Ο Μέσι είναι το πρότυπο που θέλεις για τα παιδιά σου, εντός κι εκτός γηπέδων!
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Μέσι είναι το πρότυπο που θέλεις για τα παιδιά σου, εντός κι εκτός γηπέδων!

Γράφει ο Γιώργος Κυριακόπουλος

Δεν είναι πολλοί οι αστέρες της στρογγυλής θεάς που είναι γνωστοί για τα κατορθώματά τους μόνο εντός γηπέδων. Συνήθως, όσο πιο γνωστός και δημοφιλής γίνεται ένας ποδοσφαιριστής, τόσο πυκνώνει το ενδιαφέρον του κοινού για τη ζωή του και τόσο περισσότερες λεπτομέρειες εμφανίζονται στον Τύπο. Ως συνέπεια, πολλά από τα «πρότυπα» καθαιρούνται και πολλές φορές δημοσιοποιούνται κατακριτέες συμπεριφορές στην ιδιωτική τους ζωή: Τα «είδωλα», αναπόφευκτα, χάνουν τη λάμψη τους και τα μικρά παιδιά – μαζί κι εμείς οι γονείς – απογοητευόμαστε.

Υπάρχουν φυσικά και οι αθλητές εκείνοι που αποτελούν, πλέον, διαχρονικά πρότυπα για κάθε παιδί που ονειρεύεται να επιτύχει τα ποδοσφαιρικά τους κατορθώματα, αλλά και για κάθε πατέρα, που εύχεται το καλύτερο για τα παιδιά του. Κι αν πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν τους, τότε ένα όνομα μας έρχεται στο μυαλό, σχεδόν αυτομάτως: Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της μπάλας, με την προσωπική ιστορία που βασίζεται στη δουλειά και την προσήλωση στον στόχο και με την προσωπική ζωή που δεν σκιάζεται από τίποτα

onsports1
AP Images

Όσον αφορά στην καριέρα του και τα επιτεύγματά του, αυτά πράγματι είναι γνωστά σε όλους. Έχουν γραφτεί αναλύσεις επί αναλύσεων για την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, για τον τρόπο που αναπτύσσει το παιχνίδι του εντός των 90 λεπτών και για το πώς έφτασε βήμα -βήμα ως την κορυφή – όπου και παραμένει για σχεδόν 15 χρόνια. Τα ασύλληπτα ρεκόρ που κατέχει (μεταξύ αυτών, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Primera División και δεύτερος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League), η δίψα του για το ίδιο το παιχνίδι και η διάθεσή του για ακατάπαυστη σκληρή δουλειά, τον κάνουν πραγματικά ξεχωριστό. Δεν είναι τυχαίο πως φέτος ετοιμάζεται για ακόμη μία χρονιά στα γήπεδα του Champions League, αλλά και για το Μουντιάλ – ας μην ξεχνάμε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα τρόπαιο που λείπει από τη σπουδαία συλλογή του – καθώς και ότι στο ποδόσφαιρο, τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Ο Λιονέλ Μέσι «έξω» από τα γήπεδα

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα συναντήσουμε αυτή τη στιγμή σε κανένα σημείο της Γης, κάποιο παιδάκι που αγαπά το ποδόσφαιρο και στην ερώτηση «θέλεις να γίνεις σαν τον Μέσι;», θα απαντήσει «όχι». Όλα τα παιδιά θέλουν να πλησιάσουν το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο και να προσεγγίσουν τη δική του ποδοσφαιρική λάμψη. Το πρωτοφανές με τον Μέσι όμως, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι το γεγονός πως και οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – μπαμπάδες, θα τον… προτιμήσουν ως πρότυπο για τα παιδιά τους. Γιατί αυτό; Διότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για την προσωπική του ζωή όσο και για την ποδοσφαιρική, ένα πρότυπο ηθικής που ονειρεύονται όλοι οι μπαμπάδες για τους γιους και τις κόρες τους.

onsports2
Ο Λιονέλ Μέσι με τη σύζυγό του, Αντονέλα Ροκούτσο -
AP Images

Όπως γνωρίζουμε, ο Μέσι μεγάλωσε σε μία εργατική πόλη της Αργεντινής, το Ροσάριο, και από πολύ μικρός βρέθηκε στο γήπεδο. Όταν σε νεαρή ηλικία διαγνώστηκε με μία ορμονική δυσλειτουργία που χρειαζόταν ειδική θεραπεία, τα όνειρά του φάνηκε να κινδυνεύουν. Όμως, το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, που είχε ήδη διαφανεί, κέρδισε λίγο αργότερα το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, που τον ενέταξε στις ομάδες της και φρόντισε το ζήτημα των ορμονών του με τον καλύτερο τρόπο. Από τότε, ξεκίνησε η ποδοσφαιρική του καριέρα που συνεχώς κατέγραφε ανοδική πορεία.

Παράλληλα με τους τίτλους, τα απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιοφυΐας γκολ, τα κύπελλα και τα ρεκόρ, ο Μέσι όλα αυτά τα χρόνια αποκτούσε οικογένεια με τον έρωτα τον παιδικών του χρόνων, την Αντονέλα Ροκούτσο. Η γυναίκα που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του είναι η μητέρα των τριών τους παιδιών, του Thiago, που γεννήθηκε το 2012, του Mateo (2015) και του μικρού Ciro Messi (2018). Κάπου εδώ οι πληροφορίες που είναι ευρέως γνωστές για τη ζωής τους, τελειώνουν. Ως φίλοι του ποδοσφαίρου όμως και θαυμαστές του Μέσι, δεν θα θέλαμε να γνωρίζουμε κι άλλα πράγματα – όπως για παράδειγμα, σε ποια ηλικία έβαλε το πρώτο του γκολ ή ακόμα και το πώς η πατρότητα άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του;

onsports3
AP Images

Αποκλειστικές πληροφορίες για τον Μέσι από τη Mastercard και την Εθνική Τράπεζα

Τώρα, όλοι εμείς που θέλουμε να μάθουμε ακόμα καλύτερα την προσωπικότητα του Λιονέλ Μέσι, για να καταλάβουμε πιο ολιστικά το παιχνίδι του και τη φιλοσοφία του, έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε με τον πιο εύκολο τρόπο: Απλώς έχοντας πιστωτική κάρτα Mastercard® από την Εθνική Τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούμε αποκλειστική πρόσβαση στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί και η οποία περιέχει αποκλειστικά βίντεο από τη ζωή του Μέσι καθώς και άρθρα αναφορικά με τις κομβικές στιγμές της ζωής του.

onsports4

Πέραν όμως από την πρόσβαση σε premium υλικό, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες Mastercard από την Εθνική Τράπεζα για τις καθημερινες μας συναλλαγές διεκδικούμε διπλά εισιτήρια για αγώνες του UEFA Champions League στο εξωτερικό με τη διαμονή και τα αεροπορικά να συμπεριλμβάνονται στο μεγάλο αυτό δώρο αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα που φέρουν την υπογραφή του Ambassador της Mastercard Λιονέλ Μέσι.

onsports5

 Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε μέχρι τις 13/11 τις πιστωτικές κάρτες Mastercard από την Εθνική Τράπεζα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε!


Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved