Λονδίνο 2012: Δεξίωση του Έλληνα πρέσβη στην Παραολυμπιακή μας ομάδα

Λονδίνο 2012: Δεξίωση του Έλληνα πρέσβη στην Παραολυμπιακή μας ομάδα

Δεξίωση προς τιμήν την Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, παρέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αριστείδης Σάνδης.

Η ελληνική πρεσβεία, που αποτέλεσε κατοικία του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτενίας, Γιώργου Σεφέρη, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου, κ. Αθανάσιος,  η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, πρέσβεις ξένων κρατών καθώς και Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου (Χρυσάνθη Λαιμού κ.α.).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία αθλητών, προπονητών και συνοδών της ομάδας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σάνδη για τη φιλοξενία, του παρέδωσε και αναμνηστική πλακέτα.

«Ήταν τιμή για ολόκληρη την ελληνική ομάδα αλλά και για εμένα προσωπικά, η συγκεκριμένη πρόσκληση από τον Έλληνα πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σε εφοπλιστές του Λονδίνου αλλά και πρέσβεις άλλων χωρών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να βοηθήσουν το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στον χώρο των ΑμεΑ. Δεσμεύτηκαν δε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας κατά τη διάρκεια των Αγώνων και ότι θα παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες», είπε με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.
                
Ο Ευριπίδης Γεωργίου πρώτος εκπρόσωπος της Κύπρου

Ο Ευριπίδης Γεωργίου, ανοίγει αύριο την αυλαία από κυπριακής πλευράς στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Ο Κύπριος σκοπευτής, αγωνίζεται στις 13:45 ώρα Ελλάδας στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι κατηγορίας SH1.

«Όλα δείχνουν ότι ο Ευριπίδης είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα», ήταν η λακωνική δήλωση της προπονήτριάς του, Ειρήνης Παντελή για τον 49χρονο αθλητή.

Το αγώνισμα θα πραγματοποιηθεί στο Royal Artillery Arraks. Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό, τότε αυτός θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στις 17:15 ώρα Ελλάδας.

Συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου παραχώρησαν σήμερα οι καλλιτεχνικοί διευθυντές, Τζένι Σίλεϊ και Μπράντλεϊ Χέμινγκς, ο εκτελεστικός παραγωγός των Ολυμπιακών τελετών, Στίβεν Ντάλντρι, και η διευθύντρια επικοινωνίας της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», Τζάκι Μπροκ-Ντόιλ.

Η Τζένι Σίλεϊ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία του οράματος των διοργανωτών για την τελετή έναρξης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το ξεκίνημά μας μας πήγε στον πιο διάσημο εν ζωή ανάπηρο αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Αυτός είναι ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ. Από τον Χόκινγκ και τη σύντομη ιστορία του χρόνου, αρχίσαμε να πηγαίνουμε προς τα πίσω και φτάσαμε στον 18ο αιώνα και ολόκληρη εκείνη την περίοδο του Διαφωτισμού, μια περίοδο σημαντικών αλλαγών. Τότε το διανοητικό, φιλοσοφικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κίνημα πήρε τα ηνία και η ποσότητα της γνώσης που αποκτήθηκε και διαδόθηκε πραγματικά άρχισε να προκαλεί και να δοκιμάζει τα πράγματα, για να δημιουργήσει τον κόσμο, στον οποίο ζούμε σήμερα. Με τον Διαφωτισμό ως βάση, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά τίμησε το γεγονός ότι οι Παραολυμπιακοί έρχονται στο σπίτι τους. Οι Παραολυμπιακοί είναι απολύτως θεμελιώδεις σε αυτό το όραμα του διαφωτισμού. Θα σας πάμε στο πιο εκλεκτό ταξίδι της ανακάλυψης και αυτό εμπνέεται από το θαύμα της επιστήμης. Αναφέρεται στην αλλαγή αντιλήψεων και ο Στίβεν Χόκινγκ μας οδηγεί. Έχουμε τη Μιράντα μας. Είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής μας και βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα μάτια της, τις διανοητικές και συναισθηματικές απαντήσεις στα πράγματα που ανακαλύπτει».

Ο Μπράντλεϊ Χέμινγκς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις διαφορές μεταξύ των τεσσάρων τελετών (έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων), επισημαίνοντας: «Και οι τέσσερις τελετές έχουν τη δική τους αξία. Και οι τέσσερις τελετές έχουν το ίδιο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιδίωξη της υπεροχής, επομένως δεν υπάρχει σύγκριση».

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Ντάλντρι μίλησε, μεταξύ άλλων, για την κατανομή του προϋπολογισμού των τελετών, καθώς και τις διαφορές μεταξύ της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε διαθέσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη οργανωτική επιτροπή στην τελετή έναρξης και λήξης, μολονότι δεν ξέρω τι ξόδεψε η Κίνα. Εάν είχα ρωτήσει κάθε έναν από τους διευθυντές αν ήθελαν περισσότερα, θα έλεγαν ναι; Πιθανότατα. Ήθελα περισσότερα από τα 80 εκατομμύρια; Ναι. Νομίζω ότι είναι κατάλληλο, σ' αυτό το οικονομικό κλίμα, πως θα έπρεπε να έχουμε περισσότερα; Όχι. Δουλέψαμε πάνω σ' αυτές τις παραμέτρους και αναπόφευκτα υπάρχουν προτεραιότητες που θέσαμε εντός αυτών των παραμέτρων. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αναφερόταν σε αντιλήψεις για τη Βρετανία, ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε, ποιοι ήμασταν. Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική ιδέα. Δεν αναφέρεται στην Αγγλία ή τη Βρετανία, αναφέρεται στην πρόκληση και δοκιμασία των αντιλήψεων, την πρόκληση και δοκιμασία αυτού που νομίζουμε ότι είμαστε, καθώς και στην κοινότητα, στην οποία θέλουμε να ζούμε».

Τέλος, η Τζάκι Μπροκ-Ντόιλ αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, τονίζοντας: «Η ομάδα εργάζεται με στόχο να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και ενδέχεται να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας».

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

2 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
13 αυτοκίνητα για σένα που θες «να κάνεις τη δουλειά σου»
13 αυτοκίνητα για σένα που θες «να κάνεις τη δουλειά σου»
Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Απόφαση για αποχώρηση παίκτη!
Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Απόφαση για αποχώρηση παίκτη!
Μετά τον χθεσινό τελικό, μήπως επιβάλλεται να δεις το «1968»;
Μετά τον χθεσινό τελικό, μήπως επιβάλλεται να δεις το «1968»;
NBA: Ο Μπούκερ ο νέος «μπόμπερ» με ρεκόρ! (video)
NBA: Ο Μπούκερ ο νέος «μπόμπερ» με ρεκόρ! (video)
Άγριο έγκλημα στις Σέρρες: Τον μαχαίρωνε στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν
Άγριο έγκλημα στις Σέρρες: Τον μαχαίρωνε στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν
Τραγωδία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 66 επιβαίνοντες
Τραγωδία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 66 επιβαίνοντες
Ραγδαίες εξελίξεις – Τελεσίγραφο Ερντογάν για Κυπριακό και φυσικό αέριο - Θέλει μοντέλο δύο κρατών
Ραγδαίες εξελίξεις – Τελεσίγραφο Ερντογάν για Κυπριακό και φυσικό αέριο - Θέλει μοντέλο δύο κρατών
Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης