά έξω τον Καμπάτσο ώστε να δείξει πως τηρεί τους κανόνες ευγενείας και σεβασμού τότε έχει υποπέσει σε ένα τεράστιο φάουλ (και ο Μάρκους Σλότερ μόνο για να χωρίσει δεν πήγε στην αρχή). Για να φτάσει φυσικά ο κοντοπίθαρος γκαρντ να κάνει τα όσα έκανε έχει δει από την άκρη του πάγκο που παρέμεινε για 39.16 πως όλα επιτρέπονται από τους διαιτητές. Τραγικά πράγματα που η Ευρωλίγκα πρέπει να κοιτάξει άμεσα.

ΥΓ: Νέο «ροντέο» στον όμιλο με το διπλό της Άλμπα.

ΥΓ1: Μήτσος και Σέρχιο είναι παίκτες που απλά απολαμβάνεις να βλέπεις.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved