Ρίο 2016: Αυτό το χρυσό ποιος θα το πάρει;

Ρίο 2016: Αυτό το χρυσό ποιος θα το πάρει;

Οι τέσσερις ομάδες που επιβίωσαν από τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά θα κοντραριστούν για τα τρία μετάλλια με το παιχνίδι ανάμεσα στην Ισπανία και τις ΗΠΑ να ξεχωρίζει.

Μία νίκη στους δύο αγώνες που θα δώσουν ακόμα ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία και Σερβία θα χαρίσει μετάλλιο, αλλά όταν φτάνει μία ομάδα τόσο μακριά δεν μπορεί παρά να στοχεύει στο χρυσό.

Στον πρώτο ημιτελικό που θα διεξαχθει στις 21.30 την Παρασκευή (19/8) θα παλέψει η Ισπανία με την Αμερική. Πρόκειται για το ζευγάρι που είχε συναντηθεί στους δύο προηγούμενους τελικούς. Το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν, αλλά και τις δύο φορές συνάντησαν αρκετή αντίσταση. Στην Κίνα οι ΗΠΑ επικράτησαν 118-107, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα λύγισαν τους «φούριας ρόχας» με 107-100.

Φέτος οι Ισπανοί προβλημάτισαν έντονα και ξεκίνησαν με δύο ήττες από Κροατία και Βραζιλία, αλλά από τη δύσκολη νίκη με τη Νιγηρία κι έπειτα, πάτησαν το γκάζι και διέσυραν κατά σειρά τις Λιθουανία, Αργεντινή και στον προημιτελικό τη Γαλλία, θυμίζοντας την εντυπωσιακή ομάδα που παρουσίαζαν στα τέλης της προηγούμενης δεκαετίας και στο ξεκίνημα της τρέχουσας.

Από την άλλη, οι Αμερικανοί μετρούν μόνο νίκες, αλλά στα παιχνίδια του γκρουπ με την Αυστραλία, την Σερβία και τη Γαλλία προβλημάτισαν. Ωστόσο δεν παύουν να έχουν τον πρώτο λόγο και το απέδειξαν νικώντας εύκολα την Αργεντινή στη φάση των «8».

Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι, η Αυστραλία στον αγώνα του ομίλου με τη Σερβία έκανε επίδειξη δύναμης με 95-80, αλλά αυτό το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Οι «μπούμερς» έχουν χάσει μόνο από τις ΗΠΑ τις οποίες δυσκόλεψαν πολύ, ενώ στα προημιτελικά έκαναν... περίπατο κόντρα στη Λιθουανία με 90-64. Στο παρελθόν έχουν τερματίσει τρεις φορές στην τέταρτη θέση. Στην Ολυμπιάδα της Σεούλ το 1988, στην Ατλάντα οκτώ χρόνια αργότερα, αλλά και στην έδρα τους, στο Σίδνεϊ, το 2000.

Από την άλλη, η Σερβία έχασε εύκολα από την Αυστραλία, αλλά βρέθηκε ένα σουτ μακριά από την παράταση κόντρα στις ΗΠΑ, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς ήταν άστοχος και ηττήθηκαν 94-91. Στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς βγήκαν «ζωντανοί» νικώντας μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι την Κροατία με 86-83. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συμμετοχή της Σερβίας ως ανεξάρτητη χώρα, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως μέρος της εννιαίας Γιουγκοσλαβίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980. Οι Σέρβοι όμως από το 2007 κι έπειτα που δεν είναι ενωμένοι ούτε με το Μαυροβούνιο, δεν είχαν λάβει μέρος σε Ολυμπιακό τουρνουά.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved