«Κέρασε» και συνεχίζει

«Κέρασε» και συνεχίζει

Η αλήθεια είναι πως λίγα λεπτά μετά τον επιβλητικό πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη βροχερή Λιουμπλιάνα θα ήθελα να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας πολλά. Από τον… ανίκανο σουτέρ Γιαννόπουλο, έως τον… μέτριο Λάσμε. Επειδή, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι μια απόλυτα νέα ομάδα, η οποία μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα και επειδή κάποιοι σήκωσαν τα μανίκια για να σκάψουν τον… τάφο της μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, καλό είναι να αφήσουμε τους πάντες να κριθούν από μόνοι τους.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι να πως η ομάδα αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά από μια δυσάρεστη, αλλά διδακτική ήττα από τον Ολυμπιακό στην έδρα της. Λίγα 24ωρα μετά, έπαιξε ένα ματς – κλειδί για την πορεία του στον όμιλο και όχι κέρδισε αλλά έπαιξε μπασκετάρα.

Αυτό το καταμαρτυρούν οι 24 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του και το γενικότερο «διάβασμα» του παιχνιδιού. Οι Σλοβένοι είχαν προετοιμάσει όλη την άμυνα τους, προκειμένου να σταματήσουν τον Σοφοκλή. Ο Πεδουλάκης, όμως, επέλεξε ν’ αφήσει στο παρκέ το μεγάλο του όπλο για 8.27 λεπτά και να βάλει …κοντύτερους παίκτες στο ζωγραφιστό. Με κύριο εκφραστή τον Ματσιούλις, λοιπόν, πλήγωσε την Ολίμπια, με τον Λιθουανό να έχει 18 πόντους, πέντε ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ.

Είναι επίσης μεγίστης σημασίας πως ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στη «Στόζιτσε Αρένα» με τον Διαμαντίδη σε μέτρια βραδιά και τον Σοφοκλή όπως προείπαμε για λίγα λεπτά στο γήπεδο. Αυτό συνέβη γιατί ο Ούκιτς ήταν καλύτερος, ενώ ο Λάσμε έκλεισε όλες τις… τρύπες κι άνοιξε… άλλες.

Ο σέντερ από τη Γκαμπόν «έδεσε» όλη την άμυνα, κατέβασε όλα τα ριμπάουντ (οκτώ), έβαλε 13 πόντους, μα το πιο απίστευτο ήταν οι πέντε τάπες, από τις οποίες οι τρεις ήταν διαδοχικές. Πότε κολλούσε τη μπάλα στο ταμπλό, πότε έβγαινε στο τρίποντο, πότε εμφανιζότανε στην τελική γραμμή και… κερνούσε τους Σλοβένους.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πέτυχε μια επιτακτική νίκη, καθώς τώρα κρατά την τύχη στα χέρια του, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία και ενώ μεσολαβεί το ματς με το Ρέθυμνο (Δευτέρα). Αυτά για σήμερα, αφού οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση δείχνοντας χαρακτήρα ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved